misionar.com Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 VUKOVI U JAGNJEĆOJ KOŽI Po mojim dosadašnjim zapažanjima i iskustvu, susreo sam se sa tri glavna tipa ovakvih ličnosti tj. “vukova u jagnjećoj koži” (vukovi obmanuti, vukovi psihopate i vukovi posednuti). Sveti oci i vernici koji imaju dar raspoznavanja duhova i koji su dobro utvrđeni u svojoj veri, vrlo lako ih prepoznaju i odmah znaju kako treba da se ophode sa njima. Međutim, ljudi koji su tek poverovali u Boga i koji su nedovoljno utvrđeni u veri, najčešće postaju žrtve ovih vukova. Pošto sam ja, na žalost, bio jedna od tih žrtvi “vukova u jagnjećoj koži”, pa i sam prelešćen-obmanut se bio nakratko odenuo u njihovo odelo, pokušaću što sažetije da vam ih predstavim da vi ne biste prošli kao nekada ja. - Prvi tip su “Prelešćeni-obmanuti” ljudi (vukovi obmanuti). Ova grupa ljudi su po prirodi dobri i sa osetljivom savešću, ali veoma lakoverni i veoma emotivne osobe. Zbog toga oni mogu biti prevareni od druga dva navedena tipa ličnosti. Ovi ljudi se najčešće nalaze u različitim hrišćanskim sektama i za razliku od drugog i trećeg tipa ličnosti, većinom po prirodi nisu zli, vole Boga i ljude, ubeđeni su da “Bogu služe i Bogu ugodno delo čine” i propovedaju jer žele da spasu ljude. Na žalost, iako obmanuti, i oni su obučeni u vučije odelo i pogrešnim učenjem i poluistinama pokušavaju da “spasu” druge ljude tj. uvuku ih u njihovu sektu. Iako među njima ima mnogo ljudi koji Hristov duh imaju i žele svim srcem da služe Bogu i bližnjima, ipak su opasni baš zbog svog ogromnog, nelicemernog žara i iskrenog oduševljenja sa kojom propovedaju drugima. Mnogi, osetivši njihovu ljubav, energiju i harizmu, baš zbog toga im poveruju i budu zavedeni. Zbog ubeđenja da su u istini, veoma im je teško otvoriti oči i objasniti im da su u obmani, ali ih je ipak moguće i najlakše preobratiti nazad na pravi put, jer nisu svoljevoljno upali u prelest, a i verujem da će ih milostivi Gospod zbog toga po zakonu srca spasiti. Međutim, zbog mesta na kojem se nalaze i zbog prevelike revnosti, postoji opasnost da upadnu u fanatizam, da tonući potpuno izgube dodir sa savešću i da tako postanu drugi ili treći tip opisanih ličnosti. - Drugi tip su “Psihopate” (vukovi psihopate) tj. iz nekog razloga telesno ili duševno oboleli ljudi, koji se zbog svoje bolesti odlikuju potpunim odsustvom savesti. Drugim rečima „daltonisti za ljudska osjećanja i društvene moralne vrednosti“ ili “vukovi u jagnjećoj koži”. Citati: Poznati psihijatar Hervey Cleckley navodi šesnaest kliničkih kriterijuma ovog poremećaja: -“površan šarm i „inteligencija“, nedostatak deluzija i drugih znakova iracionalnog mišljenja, odsustvo „nervoze“ ili psihoneurotskih simptoma, nepouzdanost, neodgovornost, lažljivost i neiskrenost, nepostojanje osećaja krivice i stida, neadekvatno motivisano antisocijalno ponašanje, patološka egocentričnost i nesposobnost za ljubav, opšte siromaštvo velikih afektivnih reakcija, specifičan gubitak uvida, neodgovarajuće reagovanje u interpersonalnim odnosima, šokantno i nedolično ponašanje posle pića ili bez pića, redak suicid, impersonalan, trivijalan i loše integrisan seksuali život, te nemogućnost da se sledi bilo koji životni plan.” “Psihopatiju je moguće razlikovati od ostalih poremećaja ličnosti na osnovu karakterističnih interpersonalnih, afektivnih i bihejvioralnih simptoma. Na interpersonalnom nivou psihopate karakteriše grandiozan osećaj vlastite vrednosti, egocentričnost, manipulativnost, dominantnost, energičnost, hladnokrvnost (ravnodušnost, neosetljivost). Na nivou afekta oni ispoljavaju plitke i labilne emocije, nisu sposobni da se vežu za druge na duži period, nemaju čvrste principe niti dalekosežne ciljeve, nedostaje im empatija, lišeni su anksioznosti i istinskog osećanja krivice i kajanja. Na nivou ponašanja psihopate su impulsivne osobe, u stalnoj potrazi za uzbuđenjima i lako krše društvene norme. Najočiglednije ispoljavanje ovih predispozicija je u kriminalu, zloupotrebi supstanci i u neispunjavanju društvenih obaveza i odgovornosti.” (Vladimir Mišić dipl. psiholog http://www.vaspsihol...09/psihopatija/ ) -“Psihopate još od rane mladosti primećuju da se razlikuju od većine drugih ljudi, a imaju sposobnost da se međusobno prepoznaju i udružuju. S tim u vezi, oni često spadaju među one koje nalazimo u kojekakvim polutajnim i tajnim društvima tipa masonskih, rozenkrojcerskih itd… te uz pomoć tih društava, slično ćelijama raka, napreduju kroz sve pore društvenog sistema i zauzimaju ključne funkcije, protežirajući jedan drugog. Oni koji su imali priliku da upoznaju neke osobe koje se predstavljaju duhovnim guruima ili adeptima u nekim ezoteričkim društvima, videće da čak i tamo vrvi od njih. Često zauzimaju karakterističnu pozu odavajući utisak "nekoga ko raspolaže nekim tajnim znanjem" dok se prema drugima, koji ne pripadaju njihovoj kliki, često ponašaju arogantno ili sa prezirom. U suštini, ovde se radi o – "duhovnim teroristima." Psihopate su veoma probitačni kad se o napretku na hijerarhijskim ljestvicama radi, bilo da se radi o politici, religiji, multinacionalnim korporacijama…pa čak i zdravstvenim ustanovama. Oni se koriste svim sredstvima kako bi se popeli ‘gore’. Vrlo su prevejani, podmukli i od njih često možemo da doživimo onaj čuveni osećaj - "kao da nam je neko zabo nož u leđa”. Psihopate često nalazimo među nacionalnim vođama ili nacionalističkim i verskim fanaticima koji su sposobni da svojim fanatizmom "zaražavaju" druge, a onda manipulišu njima kako im to odgovara. Kad se psihopata npr. zadesi u okviru neke religijske hijerarhije, njegove lične želje i ciljevi automatski se pretvaraju u – Božije, a kad je ostvarenje Božjih ciljeva u pitanju, onda se to radi po SVAKU cenu i sva sredstva su dozvoljena. Takve individue su u stanju da na jedan veoma vešt način manipulišu čovječanstvo i nanesu mu strahovite štete.” (Odlomak iz članka “PSIHOPATIJA Izvor: http://sr.wikipedia.org/sr/Psihopatija”) Za njih, kao i za treći tip ličnosti, “cilj opravdava sredstvo”, tj. upotrebiće sva sredstva za postizanje željenog cilja. Njih možete naći svuda, zato što su veoma vešti glumci, veoma dobri psiholozi i stratezi, lako se prilagođavaju i veoma ih je teško prozreti i otkriti. Zbog opasnosti i ponekad nenadoknadive štete koju ovakvi ljudi mogu da vam nanesu i zbog karakternih i osobenih sličnosti sa trećim tipom ličnosti, preporučujem svima da pročitaju PSIHOPATIJA ili Izvor: http://sr.wikipedia.org/sr/Psihopatija. -Treći tip su “đavoimani-posednuti” (vukovi posednuti) ljudi, koji mogu svojevoljno ili zbog simpatisanja sotonizma i bavljenjem okultizmom biti posednuti-demonizovani ljudi. U najblažem obliku, njih možete naći i među prvim tipom ličnosti, ali verujem da zbog otvorenosti za demonski uticaj, veoma brzo padaju na drugi i treći tip ličnosti. Ovakve ljude je zbog njihove velike negativnosti i otvorene zlobe, lakše otkriti od drugog tipa ličnosti, ali sa potpunim gubitkom savesti i razvitkom lukavstva, znaju se vešto kamuflirati i asimilovati. Oni su najčešće članovi satanističkih i raznih okultističkih društava. Posle svega do sada pročitanog sigurno se pitate, kako se sačuvati od “vukova u jagnjećoj koži” i kako među njima opstati. Citat: “Među vukovima opstati ovci je teško, ali nije nemoguće, jer nam Gospod kaže na koji način mi možemo i među vukovima opstati kao ovce Njegove. A to je: da budemo mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi. Mudrost će nas sačuvati da ne postanemo plen, da nas vuci ne raskinu, odnosno da nas neprijatelji ne onemoguće. A bezazlenost i dobrota će nas sačuvati da mi ne postanemo vuci. Treba imati, dakle, mudrost. Razvijati mudrost Bogom danu, sve više i više, a paralelno sa tim razvijati i dobrotu. Jer, mudrost bez dobrote prelazi u zloću, a bezazlenost bez mudrosti prelazi u glupost. Ni jedno ni drugo više, nego da budemo "mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi". "I mene su gonili, i vas će goniti", govori Gospod. S tim moramo biti načisto i pripremiti se da i pri tom ostanemo onako kako treba, kakvi su i preci naši bili: ljudi Božiji, narod Božiji. I onda, kad dođe kraj života našega, ući ćemo u radost blaženstva Carstva Nebeskoga. To i jeste smisao i cilj našeg života. Bog vas blagoslovio!” Patrijarh Srpski G. Pavle” Znači treba da budemo mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi. Ako nemamo dar razlikovanja duhova, da ne bi bili prevareni i zavedeni, moramo se edukovati i umudriti kroz odgovarajuću duhovnu literaturu. Ali i uporedo sa tim moramo jačati našu veru i ljubav, da bismo dobili blagodatni dar smirenja i trpljenja od Boga. Samo tako umudreni i oblagodareni možemo sačuvati pravoslavlje, istinski vrlinski živeti i svedočiti jevanđelje, opstati kao ljudi i opravdati se pred Bogom i ljudima. misionar S. Svako dobro keka and Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 2 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 (vukovi psihopate) LOL Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Октобар 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Nemojte misliti da u Pravoslavlju nema „vukova u jagnjećoj koži“. Kao što ih je bilo u prošlosti, tako ih ima i sada. Zamislite koliko je strašno što je „Biblija“ kao Božija reč, koja je data ljudima zarad ljubavi, sloge i spasenja, postala sredstvo i razlog razdora i podela mađu samim hrišćanima. Zar da Biblija postane razlog da dva nerazdvojna brata postanu najljući neprijatelji. Ni jedna religija se nije razdelila u toliko denominacija i sekti kao Hrišćanstvo, što je Hristos još na početku proročki predvideo i opomenuo nas. Po nekim statistikama u svetu je do sada osnovano oko 30.000 pseudo-hrišćanskih denominacija i stalno nastaju nove. Zamislite koliko je đavo aktivan među hrišćanima i koliko se trudi da napravi što veći razdor i haos. Ti razdori, svađe i podele među vernicima ne nastaju zbog Boga i u ime Boga, već zbog ljudskih grehova i gordosti. Te razdore pokreću sujetni, egoistični, gordi i prelešćeni ljudi, ljudi sa sebičnim ambicijama i interesima, koji oko sebe skupljaju istomišljenike i u početku stvarajući manje grupice, da bi na žalost kasnije osnovali nove sekte. Citati: Molim vas pak, braćo, imenom Gospoda našega Isusa Hrista da svi isto govorite, i da ne budu među vama razdori, nego da budete utvrđeni u istom razumu i istoj misli. Jer sam čuo za vas, braćo moja, od Hlojinih, da su među vama svađe. A ovo kažem zato što svaki od vas govori: Ja sam Pavlov, a ja Apolov, a ja Kifin, a ja Hristov. Zar se Hristos razdijeli? Da se Pavle ne razape za vas? Ili se u ime Pavlovo krstiste? (Korinćanima poslanica prva svetog apostola Pavla 1:10-13)“ "Molim vas pak, braćo, da pazite na one koji čine razdore i sablazni protiv nauke koju vi naučiste, i klonite ih se; Jer takvi ne služe Gospodu našemu Isusu Hristu nego svojemu trbuhu, i blagim i laskavim riječima varaju srca nezlobivih." (Rimljanima poslanica svetog apostola Pavla ) 16: 17-18) A bilo je i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će unijeti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovešće sebi naglu pogibao. I mnogi će poći za njihovim nečistotama, zbog kojih će se pohuliti na Put istine. I u lakomstvu iskorišćavaće vas varljivim riječima; njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drijema. (Druga saborna poslanica svetog apostola Petra 2: 1-3) Zato čuvajte se braćo i sestre da vas đavo ne prevari, da među vama ne bi zavlada duh , ogovaranja, osuđivanja, duh duhovne superiornosti, podela i razdora. Svako dobro w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 svakako da ih ima a i najveći oci svedoče da su najveći neprijatelji Crkve vrlo često u njoj misionar.com је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука