Jump to content

Каква су моја искуства из богословских установа?

Оцени ову тему

Препоручена порука

____________________+++________________________

Све људске функције биле су преображене у функције Христове на примјеру Апостола Павла: „А ми имамо ум Христов" (1. Кор. 2,16) (рече Апостол); и Јер тражите да искушате Христа Који у мени говори (2.Кор.13,3); и (Јер Бог ми је сведок) колико чезнем за свима вама у љубави Исуса Христа (Филипљ. 1,8)...

Нека уводна ријеч буде једна очинска порука херцеговачког архипастира,а гласи овако да је свака младост бурна,али није добро кад том младошћу нико не управља,каже наш Владика Григорије,увијек будно,христољубиво око,а срце и душа мекше од самога памука.

Дакле има доста младих који траже Бога,који су кренули на пут свештенослужитеља и поселника на великој,богатој,благородној и благодатној Њиви Господњој,а било би лијепо,можда и за све нас душекорино да чујемо искуства из богословских установа у којој бораве,живе,раде и стичу нова знања,како сада,тако и раније и у будуће наша омладина на којој свијет почива,а видим на овом сајту има доста,а никад није много паметних младих људи,који су и теолози,па да чујемо ријеч више о свему томе,како су кренули путем за Богом,како су провели живот у интернату,шта су тамо научили,односно који су заиста разлози за овакав одабир ове посебне и изабране школе,у којој би требало да се заиста уписују људи који имају једину жељу,а то је љубав према Христу и науци Његовој.Вјерујем и знам да су то најљепши дани сваког младог човјека,који остају вјечно записани са посебним емоцијама у нама.

Опростите за ријеч више или мање наведеног,а све друго боље и значајније кажите ви,који сте све то прошли и пролазите,или тек крећете.Изволите и свако добро од Господа.

Ево примјер,а има их још много,дакле један дјечак,који је само Божијим промислом кренуо сам,без игдје икога вођен благословом Господњим и одлучно стао на тај пут,све друго заборављајући и остављајући по страни,а водио га је неописив осјећај небеске радости,благослов светитеља којег је као мали носио на привјеску школске пернице и исти га је довео чудесним путевима,само Богу знаним до свог дома,одакле је кренуо,замонашио се и све друго што знамо о Чудотворцу Светом Василију Тврдошком и Острошком,слава Му и милост који је само тад био изнад возача,икона Светог Василија,а који је возио аутобус који и даље иде годинама у том правцу...

http://www.manastir-lepavina.org/vijest_cir.php?id=4444

______________+++__________________

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...