Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 12.24 - Почела конференција за новинаре Оливера Дулића у Скупштини Србије. 12.12 - В.Д. директора ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак дао изјаву полицији о "случају Дулић", након чега је пуштен, јавља агенција Танјуг. 11.54 - Захтев Тужилаштва за укидање посланичког имунитета Оливеру Дулићу стигао у Скупштину Србије, незванично сазнаје РТС. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 12.36 - Оливер Дулић изјавио да се неће више позивати на посланички имунитет и да нема потребе да се због њега састаје ни Административни одбор ни Скупштина. 12.24 - У згради парламента присутни и Душан Патровић, Драган Шутановац, Мирко Цветковић и Драгољуб Мићуновић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Давор73 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 15.15 - Оливер Дулић је покушао да уђе у Палату "Србије", у којој се налази МУП Србије, али је враћен са портирнице, јавља репортер РТС-а. 15.00 - Апсолутно су неприхватљиве инсинуације да борбом против корупције и криминала Влада Србије спроводи политички обрачун са политичким неистомишљеницима, рекао премијер Ивица Дачић. 14.15 - Борба против корупције је тек почела и неће нас зауставити политички напади, рекао за РТС први потпредседник Владе Александар Вучић. 13.23 - Административни одбор Скупштине Србије, после затворене седнице, предложио парламенту да Оливеру Дулићу укине имунитет, саопштио председник тог тела Зоран Бабић. Председник парламента Небојша Стефановић изјавио за РТС да ће седницу Скупштине заказати за понедељак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Na ovom forumu su jos dve teme o Dulicevom lopuzanju (jednu sam ja pokrenuo). Mislim da bi ih sve trebalo objediniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 ček da vidim koje pa da spojim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/21329-ocistimo-srbiju-od-parazita-dulicevi-troskovi-i-pronevere/ https://www.pouke.org/forum/topic/21704-dulic-uhvacen-na-granici-u-autu-punom-para/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 oket, samo ću naslov ostaviti jer se situacija promenila Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 sad su ove teme nešto slično ovom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 16. 05 - Јавио сам се полицији и људима који су ме јутрос позвали, они су рекли да за то нема потребе и да ће ме даље обавештавати да ли ћу бити позван или не, рекао је Дулић испред Палате "Србије" напоменувши да стоји на располагању државним органима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Оливер Дулић је нешто после 12 сати одржао конференцију за новинаре у Скупштини Србије, на којој је изјавио да нема потребе да се састају имунитетски одбор и Скупштина Србије. "Ја се на имунитет позивати нећу. Позвао сам се на имунитет само да бих данас дошао овде, и разоткрио и оголио оно што је апсолутно политичка хајка против једног невиног човека или невиних људи, зарад приказивања једне главе и пуштања крви која јавности треба. Ја никада нисам прекршио закон", рекао је Дулић. Дулић је подсетио да је Републичко јавно тужилаштво дописом од 20. децембра 2010. године обавестило Министарство животне средине и просторног планирања да из извршеног увида у достављену документацију произлази да је Министарство у поступку издавања дозвола предузећу "Нуба инвест" за изградњу оптичког кабла дуж магистралних и регионалних путева, поступало у складу са законом о планирању и изградњи. Оливер Дулић је прецизирао да у закључку Владе Србије, који је потписао тадашњи заменик председника Владе Србије Ивица Дачић, стоји да приликом издавања дозвола предузећу "Нуба инвест" није прекршен Закон о планирању и изградњи. У јутрошњој полицијској акцији приведени су Небојша Јањић, бивши помоћник министра за просторно планирање, и Зоран Дробњак, в.д. генералног директора ЈП "Путеви Србије". Дробњак је, након што је дао изјаву у полицији, пуштен, док је саслушање Небојше Јањића у току. Конференцији за новинаре коју је Дулић одржао присуствовали су бивши премијер Мирко Цвтковић, шеф посланичкогклуба Демократске странке у Скупштини Србије Драгољуб Мићуновић, Слободан Хомен, Душан Петровић, Борко Стефановић, Нада Колунџија, Драган Шутановац. Мићуновић је отварајући конференцију рекао да се овде ради о политичком процесу, оценивши да то није добро и значи да у нашем друштву постоји криза владавине права. "Сви су невини док се не докаже супротно, а већ месецима се против Дулића води хајка", рекао је Мићуновић. Оливер Дулић улази у Палату "Србије" Оливер Дулић се после подне појавио у Палати "Србија", односно Министарству унутрашњих послова, али је након легитимисања враћен са улаза уз образложење да ће га, ако буде потребно, позвати. Дулић је новинарима испред Палате "Србија" рекао да је спреман да се његова имовина испита, да одговори на сва питања. Он је потврдио да је добио оптужницу која, како је рекао, нема везе са законима и истином. "Јавио сам се полицији и људима који су ме јутрос позвали. Они су рекли да за то нема потребе и да ће ме даље обавештавати о томе да ли ћу бити позван или не", рекао је Дулић напоменувши да стоји на располагању државним органима јер, како каже, поштује институције и жели да се све у њима и решава. Случај "Нуба инвест" Дулић је и раније довођен у везу са афером око издавања дозвола за постављање оптичких каблова дуж српских путева словеначкој фирми "Нуба инвест". Информације о неправилностима у вези са пословањем у Србији демантовала је фирма "Нуба саветовање и инвестирање", која је оснивач и власник "Нубе инвест". За посао постављања оптичких каблова "Нуба" је поднела захтев надлежном министарству само пар месеци након регистрације предузећа у Србији, у септембру 2009. године. Дозволу од ресорног министарства добила је већ 16. октобра. Тринаест дана касније, Министарство је у име те фирме, упутило захтев предузећу "Путеви Србије" ради издавања сагласности за постављање оптичког кабла на релацији Батровци-Београд. Захтев је потписао министар Оливер Дулић. "Путеви Србије" прво одбијају захтев налазећи да је "Нуба" неквалификована за тај посао. Одлука се, ипак, накнадно мења и фаворизована фирма - упркос мањкавом захтеву и уз асистенцију министарства које игнорише примедбе - добија посао. На проблематичност тог поступка први је указао Савет за борбу против корупције још у новембру 2010. године. Извештај Савета за борбу против корупције можете прочитати овде. Како су тада пренели медији Савет за борбу против корупције детаљно је истражио како су издате дозволе предузећу "Нуба инвест" и откро да ова фирма, захваљујући дозволама Министарства животне средине и просторног планирања и ЈП "Путеви Србије", годину дана била једино предузеће које је постављало цеви са оптичким кабловима, упркос чињеници да у Републичкој агенцији за електронске комуникације (РАТЕЛ) није ни била регистрована као оператер. "Нуба инвест" је градила мрежу оптичких каблова према Хрватској, Румунији, Бугарској, Македонији, док су актуелни оператери у Србији, попут "Теленора" и СББ-а, до својих првих дозвола успели да дођу тек после годину дана. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/134/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/1186930/%D0%A1%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%98+%D0%94%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%9B%2C+%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B5+%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B5.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 t1253 t1253 t1253 Manolis је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Ta "borba protiv korupcije" je otprilike samo kažnjavanje političkih protivnika zbog malverzacija od pre neku godinu. Da li je ikakva korupcija otkrivena kod nekoga ko je radeći sada, u ovom vremenu, u ovom mandatu, nešto skrivio? Jer je tu šteta već učinjena (ako uopšte jeste), ovako bi mogla da se spreči buduća, ali je stvar u tome da je "borba protiv korupcije" = hapšenje ovih prethodnih, i nikakav komentar od veleumnog premijera (nešto kao kad je Slobo obavestio da smo pobedili NATO pakt) ne menja neke očigledne činjenice. Nemojte da me shvatite pogrešno, uopšte ne branim žute, isto bih i da je obrnuto među njima i ovima, sve što smo videli su neka senzacionalna hapšenja, a da se naravno ništa nije promenilo. DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Ta "borba protiv korupcije" je otprilike samo kažnjavanje političkih protivnika zbog malverzacija od pre neku godinu. Da li je ikakva korupcija otkrivena kod nekoga ko je radeći sada, u ovom vremenu, u ovom mandatu, nešto skrivio? Jer je tu šteta već učinjena (ako uopšte jeste), ovako bi mogla da se spreči buduća, ali je stvar u tome da je "borba protiv korupcije" = hapšenje ovih prethodnih, i nikakav komentar od veleumnog premijera (nešto kao kad je Slobo obavestio da smo pobedili NATO pakt) ne menja neke očigledne činjenice. Nemojte da me shvatite pogrešno, uopšte ne branim žute, isto bih i da je obrnuto među njima i ovima, sve što smo videli su neka senzacionalna hapšenja, a da se naravno ništa nije promenilo. ali to tako ide, zločin prvo treba da se desi, zatim otkrije, dokaže i procesuira, ili možda misliš da bi trebalo hapsiti političare dan nakon što pobede na izborima? iz predostrožnosti "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука