Наташа Написано Мај 29, 2009 Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 У ВЕРИ СЕ ЗНАЊЕ КРИЈЕ Истину је Христос каз'о И спасења пут показ'о, Отворио двери неба; Шта нам јоште, браћо, треба? Истина је вечно иста, Вечно светла, вечно чиста; Истина се јавља свима, Ал' она се вером прима. Правим путем тај путује, Своме вођи ко верује; Пут спасења то је Вођа, То је Христос – Путовођа. Христос има вечно знање, Лично знање и сазнање, Он познаје све почетке, Све почетке и свршетке. Мирно броди и путује, Ведро гледа, не тугује, Ко верује машинисту. Веруј и ти, брале, Христу. Веруј Христу, Он пут знаде, Сву истину Он имаде, У вери се знање крије, Најважније, најмилије. ''И ако имам пророштво, и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премијештам а љубави немам, ништа сам'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 СВЕ ЋЕ ДОБРО БИТИ Бог отаца наших, Бог је и синова, Чувар земље наше и наших домова. Кроз чудеса страшна, кроз паклене страве, Он је оце наше довео до славе. Стопу, све по стопу, кроз огањ и воду, Дариво им милост, снагу и слободу. Зато нико од њих не хте веру крити: "Наш је Творац с нама – све ће добро бити!" Бог ђедова наших, Бог је и унука, Исцелитељ рана, Победитељ мука. Увек исти Господ, Господ над војскама, Ка'но ђедовима – помаже и нама. Ка'но светом Сави, тако и Душану, Ка'но Милутину, тако Страхињ бану. Преци и потомци, и гладни и сити, Један језик знаше: "Све ће добро бити!" Ускликнимо и ми: Све ће добро бити! Та навек ће зора поноћ наследити. Све ће добро бити!- нека младић рекне, Све ће добро бити!- нека старац јекне, Све ће добро бити!- певали су свеци, Све ће добро бити!- певај, мајко, деци. Све ће добро бити!- свештеници, појте. Све ће добро бити!- народи, утројте. Шта је језик Србски? Шта србски зборити? То су чет'ри речи: Све ће добро бити. ''И ако имам пророштво, и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премијештам а љубави немам, ништа сам'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 МАЈКА И ЋЕРКА Кажи мени, слатка нано, Јел од Бога тако дано, Да нам овај живот пружа Више трња него ружа? Јели тако Божија воља Да нас прати свуд невоља? Да живимо све у страху И у сумњи и уздаху? Кад ће ово време проћи? Да л' ће ипак боље доћи? Душа ми је устрашена Као тица уловљена. Па кад си ме ти родила, Охрабри ме мајко мила. - Не бој ми се, кћери моја, Нек се стиша душа твоја. Више трња - скипља ружа, Тај ми наук живот пружа, А невоље што су веће, То је лепше лице среће. Голготска је горка стена, Двер на храму васкрсења. Лек од страха и уздаха Јест, и биће вера јака. Лек од сумње, кћери мила, Од увек је нада била. У веру се ти обуци И штап наде држ' у руци, Па запевај, ти и нана: '' Нисмо саме, Бог је с нама!'' ''И ако имам пророштво, и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премијештам а љубави немам, ништа сам'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 ВЕРА НАША , ВЕРА СТАРА Вера наша , вера стара , Вера наших светих цара , Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Вера пука и кнезова , И народних витезова . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Витезе је изродила , И свеце је одгојила . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Народ Србски просветила , Земљу нашу осветила . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Вера ова души прија , И разуму људском сија . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . Срце блажи , вољу снажи , Ко још бољу од ње тражи . Вера вечна , вера славна , Наша вера Православна . ''И ако имам пророштво, и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премијештам а љубави немам, ништа сам'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 НАША ВЕРА Пророци су нашу веру Видовито предсказали, Апостоли раширили Мученици доказали. Веро наша богона, Веро слатка спасоносна, Ти на земљу Бога сводиш И на Небо нас узводиш! Богоносни Оци Свети Веру нашу проверише, И ко драги камен нама У аманет оставише. Веро наша богона, Веро слатка спасоносна, Ти на земљу Бога сводиш И на Небо нас узводиш! Да држимо веру чесно Помозите ви Пророци, Помозите Апостоли Помозите Свети Оци! Веро наша богона, Веро слатка спасоносна, Ти на земљу Бога сводиш И на Небо нас узводиш! ''И ако имам пророштво, и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премијештам а љубави немам, ништа сам'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Наташа Написано Мај 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2009 ПРОТИВ НОВОГ КАЛЕНДАРА ПРАВОСЛАВНУ СВЕТУ ВЕРУ И КАЛЕНДАР СТАРИ , ДУХОМ СВЕТИМ НАДАХНУТИ ОЦИ НАМ ПРЕДАЛИ . ВЕРА НАША ЖИВОНОСНА И КАЛЕНДАР ПРАВИ , ПРЕДАЊЕ СУ АПОСТОЛСКО СВЕТИТЕЉУ САВИ . ШТО С ИЗВОЛИ ДУХУ СВЕТОМ И СВЕТИМ ОЦИМА , УТВРДИ СЕ БРАЋО МОЈА СВЕТИМ САБОРИМА . СВЕТОМ САВИ И ОЦИМА ПРАВОСЛАВНОГ РОДА , КРОЗ ЧУВАЊЕ ТИХ СВЕТИЊА СИЈАШЕ СЛОБОДА . ТЕ ИСТИНЕ БРАЋО МИЛА ВЕРНИ ПРИХВАТИШЕ , И ПО ЊИМА У ЖИВОТУ СМЕРНО СЕ ВЛАДАШЕ . ПРЕДАЊЕ ЈЕ НАШЕ СВЕТО ; СВИ ГА ВЕРОВАШЕ ; САДА , СВАГДА И ПОСВУДА ДЕЦИ ПРЕДАВАШЕ . И МИ СРБИ СВЕТОСАВЦИ ПОСЛЕДЊИХ ВРЕМЕНА , ДРЖИМО СЕ ХРИСТА БОГА , ЊЕГОВОГ БРЕМЕНА . БЛАГ ЈЕ ЈАРАМ НАШЕГ СПАСА И БРЕМЕ МУ ЛАКО , ПРАВОСЛАВЉЕ И КАЛЕНДАР НЕКА ЧУВА СВАКО! ''И ако имам пророштво, и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву вјеру да и горе премијештам а љубави немам, ништа сам'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Орхидеја Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 НЕДЕЉА У ХРАМУ Брује тихо звучна звона, јављајући мио глас: уз славопој са амвона, Христос себи зове нас. Мило небо славом блиста, Анђели су свили хор; све прославља Бога- Христа сав се ори рајски двор. Ходи брате,сестро мила, ускликнимо Богу свом песмица нам стећ ће крила узлетеће небесом. Најмилије Господу је кад у храму скупа сви сложним духом браћа,сестре све то Христа прослави. Тад се небо мило смеје, мир Христов нам с неба сја а љубав нам душу греје, и милост је обасја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука