Гости Guest - . . .- Написано Новембар 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Колико сам се одушевио када сам видео ове ноте! Ово Господе помилуј се пева на славама Срба са Косова и Метохије. Сећам се, ишао сам на много слава наше браће са Косова и Метохије и ово се пoје, док свако испија по мало вина из чаше, која се допуњује док сви стоје за трпезом. То певање се назива "господање", бар се тако ја сећам да се звало. Мелодија је предивна и толико ми је драга да немам речи како се лепо осећам када сам погледао ове ноте.Ево, желео сам да поделим ово са вама. Иначе, ово је исечак из књиге Епископа крушевачког Господина Давида (Перовића) "Мирмекологија", коју ћете ускоро моћи набавити и преко вашег омиљеног православног сајта Поуке.орг протојереј Саво Шмигић, Иван ♪♫, Andre Williams and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
протојереј Саво Шмигић Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ја сам из Метохије и моји овако певају. Јако ми је драго због тога што је то стављено у ноте. keka, Anton Perak, Иван ♪♫ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Прото, добродошао на Поуке. И моји су из Метохије, па сам често као мали дечкић "господао". Морам да признам да ми је као детету то било много смешно, али сада ми заиста срце заигра када чујем да неко зна да "господа". keka and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 И ја памтим нешто по души слично, само једноставније. Сећам се како је мој деда ,,Господио" за славу Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 И ја памтим нешто по души слично, само једноставније. Сећам се како је мој деда ,,Господио" за славу Ево овако нешто отприлике, колико сам упамтио, а било је давно: Andre Williams, Јефимија Крунић, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ајванхо, ај молим те одсвирај ово прво и ово друго па нам постави овде да чујемо. Andre Williams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ајванхо, ај молим те одсвирај ово прво и ово друго па нам постави овде да чујемо. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 @,@, важи, одсвираћу у међувремену нашао сам ово, види између 10-25 секунди, завршетак ми звучи аутентичније и лепше од онога како сам ја упамтио (а ко су ови и одакле су не знам) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 ево оно прво: https://docs.google.com/open?id=0B1lzFEE3sYq_MkpYeHNtUWxIVkU ако сам омашио неку ноту - јављајте и ово друго по бледом сећању https://docs.google.com/open?id=0B1lzFEE3sYq_ODQyUjRET21DdDQ а знам да је некако лепше ишло, ал' не могу да се сетим. Питаћу ујака кад нађем прилику, он пева то кад диже славу. keka, Биљана and Andre Williams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 18, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 одлично си одсвирао. Треће "господи помилуј" почиње са "еееее господи помилуј" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука