Jump to content

Српско црквено пјевачко друштво "Богољубље"-Добој

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чланство у хор заснива се по принципу добровољности, а то значи да уколико неко воли и жели да поје у хору, може приступити! Наравно, прво ће проћи теститање да се види да ли тај неко има слуха за појање, а то оцјењује наш хоровођа који је једини и стручан за такву врсту тестирања! Када већ неки члан приступи хору добија да попуни приступницу! Кад попуни и потпише приступницу, тада му се отвара лични картон и заједно са свим подацима се чува у архиви хора!

biljana5.jpg

приступница за хор

biljana3.jpg

лични картон члана хора

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ево још неких званичних документа хора:

biljana4.jpg

меморандум хора

На овом меморандуму се куцају званични документи; молбе, захтјеви, упити, дописи, и сл.

tn1.jpg

лого хора

Мали додатак; ове ноте које се виде на логу су нота за прву Славу (Мокрањац) и то сопранска дионица; "Слава Отцу и Сину и Сватому Духу"

Подели на овим сајтовима

Имовину хора чине добровољни прилози, поклони и завјештања која имају новчану вриједност, финансијска средства из буџета, субвенције и уговори са физичким и правним лицима, приход од камата, дивиденди, добити од капитала, закупнина, хонорар и слични приходи, чланарина и остали приходи!

"Баш фино", рекло би се! Међутим ово је навод из Статута, онако како смо ми планирали да буде! Стварност је нешто сасвим друго! Од свега наведеног издвојила бих нашег главног спонзора "Електро-Добој" а.д. и "ЕФТ" Станари који нам сваки пута изађу у сусрет када им се обратимо! Тек је ове године Општина Добој дала нека подстицајна средства за хор, иначе мало ко да је имао слуха за ову врсту "културе"!

Чланарину за хор не скупљамо! Истина, у Статуту је прописана, али ми је не скупљамо! Тачније скупимо је два пута на годину (прољеће и јесен) и то по 5КМ (2,5 еура), купимо себи хране и пића и одемо или онако негдје на излет, или у манастир! У манастиру одпојемо Литургију и после тога излет у природи! Та дружења су најљепша и најврједнија од свега! :)

Подели на овим сајтовима

hor.jpg

фотографија са задњег посјета манастиру "Св.Никола" на Озрену

Подели на овим сајтовима

У јануару, тачније 5. јануара, ове године нас је посјетила ТВ екипа јутарњег програма РТРС-а! Само су нам '"упали" на пробу, а ми се припремали за Божић!

http://lat.rtrs.tv/av/player.php?id=16374&x=1

од 34. минуте :)

Подели на овим сајтовима

Bilo bi dobro da malo vidimo i konkretan repertoar - sta, gde i kad izvodite... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Bilo bi dobro da malo vidimo i konkretna repertoar - sta, gde i kad izvodite... :)

Што се тиче конкретног репертоара;

Појемо Литургију сваке недеље и празника у нашој цркви! Појемо и по позиву општине кад су неке годишњице и за такве прилике бирамо одговарајуће пјесме!

Али ево конкретног репертоара хора за наш концерт који је одржан у мају ове године!

biljana6.jpg

Подели на овим сајтовима

Појемо ми и на вјенчањима! Наравно, ако нас позову и ако нам плате ;)

Скоро смо имали једно вјенчање, а прије тога нисмо баш дуго и морали смо то поновити мало! Е сада, наш хоровођа је перфекциониста, и док не исциједи из нас и онај последњи атом снаге, не одустаје! :) И тако, након ко зна којег понављања

"и вјенчавшисја".......неко из хора умјесто тог дијела "и вјенчавшисја" је отпјевао: "и објесившисја" :)

vjencanje.jpg

у цркви Св.Апостола Петра и Павла у Добоју, пред почетак вјенчања кћерке наше чланице хора

Подели на овим сајтовима

Не могу да те нађем (препознам) на сликама.

Највиша жена у хору сам ја и због тога сам увијек у заднјем реду :) зато увијег гледај у задњи ред!

Конкретно на овој претходној фотографији (у цркви) ја дођем између овог човјека (чика Љубиша) (гледајући са десна на лијево) и ове дјевојчице у првом реду! Високо, плаво и са цвикама....е то сам ја :)

Подели на овим сајтовима

Ево покушаћу ставити, барем дио, онога што "Богољубље" има на свом репертоару!

- Литургија (комплет), (Мокрањац)

- Хвалите (Бортњански)

- Добро дош'о Христе

- Боже свемоћни

- Богородице-тебе славе ангели

-Христос дође међу нас

-Божићни и Васкршњи тропари

- Псалми

- Тијело Хистово и вјенчање

- Добој граде (Е.Кресо)

- Српкиња (Исидор Бајић)

- Коловођа

- На ранилу

- Свилен конац

- Густа магла (ово фантастично звучи у хорском извођењу)

- II, VI, VIII руковет (Мокрањац)

- Голема ч'чкалица

- Све док је твога благог ока (ар. Гавриловић)

- Калеш бре Анђо ( ар. В.Симић)

- Успаванка (Боривоје Поповић) (ова композиција је да се најежиш)

- Моја Република ( химна Републике Српске- Младен Матовић)

- Креће се лађа Француска

- Ово је Србија

- Тамо далеко ( Душан Покрачић)

- Химна Св.Сави (Мокрањац)

- Боже правде ( химна Републике Србије-Даворин Јенко)

- Косовка дјевојка

- Тројанац - коло (Милорад Кузмановић)

- Уралска Рјабинушка (ар. Младен Јанковић) (иначе овај Младен, што је урадио аранжман за ову нумеру, је момак на трећој години музичке Академије у Бањалуци, добојлија и мој добар пријатељ :) )

Подели на овим сајтовима

- Успаванка (ова композиција је да се најежиш)

Јесте, и да не заспиш целу ноћ. :)

АМИН+ за "Креће се лађа Француска" :)

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Чланство у хор заснива се по принципу добровољности, а то значи да уколико неко воли и жели да поје у хору, може приступити! Наравно, прво ће проћи теститање да се види да ли тај неко има слуха за појање, а то оцјењује наш хоровођа који је једини и стручан за такву врсту тестирања! Када већ неки члан приступи хору добија да попуни приступницу! Кад попуни и потпише приступницу, тада му се отвара лични картон и заједно са свим подацима се чува у архиви хора!

biljana5.jpg

приступница за хор

biljana3.jpg

лични картон члана хора

Овде нигдје нема да сваки члан хора треба да буде Крштен у Православној Цркви,јер има доста ваших чланова који нису ушли у заједницу са Господом и не планирају ако се не варам.Мислим да би требали порадити мало на духовном плану, јер не крштени по канонима немогу учествовати у Светој Литургији.

Подели на овим сајтовима

Од значајнијих наступа издвојила бих пар њих на којима је хор "Богољубље" учестовао, а то су:

- Смотра хорова- Дервента 12.04.2011.

a-.jpg

- Годишњица "ЕФТ"-Станари (то већ традиционално наступамо сваке године)

stanari-14-5-11.jpg

- Отварање одјељења за црквену умјетност и сликарство у Добоју, а у склопу ПБФ-а Фоча,

- Свјетски дан породице,

- Комеморација за жртве Добојаког логора,

- Дан општине Добој,

- Хуманитарни концерти за дјецу са посебним потребама и за обољелу дјевојчицу из медицинске школе,

и још много тога!

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...