Милош11080 Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Наиме на Васкршњем сајму ове године видео сам на једном штанду иконе Пресвете Богородице баш повећих димензија,никада до сада нисам видео ни у једној продавници или сајму нешто слично,и пошто сам био у одређеној журби нисам у најмању руку узео макар контакт од продавца,произвођача...ако се не варам било је две врсте,једна је било 100еур друга 120еур што је на њима било назначено...ако неко зна о чему говорим молио бих да ми каже ко прави те иконе,код кога се могу поручити и слично...унапред хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Ne znam šta da ti kažem na ovu temu, a osjećam da trebam nešto reći! Nekako mi to štand, sajam bode oči! To nisu mjesta gdje ćeš kupiti sebi ikonu! Radije je kupi u svojoj crkvi, pa kolike god da su! A ako želiš ikonu velikih dimenzija (mada, po meni, to ti nije potrebno.....sasvim je u redu imati ikonu A4 formata), uvijek je možeš naručiti u ikonopisačkim radionicama, koje su takođe u sklopu neke Crkve! I što se tiče neke cijene ikone A4 formata, sa pozlatom košta oko 200, 250 eura, možda čak i više! Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Miloše, zašto sam ne kašiaš ikonu malo većih dimenzija? To je jednostavno, a i puno jeftinije. Nedavno sam kaširao ikonu 35x60, i materijal, i štampa su me koštali oko 4-5 e... Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош11080 Написано Август 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Иконе које сам видео нису биле класичне каширане,то је била нека комбинација можда златопис,не разумем се баш најбоље,са неком металном легуром која је заузимала већи део иконе,знам само да нисам могао да верујем колико је то све добро изгледало и притом још за 100 и 120еур што мислим да је мало за нешто такво. Ако ништа друго преостаје ми одлазак на следећи сајам са надом да ће излагач опет бити присутан. Биљана знам да сајмови можда нису права прилика али оно што је битно је то да ли је икона урађена са благословом или не. Гандалфе хтео бих само да те питам где се могу набавити материјал,дрво и штампа за каширане иконе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Znaš kako, kod nas postoji jedna firma za izradu namještaja od pločastog materijala. Ja kod njih naručujem medijapan od 1, 5 mm. Oni mi izrežu daske na odgovarajuću veličinu. Dasku sa svake strane moraš premazati bojom ( ja koristim nitro bajc, mahagoni jer se brzo osuši). Za lijepljenje ikone najbolje ti je koristiti klasično ljepilo za drvo... A ikone štampam u fotografskoj radnji. Na debljem papiru, koji je zahvalana za rad. Cijena A-4 formata je kod nas o,60e. Sa daskom, lakom bojom, ljepilom i fotografiom ikona ne košta preko 2, 2,5e.Nije da se hvalim ali Kod nas u hramu, većinu ikona sam ja kaširao. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 A što se tiče ikone koju si pominjao, mislim da je to kombinacija, kaširanja i pozlate. U Odigitriji, u man. Ostrog, takve ikone malo većih dimenzija su oko 45-50 e. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 да, на нету има прелепих икона Пресвете у великом формату, лако се и гуглају ако треба помоћ у вези нета и икона, само реци клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милош11080 Написано Август 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Ово што сам видео је било баш баш већих димензија,нажалост на Острогу никада нисам био...да ли Одигитрија има неку презенатацију на нету? Брате Милане хвала на помоћи,али мене занима конкретно то што сам описао,нисам успео да нађем на нету неког ко продаје такве иконе а имам контакт и каталог од људи који раде са благословом каширане има баш велики избор...јер се и ти бавиш израдом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Što se mene tiče, ja ti mogu kaširati, ali bi samo bio problem kako da ti je pošaljem... Odigitrija nema veb prezentaciju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoki1988 Написано Септембар 13, 2018 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2018 Zdravo Treba mi link gde mogu naći ikone visoke rezolucije Hvala Miroslav P је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука