Баба Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Омасовљење партизанског покрета почиње тек почетком 44 када постаје јасно да ће совјети потући немце до ногу. Тада и добар део припадника четничког покрета прелази у партизане. Иначе комунистичка пропаганда на све начине је покушала да изједначи четнике са нацистима , а за то су несметано имали 50 година после рата, па и поред свега тога нису успели у томе. Тешко је са ове дистанце тачно утврдити шта су све комунистичке подметачине по питању четничког покрета , но засигурно је да добар део тога јесте подметнут четницима. До скора се није могло чути нигде да су партизани у појединим крајевима сарађивали са немцима , усташама и италијанима , међутим данас и те чињенице полако излазе на видело. ЈВО није као што је увржено мишљење била нека специфично српска војска ни само јој име то не говори, мада су у четницима већину чинили Срби , али исто се то може рећи онда и за партизане јер су и партизане већином чинили Срби. Да смо којим случајем имали обрнуту ситуацију и да су победили четници а не партизани, мислим да би била идентична прича о народно ослободилачкој борби свих наших народа и народности , јер у четницима је било и добрим делом муслимана , затим словенаца , о црногорцима да и не говорим али било је и хрвата, јевреја као што ова тема сведочи , не знам да ли је било арбанаса и бугара , но све једно њих је вероватно и у партизанима било веома мало. У четницима код мојих Динараца 99% су били Срби , но било је и Хрвата , оно што је занимљиво јесте да је поп Ђујић стрељао неке Љотићевце одма по почетку рата као секташе и пронемачки настројене људе. Исти такав састав партизана је био у Крајини као и код Четника , дакле у 99% случајева су то били Срби. Крајем рата су се почели прикључивати домобрани и разни други који су се ту задесили. Крај рата и почетак рата нису исто . Но не постоји никаква сарадња четника и немаца по питању уништења јевреја почетком рата , а поготово не на крају рата. Али као што смо видели постоји итекако доказа да су Јевреји били припадници ЈВО , чак и блиски људи Дражи Михаиловићу. Такође веза Дражина са Енглезима је добрим делом била посредством његових четника Јевреја , уосталом као и код партизана. Ако је Дража имао разлога да се љути на јевреје то је пре свега могло бити крајем рата а никако почетком рата , међутим таквих доказа овде нико не износи него је устаљена комунистичка пропаганда да су се четници крајем рата покушавали опрати од сарадње са нацистима. Мислим вероватно би слична пропаганда била о партизанима да су којим случајем победили четници. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Zelim posebno da napomenem da Jevreje ne generalizujem, nego smatram da i kod vas, kao i svuda drugdje ima raznih ljudi sa raznim misljenjima. Ali vrlo je tesko uvijek u pisanju ovo naglasavati, jer ovo se u civilizovanom razgovoru podrazumijeva, pogotovo ako tekst pise pripadnik Izabranog naroda a kao sto znate pravoslavni hriscani su Izabrani narod, ne Jevreji, jer su Jevreji u vecini odstupili od Hrista. Ako je neki Jevrej pravoslavan hriscanin, onda i on ima cast da se moze nazvati clanom Izabranog naroda. U vezi iranskog predsjednika jos nesto. Vama je poznato da on gaji veoma dobre odnose sa Jevrejima koji su protiv Izraela, dolazili su mu neki takvi rabini cak i u posjetu. Vi znate da ima dosta Jevreja koji su protiv Izraela. Ovim ne kazem da sam ja protiv drzave Izrael, naprotiv, i te kako sam za drzavu Izrael i volim tu drzavu, iako znam na kakav neposten nacin je stvorena, ali to je stvar simpatije. Cak sam i bio jednom u Izraelu na hodocasno putovanje i prvi utisak mi je tamo bio da sam kod kuce, neverovatno. I volim cak i vas Jevreje, iako znam veoma dobro kakvih vas sve ima i kakvu su zivotinjsku kampanju mnogi Jevreji vodili protiv Srba. Volim vas zbog Hrista a ne sto ste to zasluzili. Ali ja volim i sve narode na svijetu, tako da nemojte da se mnogo gordite sto vas ja volim. Али ипак више волиш муџахедине ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Da ne mešamo u ovu temu ono što ne treba... Ako hoćemo da progovorimo koju o razlozima zašto je prirodno bilo da Jevreji pristupe Kraljevskoj vojsci u otadžbini, pogledajmo samo malo dublje u istoriju. Od trenutka većeg dolaska Jevreja na prostore današnje Srbije, to jest u Srednjem veku kada su proterivani iz Španije i Portugalije. Turska je na prostore svoje Carevine primala rado Jevreje koji su bili dobre zanatlije i trgovci, što je odgovaralo Osmanlijama. Na prostoru današnje Srbije, Jevreji su se uglavnom bavili trgovinom i sa Srbima su bili u dobrim odnosima, a kada je počela borba za oslobađanje od Osmanlija, Jevreji su bili glavni snabdevači Srpske vojne, sa oružijem. Zbog toga su im se Turci veoma svetili. Sve ovo ukazuje na to da Jevreji i Srbi imaju uvek zajednički put i da onaj ko želi da naudi Jevrejima isto tako želi da naudi i Srbima, i obratno. Sasvim je normalno da su se neki Jevreji opredelili za Oktobarsku revoluciju 1917. i da su se neki Jevreji opredelili za KPJ. Sam pisac onih gore redova koji odišu antisemitskim duhom, takozvani Jovan Zilot (zilot je Jevrejska reč) bio je istaknuti član KPCG. Nek dotični priča o svojoj slavnoj prošlosti a za Jevrejski narod neka ostavi trezvenim istoričarima da kažu koju. Uostalom i sam je kao hrišćanin (ukoliko hrišćanstvo upražnjava) čitao o Istoriji Jevreja u Pentateuhu i uopšte u celoj knjizi Starog Zaveta. Svi apostoli koji su proneli reč Isusa Hristosa (Jevrejskog Ješue) su bili Jevreji. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Јован Зилот је банован са ЖРУ-а због антисемитских порука. Заправо, то је чувени расколник и пљувач Цркве Божије Вукман Чејовић, те је још једом показао какав је менталитет расколничких дружина у Србији. Јасно мора да се каже да Црква са таквима нема ништа. Администрација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Јован Зилот је банован са ЖРУ-а због антисемитских порука. Заправо, то је чувени расколник и пљувач Цркве Божије Вукман Чејовић, те је још једом показао какав је менталитет расколничких дружина у Србији. Јасно мора да се каже да Црква са таквима нема ништа. Администрација. Уф ово ти није требало саће ова тема да осване на новинару.дебе Већ видим наслов : Ционистичка завера екуменистичког портала ЖРУ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2012 Милослав Самарџић: Покрет није био антисемитски, није издавао никакве наредбе за прогон Јевреја и није убио ни једног Јевреја по националном основу (неки су убијени као комунисти). Напротив, од почетка до краја рата Јевреји су знали да могу да се склоне међу четнике, на њихову територију, и то су и чинили. Известан број Јевреја је ступио у четничке редове, као што је и наведено у чланку. Тачно је да је Дража рекао Немцима у Дивцима да у комунистичким вођству, поред Бугара и осталих које је побројао, има и једног Јеврејина. Он у ствари није хтео да ода праве вође комуниста, које је упознао, јер му је то било испод части. Ти преговори су били куповина времена, а пред непријатељем се не говори истина. Тачно је и да је Дража писао више пута да комунисте воде странци, а међу њима и Јевреји. Користио је и термин ''мошиновци'', према Моши Пијадеу. То је ратна пропаганда. Поента је: они су странци, а ми нисмо. Овај елемент пропаганде дошао је свакако због лошег гласа који су Јевреји имали код дела становништва, као и због чињенице да је Јевреја било више у партизанима. Иначе, Моша Пијаде је био прилично познат, у Црној Гори су му чак певане песме (погрдне). Зашто су Jевреји били на лошем гласу - надам се да је то познато. Укратко, све је почело још у првим вековима после Христа, када су Јевреји били противници Рима и када се Хришћанство борило за признање од стране Рима. На путу до тог признања, Јевреји су представљани у негативном светлу. Тако је дошло и до апсурда да као највећи негативац није представљен убица Христа, Римљанин Понтије Пилат. То је, наравно, било немогуће. Последице су биле ужасне и трају до наших дана. Међутим, Јевреји су код нас били на бољем гласу него у католичким земљама, зато су и долазили овде. О ситуацију у доба о коме причамо, да наведем само пример првог брода са јеврејским избеглицама из Европе који је стигао у Америку, мислим 1939. Нису им дали да се искрцају! У грађанском рату код нас улога Јевреја није била битна. Зато је и ово ''мошиновци'' било спорадично. Дража је знао да је Тито Хрват, још од 1941, и то је касније често понављао. У ствари, Хрвате је видео као главне непријатеље - како хрватску нацистичку, тако и хрватску комунистичку војску (кују су дуго већином чинили Срби). Те две војске посматрао је као једну, јер су се ''претапале'' једна у другу, према потреби. Ево једног Дражиног писма, из ког се виде његови ставови. Реч је о писму влади у Лондону од 25. новембра 1943: ''Посматрајући садање догађаје у земљи ми смо мислили да енглеска пропаганда не зна шта ради, јер Балкан противно својим интересима препушта утицају комуниста, чије јачање већ годину дана помаже на нашу велику штету. Међутим, ми сада откривамо да Енглези свесно и са рачуном раде на формирању хрватског блока, у који треба да уђу све Павелићеве усташе и домобрани наоружани од Немаца и све комунистичке снаге које они наоружавају или помажу да се наоружају преко Италијана... Цео овај блок имао би форму комунистичку, или, како они кажу, партизанску ради легитимације (легитимности) пред Савезницима. Ми осећамо да се овај блок формира и то као блок усташко-католичко-хрватско-комунистички. Подручје овога блока Енглези су определили источно све до Дрине, тј. потпуно у границама Павелићеве Хрватске. Нас због тога присиљавају да се одрекнемо сваке активности на овом Павелићевом подручју. Енглези да би у том успели траже још и више, оглашујући Црну Гору и Санџак као подручје комунистичко, а ове две области служе им као база комунистичког напада на Србију. Притискају нас још у унутрашњости Србије појединим мањим комунистичким групама у Србији које скоро су безначајне. План је паклени, понављам, паклени. Ми га тачно осећамо и видимо. Све мере против овога ми предузимамо. За доказ овога су наше снаге на западу све до реке Уне, понављам, до реке Уне, Динаре и Велебита и наша акција у Славонији и Словеначкој... Ми морамо одговорити стварањем другог фронта, националног, од Срба и свих југословенски оријентисаних Хрвата, муслимана и Словенаца... Склапамо тајне споразуме и савезе са Арнаутима и Бугарима, наравно не са њиховим квислинзима, већ да њихову тајну организацију вежемо за себе... Бугари већ дају јасне знаке да ће се окренути против Немаца, али нама је у интересу да се у Бугарској развије само национални покрет, да не бисмо били притешњени и са те стране комунистичком акцијом, пошто Енглези имају можда намеру да створе команду свих комунистичких снага на Балкану. Ипак цео овај рад са Бугарима и Арбанцима још је у повоју, а Енглези су умешали дубоко прсте у Арбанију и то сигурно на нашу штету. Енглеском политиком, као што видимо, на помолу су два фронта, који ће се неминовно сударити оружаним снагама. Будите уверени да Енглези раде свесно и са рачуном. Њихова спољна политика умирује нас и охрабрује, а њихова званична пропаганда нас просто урнише својим нападима вешто планираним. Међутим, како њихова спољна политика тако и њихова пропаганда потпуно су у складу и раде да постигну горе изложени циљ. Нисмо сигурни да они желе Југославију, а ако је желе они хоће да у њој федерална хрватско-католичка јединица, федерална католичко-словеначка јединица, буду што веће и јаче, и зато да Енглеској буду вечито захвалне и вечито потчињене.'' (Младен Ј. Жујовић, Зборник докумената (из заоставштине Младена Ј. Жујовића), књига 4, 69-71.) http://forum.vidovda...=289562#p289562 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Септембар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2012 Odao bih svaku počast porodici Pijade i ne bih želio da se zbog komunističkog delovanja Pijade Moše, stvara bilo kakvo predubeđenje ni prema ovoj porodici niti prema jevrejima. Porodica Pijade je izgubila u Holokaustu više od 60 članova. Da li je ko od njih bio komunista ili četnik, to ne pravi nikakvu razliku. Žrtva holokausta je žrtva. http://db.yadvashem.org/names/nameResults.html?language=en&applid=SAPIR5&queryId=JAGUAR25-VM_2624_302422&page=2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука