Jump to content

О лажном „Јеванђељу од Варнаве“, одговор на муслиманске „аргументе“ – Јеромонах Јов Гумеров

Оцени ову тему


Препоручена порука

Позивамо вас да прочитате сјајан одговор и анализу тзв. „Јеванђеља по Варнави“ оца Јова Гумерова на тобожњи аргумент који муслимани истичу као потврду наводне истинитости ислама. Пропаганда муслимана по питању „Јеванђеља од Варнаве“ гласи овако: „хришћански јерарси су на сабору и Изнику (Никеји) својом одлуком забранили вернима да читају и позивају се на Јеванђеље од Варнаве. То се догодило након триста година од доласка Исе. Исто то важило је на том сабору и друга Јеванђеља, али је само у односу на Јеванђеље од Варнаве било обећано нечувена сурова казна за његово „илегално“ читање. У том Јеванђељу се говори о будућем доласку нашег пророка Мухамеда и објављује се да је цела Васељена створена за њега. Притом Јеванђеље даје и име нашег пророка. Приметимо да је то написано много година пре истинског доласка пророка Мухамеда“. (материјал са сајта радиоислам). У одговору о.Јова Гумерова се може прочитати јасан и више него детаљан одговор на лажно и антихришћанско „Јеванђеље од Варнаве“.

http://www.svedokverni.org/o-laznom-jevandjelju-od-varnave-odgovor/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ма, смешни су.

Пре него што сам својевремено ушао у форумски дијалог са муслиманима имао сам извесно, такорећи, поштовање према исламу мислећи да ту постоји дубина религиозне мисли. Међутим, непријатно сам се изненадио плиткоћом и површношћу те вере. Песак, то ми је прва асоцијација. "Закон-награда-казна" што каже Шмеман. Значајан корак уназад у односу на Благу Вест.

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 3 months later...

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...