Jump to content

Pravoslavni YouTube - šta mislite o tome?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Koji li je tvoj problem sa katolicima i njihovom verom. Pitam se samo sta li su ti uradili, da ti nije neki katolicki svestenik nesto uradio, to bi sve objasnilo (tu tvoju mrznju i netrpeljivost prema katolicima, sto je usput veoma hriscanski).

Чак напротив ја конкретне католике (нпр. Хрвате) веома поштујем. Заиста имају доста особина које мој народ не поседује.

Због тих људских квалитета и они у огромном броју одбацују одвратну католичку веру, која их је вековима држала у ропству и верском фанатизму.

Што се тиче католика, атеиста опусти, видиш да се ја и мој друга Јосип само лепо зезамо. А и кад би ти то објаснио, ти то не би разумео.

Подели на овим сајтовима

А и кад би ти то објаснио, ти то не би разумео.

Opet pobednicki komentar. Znas takve komentare pri raspravama je koristio i sokrat, tako da budi srecan poredim te sa velikim umovima. On je prvi uveo ironiju, medjutim moras da znas ta je ovu metodu koristio pri raspravama u kojima nema pojma ni ocemu pokusavajuci samo da podsmehom dokaze da protivnik nista ne zna umesto svojim argumentima.

Подели на овим сајтовима

Opet pobednicki komentar. Znas takve komentare pri raspravama je koristio i sokrat, tako da budi srecan poredim te sa velikim umovima. On je prvi uveo ironiju, medjutim moras da znas ta je ovu metodu koristio pri raspravama u kojima nema pojma ni ocemu pokusavajuci samo da podsmehom dokaze da protivnik nista ne zna umesto svojim argumentima.

Не заиста, него ме мрзи да ти објашњавам.

Подели на овим сајтовима

Mili moj Randy, pogledaj. bez odricanja se nikad ništa dobrog nije napravilo. Da se napravi nešto na tom polju pozitivno trebamo se svi odreći dijela svoje oholostti, gordosti, isključivosti i inata. Kome je cilj ostvarenje jedinstva taj mora ići za Hristovim stopama i ne gledat ni lijevo ni desno, Hristova direktna volja i želja je da svi budemo jedno a to mi ustvari nastojimo sad ostvariti tako kako bi taj njegov amanet bio ispunjen jer bez toga dužimo mnogo toga Hristu i Hrišćanstvu i mi i vi, dužimo to što ne ispunjavamo njegovu volju. Sad se svako može izvlačiti ovako ili onako, ja sam ok ali svi ostali su u zabludi. No ta cesta se pokazala neispravnom jer nije vodila nikud, često upravo u suprotnom smjeru od tog koji nam je ukazao i zapovjedio Hrist.

Подели на овим сајтовима

Randy sram te bilo! Ako ti smetaju Josipovi komentari ti nemoj da ih čitaš, i nemoj tvoje komentare koji su puni mržnje da ostavljaš na temama koje on osniva. Ovdje smo na ovom forumu da se družimo a ne da optužujemo jedni druge.

Подели на овим сајтовима

Mili moj Randy, pogledaj. bez odricanja se nikad ništa dobrog nije napravilo. Da se napravi nešto na tom polju pozitivno trebamo se svi odreći dijela svoje oholostti, gordosti, isključivosti i inata. Kome je cilj ostvarenje jedinstva taj mora ići za Hristovim stopama i ne gledat ni lijevo ni desno, Hristova direktna volja i želja je da svi budemo jedno a to mi ustvari nastojimo sad ostvariti tako kako bi taj njegov amanet bio ispunjen jer bez toga dužimo mnogo toga Hristu i Hrišćanstvu i mi i vi, dužimo to što ne ispunjavamo njegovu volju. Sad se svako može izvlačiti ovako ili onako, ja sam ok ali svi ostali su u zabludi. No ta cesta se pokazala neispravnom jer nije vodila nikud, često upravo u suprotnom smjeru od tog koji nam je ukazao i zapovjedio Hrist.

Ти м... за бубреге можеш да продајеш неком другом.

Заповест Христова да сви буду једно се односи на припаднике његове Вере. Ви нисте Хришћани већ секта и имате потпуно другачију веру од нас Хришћана. То што ви покушавате да урадите је да нас убедите, некад милом а некад силом, да се и ми, као што сте ви направили, одрекнемо Хришћанства и да постанемо секта, па да се онда ујединимо.

Ви можете да се уједињујете са другим сектама, калвнистима, будистима, суботарима, јеховиним сведоцима, муслиманима, хиндусима, то је ок, нема проблема, све 5. Али са нама не можете да се уједините јер то ни теоријски није могуће, све док смо ми Хришћанство а ви секта.

Подели на овим сајтовима

Randy sram te bilo! Ako ti smetaju Josipovi komentari ti nemoj da ih čitaš, i nemoj tvoje komentare koji su puni mržnje da ostavljaš na temama koje on osniva. Ovdje smo na ovom forumu da se družimo a ne da optužujemo jedni druge.

Па ја не знам зашто си ти овде, али ја знам што сам ја овде. Ја и Јосип смо земљаци, имамо ми неки свој тајни језик који ви посматраи са стране не разумете. Јосип чак шта више воли да ја њега рецимо зовем "католички мисионар" јер то га подсећа да је на правом путу "промицања Кристове вјере међ бизантинцима", што је извор његове велике радости (пошто другу духовну радост нема, нема пост, нема причест, нема истине).

Тако да, немој човеку да уксраћујеш радост.

Подели на овим сајтовима

Opet sokratova ironija. Mislim da sam ti objasnio sta to znaci.

Пази стари, мораш да урадиш свој homework да би уопште могао да се квалификујеш да разговараш са озбиљним чикама на ове теме.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...