Гости Guest о. Агапије Написано Август 11, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ја бих хтео да додам да се са А.Шреком ког изузетно готивим делимично слажем. Бар што се тиче нације. Међутим и атеисти србије су друштвена творевина. Тако је нација друштвена творевина људи који чине једну државу - организацију највишег ранга са заједничим интересом. То што је друштвена творевина т.ј како он каже људска измишљотина не умањује њену вредност нити чини то да нација не постоји. Постоји само не биолошки. Исто тако и атеисти србије су друштвена творевина - то не значи да не постоје. Само не постоје биолошки... Свака част. Јако лепо написано. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 sta znaci "izuzetno gotiviti"? Мислим да је јако паметан, интелигентан, мудар и добар човек? И имам јако позитнивно мишљење о њему. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 aj dobro, ako ti kazes... iako sve sto si nabrojao pre ukazuje na nekog svetog starca... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 aj dobro, ako ti kazes... iako sve sto si nabrojao pre ukazuje na nekog svetog starca... А ти оћеш да кажеш да Шрек није паметан лик и добар човек? Зашто зато што са времена на време прозива хришћанство? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 nista ja ne kazem, samo znaj da su pamet i dobrota relativni pojmovi... a svaki covek je stvoren dobar Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ја бих хтео да додам да се са А.Шреком ког изузетно готивим делимично слажем. Бар што се тиче нације. Међутим и атеисти србије су друштвена творевина. Тако је нација друштвена творевина људи који чине једну државу - организацију највишег ранга са заједничим интересом. То што је друштвена творевина т.ј како он каже људска измишљотина не умањује њену вредност нити чини то да нација не постоји. Постоји само не биолошки. Исто тако и атеисти србије су друштвена творевина - то не значи да не постоје. Само не постоје биолошки... - - - - - - - Е сад што се тиче војвођанског сепаратизма. Ако грађани војводине имају јаку жељу да не будемо ми из централне Србије и они иста држава - нека иду. Али нека распишу неки референдум па ако се изјасне 90 % њих.. изволте. Немам ништа против. Ако неко има жељу за тим сепаратизмом нека се бори. Међутим мислим да је та борба узалудна исто као борба анархиста за непостојање државе. Суштина аутономаштва у Војводини ( ди су наши новци) је у финансијама. Наиме Војвођанери су незајажљиви клептомани који су за протеклих пар година владавине довели Војводину на ивицу егзистенције , узурпирајући све институције и фондове и вршећи силне малверзације. То нису људи који имају неку посебну националну свест него људи који немају друштвену одговорност. Криминална приватизација и потом немогућа реституција је рецимо узрк сукоба војвођанера са СПЦ , јер СПЦ заједно са јеврејском заједницом потражује своју имовину а госн. Чанак син комунистичких фунционера сматра да нема шта да се враћа Цркви кад ће он и његови пајташи то боље употребити. Јер шта ће поповима манастирска имовина, црквене њиве и гробља, станови по Новом Саду и другим градовима Војводине када они за ренту на ту имовину убиру одличне приходе. Цела прича о наводној угрожености Војводине од Београда и Србије је најобичнија поштапалица , оптужба без икаквог аргумента и основа , на којој почивају све пљачке аутономаша над грађанима Војводине. Ту су сви угрожени и немали је број људи који је у последњих 5 година напустио Војводину , пре свега су је напустиле националне мањине али ни Срби не заостају. Аутономаши војвођанери су угрозили све који живе у Војводини а стално бусање у мултиконфесиноналност и мултикултуралност је такође једна поштапалица, јер националне мањине које живе у Војводини имају мање могућности него да живе у Београду зато што су гетоизиране а власти војводине се ни најмање не труде да их укључе у друштво. Све је само фарса иза које се крије пљачка столећа. Ужасно је то шта су војвођански аутономаши рецимо урадили на медицинском институту у С. Каменици , шта су урадили са бачкапутом,шта са металс банком , шта су урадили са продајом ораница страним држављанима итд. Субвенције за пољопривреднике државе Србије за Војводину су 70% иако у Војводини има свега 40% обрадивог земљишта, што значи да је Војводина привилегована без икаквих рационалних разлога кад је у питању субвенционисање пољопривреде. Итд,итд,итд... Просто проблем аутономаштва и војвођанерског сепаратизма ће се решити тако што ће се лопови из северне српске покрајине похапсити и мирна бачка, срем унд банат. Ево доброг текста на ту тему : http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=32578:danii-zato-je-nuno-razvlastiti-vojvoanerske-feudalce&catid=38:aktuelno&Itemid=59 Саша M. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 ako se Vojvodina otcepi, aj to sto ce je oteti oni sto otimaju, nego sto bi bilo uzasnog terora nad ljudima jer bi usle strane trupe... a takav scenario ne zelim da gledam... stvarno kolki sadomazo debil i glupan treba biti pa uopste o tako necem i pomisliti Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Njima je cilj raskol, a cilj opravdava sredstvo. Onda naša borba protiv njih treba da bude jedinstvo i zajednica! antics је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Brate, nisi u pravu, ni ti ni onaj ogar od Shreka. Nacije postoje, sa obzirom da postoje razni pojami nacije, npr. etnička nacija, kulturna nacija, državna nacija itd. Ali i rasizam je fatalan, ne samo u duhovnom nego i u biološkom pogledu, takozvana čistoća rase ne vodi jačanju nacije kako su mislili nacisti i danas rasisti, nego nasuprot slabljenju i ako se tome ne stane put i izumrivanju nacije. Dakle, do jedne mere (a mera je da nacija gubi svoj identitet) uzimaj sve što ti se nudi, belo, crno, žuto, crveno, što više to bolje. greengrin Нити си читао мене нити си читао шрека. Нације не постоје биолошки. Шрек то није ни спомињао додуше али ја сам рекао да су нације социјални конструкт. Етнос, култура и држава формирају нацију међутим етнос, култура и држава су све социјални конструкти а не биолошки. Никако, нигде до сад нико не моѕе да пронађе једну биолошку особину која издваја све Србе од свих Шпанаца па да кажеш ево овај има тај и тај ген овај је Србин. Nisi ni u pravu po pitanju otcepljenja Vojvodine, te i da postoji većina za otcepljenje Vojvodine koja ali ne postoji, naša dužnost je da držimo državu i naciju jedinstvenu pa ako bi morali i silom, vidi primer SAD. Војводина чини скоро па половину данашње Србије, ако половина данашње Србије(Срби из војводине например 90 %) не жели више да живи са Србима из централне и јужњне Србије.. треба то силом да бранимо? Треба да имамо крвопролиће због неке твоје идеје о јединству Срба? Или пак да их пустимо да се мирно одвоје без икаквог кропролића. Ајде реци ми као човек и као хришћанин .. које је решење боље.. крвопролиће или не крвопролиће? Naime, jedinstvo je jedna osnova za slobodno i demokratsko razvijanje društva, dokle su cepanja i međusobne podele dovodile uvek do jačanja lokalnog feudalizma i stagnacije društva. Uči malo istoriju, ipak je ona biografija ljudske egzistencije.. Знаш ли што су данас Хрвати, Бошњаци, Црногорци и ми Срби ( и зашто немамо косово) у овом стању у ком јесмо? Управо зато што нисмо дали Хрватима и Бошњацима да се одвајају од тадашње републике ЈУгославије, и само је пала крв до колена, силни људи су протерани из својих домова, економија успорена, земље уништене... људи убијани. И зашто све то? Због идеја које су ширили познаници историје као ти о развијању слободног друштва. Које је узгред тотално промашено, слободно друштво и демократију и развијају независност и децентрализација. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 ako se Vojvodina otcepi, aj to sto ce je oteti oni sto otimaju, nego sto bi bilo uzasnog terora nad ljudima jer bi usle strane trupe... a takav scenario ne zelim da gledam... Зашто би ушле стране трупе, откуд ти та идеја? Јел улазиле стране трупе у Чехословачку када се поделила на Чешку и Словачку? Нису. А знаш ли зашто? Зато што су се раздвојили мирним путем. Лако је страним трупама да улазе кад им крворпролићем сва врата отвориш. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Е сад да одговорим господину Жељку. Суштина аутономаштва у Војводини ( ди су наши новци) је у финансијама. Наиме Војвођанери су незајажљиви клептомани који су за протеклих пар година владавине довели Војводину на ивицу егзистенције , узурпирајући све институције и фондове и вршећи силне малверзације. То нису људи који имају неку посебну националну свест него људи који немају друштвену одговорност. Криминална приватизација и потом немогућа реституција је рецимо узрк сукоба војвођанера са СПЦ , јер СПЦ заједно са јеврејском заједницом потражује своју имовину а госн. Чанак син комунистичких фунционера сматра да нема шта да се враћа Цркви кад ће он и његови пајташи то боље употребити. Брате мој шта су мотиви за идеју сепаратизума ја не знам нити улазим у то. САмо кажем да уколико нешто жели огроман број грађана као што је одвајање, да би било боље допустити да се одвоје него да избије крвопролиће. То је све. Све је само фарса иза које се крије пљачка столећа.Ужасно је то шта су војвођански аутономаши рецимо урадили на медицинском институту у С. Каменици , шта су урадили са бачкапутом,шта са металс банком , шта су урадили са продајом ораница страним држављанима итд. Субвенције за пољопривреднике државе Србије за Војводину су 70% иако у Војводини има свега 40% обрадивог земљишта, што значи да је Војводина привилегована без икаквих рационалних разлога кад је у питању субвенционисање пољопривреде. Вероватно. Оћу субенционисање мене... сад на јесен крећем пољопривреду да бије. Д... те га војвођани! Ја сам некако лично осетљив на ту причу пљачкања од стране централне власти у Београду јербо ми на југу и у централи смо то најбоље осетили. Свратићеш некад ако већ ниси па ћеш да видиш Боже здравља. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Бабић Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Знаш ли што су данас Хрвати, Бошњаци, Црногорци и ми Срби ( и зашто немамо косово) у овом стању у ком јесмо? Управо зато што нисмо дали Хрватима и Бошњацима да се одвајају од тадашње републике ЈУгославије, и само је пала крв до колена, силни људи су протерани из својих домова, економија успорена, земље уништене... људи убијани. И зашто све то? Због идеја које су ширили познаници историје као ти о развијању слободног друштва. Које је узгред тотално промашено, слободно друштво и демократију и развијају независност и децентрализација. Мислим да грешиш. Једио Срби могу да одлучују о судбини Србије. Бошњаци не постоје као нација, Они немају право на нацију, као црногорци на пример. Замисли сад шта би се десило када бих расписао референдум у Рашкој области или на Косову? Ми бих остали без тих територија, вековима су нас прогањали и сад да им попустимо...НИКАД. Што се тиче Хрватске, ми смо имали статус конститутивног народа, они су нас избацили из њиховог устава на Видовдан 1991 године, на крајње подмукао и зао начин. Да сам ја био на Слобином месту имали би сад територију коју је српски војник ослободио 1918 године. У Војводини је другачија ситуација, око 65% су Срби. Ако Срби желе да се одвоје зашто да им кваримо срећу. Ја им желим срећан пут у логор звани ЕУ. И још нешто, сматрам да када би дошло до референдума у Војводини (ово је моје мишљење), морао би да се распише на нивоу целе Србије. Мој је прадеда и мој народ гинуо за ту територију и не може нека ''шака јада - мислим на Чанкове аутономаше'' да одлучује о нашој судбини. Када погледамо са треће стране, није проблем у земљи, погледајте колико је имамо и не знамо шта ћемо са њом. Питање је да ли смо икада и знали? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 Pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka je zabranjeno, ali u tome što govori Maldoran nema ničeg protivzakonitog, jer on nije pozivao na nasilje. Није ни Хитлер у почетку... Овако то креће, опипава се пулс, а онда креће насиље. По начину на који пише види се да у њему већ дуго тиња, а кад експлодира биће весело. Тада ће изаћи на површину сва фрустрација и годинама скупљан јад. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Август 12, 2012 Пријави Подели Написано Август 12, 2012 По тврдњи Срђана Јовановић Малдорана, атеисте значи сви који имају веру, ма коју, су фелерични са грешком која проузрокује потребу за веровањем. Срећом он се родио без фелера и он све то види боље од фелеричних-мислим са гешком Ето примера безгрешног човека (мислим природа није учинила грешку). И да му поверујемо, он нема фелер као други људи. Али има нешто што он не види. Има, има, грешку само он не зна,а не може да види он своју грешћицу. Његова грешка је добро попуњена дубока острашћена мржња. Ми не видимо наш фелер, а он не види свој фелер. Мржња је на добром путу да изгризе срце и душу (а можда атеисти немају душу, мислим док се не докаже науком, или су је изгубили или су је се одрекли, шта ће им, то је непотребни вишак, а може и у неку невољу да их доведе, „својим тежњама“...) Ево ја ћу да се помолим за Срђана Јовановић Малдоран, атеисту: Боже, помилуј га грешног и отвори двери неба да мржња која влада бићем (умом) његовим бестрага нестане и он оздрави. Амин. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука