Jump to content

Kako postati Bogumil?

Оцени ову тему

znatiželjan

Препоручена порука

Evo sajta novih Bogumila. Da li znate nešto o ovom novom pokretu i da li ih ima i u Srbiji:

http://www.bogumili.com/bogumili.htm

Ma to su sve cvoci, mani se njih, šta će ti

oni ili iko drugi pored pravoslavlja, svašta!

Ima njih i u Bosni, ovi na tom tvom linku su totalni cvoci

trabunjau besmislice o sv. Gralu i slične volovine

a ovi u Bosni su malo "ozbiljniji" iza njih stoji švedska

reformirana, protestantska crkva barem, man se obojega.

http://www.crkvabosanska.org/

Подели на овим сајтовима

Od ovih drugih sam uzeo s njihovog portala pjesmicu nekakvu njihovu,

zbog zanimljivog i egzotičnog aranžmana inače jeretici protestantski - klasika!

I ta pjesmica je uobičajena nekakva protestantska ali mene je zanimao tamo

samo ovaj ovakav folk-bosnian aranžman s klarinetom i harmonikom, hahahaha!

Tamo sam im pustio taj video na Gloriji pa čitav svijet sad tamo izvaljuje oči

na te stećke tamo i na tu muziku: Sehr egzotisch, was ist das? Hahahaha!

http://gloria.tv/?media=336137

@w.a. mozart

da, ovi drugi su ozbiljniji, imaju čak i download sekciju!

to je tamo gdje piše Preuzimanje, imaju e-knjige, pjesmice

i formular za učlanjenje - ispuniš i postaneš BOGUMIL!

A to ne bilo kakvi već pravi izvorni, bosanski, hahahaha!

To je istovremeno i odgovorom na pitanje kako postati Bogumilom!

A evo i te pjesmice:

Nábožná píseň křesťanská

Píseň z Portalů Církve Boseňské http://www.crkvabosanska.org/

O ZAPALI PLAMEN text as singing in video

O zapali plamen sad u srcu mom

Neka jasno gori Tebi spasu mom

Želim da Ti predam cijeli život svoj

Gospode Bože Ti uz mene stoj

Izvor života izvor radosti

Neka moj život sasvim ispuni

Čuj moju molbu moje hvale glas

Gospode Bože uvijek svaki čas

Daj da i ja budem svuda svijetli sjaj

Drugi da po meni nalaze svoj spas

Tužbe da umuknu i da slavim te

Jer spasenje ide naš Otkupitelj

O ZAPALI PLAMEN full text

O zapali plamen sad u srcu mom

Neka jasno gori Tebi spasu mom

Želim da Ti predam cijeli život svoj

Gospode Bože Ti uz mene stoj

Čuvaj me u kušnji u opasnosti

Ti si moćni Gospod izvor snage si

Tvoje jasno svijetlo svijetli u moj mrak

Neću stog zalutat jer si oslon jak

Daj da i ja budem svuda svijetli sjaj

Drugi da po meni nalaze svoj spas

Tužbe da umuknu i da slavim te

Jer spasenje ide naš Otkupitelj.

Text i akordi:

http://www.scribd.co...O-ZAPALI-PLAMEN

Pusti njih, gledaj bolje ovo:

Techno organ

J. S. Bach - Concerto Metallo No 1 in D minor Mvt 3 - The True "Heavy Metal" mocart W.A. Mozart recommended

http://www.youtube.com/watch?v=LAS2wi0bD_U

Johann Sebastian Bach and his Heavy Metal Concerto No 1.

Distortion Guitar - Arnold van der Terminator, hahahahaha!

Realised by Yarosystems in his Studio Elektronicznych Nagrań.

Подели на овим сајтовима

Богумили су, како рекоше неки моји пријатељи из Босне, ВЈЕРА БОСАНСКА. Пошто је то ткиво на које се они навезују и по речима

Мухамеда Филиповића да су сви листом прешли на ислам, када се појавио, доласком Турака, ја сад очекујем да се они ВРАТЕ

ВЈЕРИ ПРАЂЕДОВА и да сви муслимани из Босне се ЛИСТОМ врате у колевку свог постојања и битиствовања.

Потпис: Пајко с Мораву

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

U Dušanovom zakonu se pominje zabrana babunske reči, ali ne znamo šta je bila babunska reč.

Babunska reč je propovijedanje, dakle bila zabrana propovijedanja babunskih jeresi, inače s tim si u pravu, oni sebe nisu nikad nazivali bogumilima, to je novi naziv iz 19. vijeka kako si sam rekao. U Bosni su se sami sebe nazivali krstjanima, ne nikakvim bogumilima.

Подели на овим сајтовима

Zadnje bi opet podsećalo na Pavlikijance za koje neki smatraju da su od njih nastali Bogumili,

u šta ja ali nekako sumnjam; Pavlikjanci su važili kao "militantni".

Ti Pavlikijani su svi već odavnp prešli na katoličanstvo a ti njihovi

potomci danas čine glavninu katolika na jugositočnom Balkanu.

Ima ih još i u današnjoj Rumuniji, tih bugarskih pavlikijana gdje su nekad

bježali pred progonima i pred Turcima Bugari su ali katolici, ne pravoslavci.

Това е група за всички потомци на древните Павликяни заселили се по българските

земи. И за техните наследници, принадлежащи към Католическата Църква.

http://www.facebook....s/287645738608/

Подели на овим сајтовима

Морам да забележим, да и данас, у Македонији постоје топоними (као село Богомила, у централној Македонији, које лежи на падине планине Бабуне, низ које тече река Бабуна), који указују на то да је у прошлости можда постојао неки манихејско-пагански покрет на овим просторима, данас познат као богумилски покрет.

Колико ја знам, данас, осим ове топониме, не постоје материјални докази за њихово деловање, а то можда представља резултат на томе што су византијски и бугарски цареви прогањали ови људи(па тако су стигли у Босну, северну Италију и Француску, где су даље ширили своје учење).

Колико ми је познато, неки историчари тврде да цар Самуило је био подржавао овај покрет, мада нема недвосмислених доказа који би потврдили те тврдње.

Ја сматрам да су они били минорна секта, без икаквих утицаја, бар у Македонији, а бивша југословенска власт и историографија је створила мит, да ето, и у средњевековне државе на овим просторима постојала некаква "опозиција" Цркве, и наглашавала је овај покрет као "свенародни" покрет, штомислим да је претерано.

Пре неколико година, у Македонији, један познати музичар је покушао да актуелизира богомилско учење, али није наишао на интерес.

Мислим да је ово учење сасвим превазиђено, па чак

Поздрав

Подели на овим сајтовима

Evo gdje su danas svi ti Pavlikijani nekadašnji, po kojim mjestima.

http://www.kae-bg.or...=content&rec=23

A ovo je moj lični prijatelj, ovaj sveštenik Petar Ljubas koji

je tamo arhimandritom jednog manastira bizantinokatoličkog:

http://assomption-or...3_maggio_bg.htm

Подели на овим сајтовима

Морам да забележим, да и данас, у Македонији постоје топоними (као село Богомила, у централној Македонији, које лежи на падине планине Бабуне, низ које тече река Бабуна), који указују на то да је у прошлости можда постојао неки манихејско-пагански покрет на овим просторима, данас познат као богумилски покрет.

Колико ја знам, данас, осим ове топониме, не постоје материјални докази за њихово деловање, а то можда представља резултат на томе што су византијски и бугарски цареви прогањали ови људи(па тако су стигли у Босну, северну Италију и Француску, где су даље ширили своје учење).

Колико ми је познато, неки историчари тврде да цар Самуило је био подржавао овај покрет, мада нема недвосмислених доказа који би потврдили те тврдње.

Ја сматрам да су они били минорна секта, без икаквих утицаја, бар у Македонији, а бивша југословенска власт и историографија је створила мит, да ето, и у средњевековне државе на овим просторима постојала некаква "опозиција" Цркве, и наглашавала је овај покрет као "свенародни" покрет, штомислим да је претерано.

Пре неколико година, у Македонији, један познати музичар је покушао да актуелизира богомилско учење, али није наишао на интерес.

Мислим да је ово учење сасвим превазиђено, нешто је већ усвојено у протестантским покретима и веровања, па не чуди ни то што у Босни, као патрон, данас се јавља шведска црква.

Поздрав

Опростите због дуплирања, кад сам погледао да нисам написао све, већ је било касно за промене....

Подели на овим сајтовима

Evo, ko se dosađuje i ima dugu minutu može pogledati ova dva filma da se ne dosađuje.

Krstjanski karakter Bosne

Та црква сем Кршћанског је имала и Христијански карактер.

А могли сте да оставите те документе у оригиналу. Нисте морали да их пишете латиницом јер ми знамо да читамо

старословенску ћирилицу.

У сваком случају је ово врло корисно јер скроз дискредитује причу о томе да је Вјера Босанска некакав темељ за Ислам била.

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Hm, ponekad pomislim da je trebalo sačuvati Jugu, ali ukinuti sve nacionalne granice, kao recimo Kina, jer tako bi ovake manjine možda mogle najbolje da opstanu. Ovako im preti asimiliacija od "državne" nacije.. No sad je kasno.

Juga puno tim exPavlikijanima ne bi ni pomogla, ali i bez toga njihov broj ne da je stabilan već iz vijeka u vijek stalno raste a danas ih je više nego što ih je ikada bilo u apsolutnom broju. Otvaraju se i nove crkve:

Posveta crkve Sv. Josifa Obručnika

Intervu v 9 i 10 - 20.05.2010 - Episkop Hristo Proikov

Ovdje episkop Hristo Proikov govori o istoriji KC u Bugarskoj.

Подели на овим сајтовима

Та црква сем Кршћанског је имала и Христијански карактер.

А могли сте да оставите те документе у оригиналу. Нисте морали да их пишете латиницом јер ми знамо да читамо

старословенску ћирилицу.

У сваком случају је ово врло корисно јер скроз дискредитује причу о томе да је Вјера Босанска некакав темељ за Ислам била.

Ne nije bila temeljom nikakvom islamu, video nije moj a napisan je latinicom kako bi ga pročitati mogli i ti koji ćirilicu nisu učili, osim toga ni latinica, ni ćirilica a ni arapsko pismo nisu nekakvom potvrdom a ni razlišovacim kriterijumom ili mjerilom bilo koje vjere, svim tim pismima mogu odlično pisati i ateisti svoje te ateističke knjige a na kraju imamo desetke miliona hrišćana koji pišu arapski i pravoslavaca i katolika. Također i takvih koji pišu kineski, japanski, hindu ili cherokee. Pisma su k bilo kojoj vjeri sasvim indiferentna stvar. Postoje pravoslavci koji nikada nisu znali ćirilicu a ni ne misle niti je planiraju uopšte ikada učiti i naučiti, govore engleski a taj im je sasvim dovoljan, tim nisu manjim ili manje vrijednim pravoslavcima od bilo koga drugog.

Подели на овим сајтовима

Ne nije bila temeljom nikakvom islamu, video nije moj a napisan je latinicom kako bi ga pročitati mogli i ti koji ćirilicu nisu učili, osim toga ni latinica, ni ćirilica a ni arpsko pismo nisu potvrdom a ni razlišovacim kriterijumom ili mjerilom bilo koje vjere, svim tim pismima mogu pisati ateisti a i na kraju imamo mnogo, mnogo kršćana koji pišu arapski i pravoslavaca i katolika. Također i takvih koji piši kineski, japanski, hindu ili cherokee. Pisma su k bilo kojoj vjeri sasvim indiferentna stvar.

Па није баш тако. Прво се стави оригинал документа па се онда доле напише превод. А Ово што је написано

латиницом ми већ личи на неку смицалицу лукавијех латина.

0705_read

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...