Jump to content

Господ свакоме нађе место- разговор за парохом чилеанским о. Душаном

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Разговор са српским свештеником Душаном Михајловићем

ин. Јоана: Оче Душане, реците нам нешто о свом послушању.

padre_dushan_10.jpg

Новембра прошле године оформљена је нова епархија Српске Православне Цркве — Латиноамеричка. Пун назив ове наше епархије је — Буенос-Аријеска и Централно-Јужно-Америчка. Ова епархија обухвата огромну територију практично од Мексика до Антарктика. Овај храбри пројекат, на себе, је узео митрополит Црногорско-Приморски Амфилохије. Он је недавно посетио те области, и разговарао са исељеницима, који су тамо почели да се досељавају још крајем XVIII века. Како се код нас каже, молитве нашег митрополита су нарочито јаке. Није прошло ни два месеца од његовог повратка из Јужне Америке, а већ су се појавили први свештеници за мисију у том крају света. То су отац Бранко и отац Исаило који ће поћи у Аргентину; отац Александар, који иде у Венецуелу, и ја — одређен за мисију у Чилеу. Тако да су моментално решене само ове земље, али у плану су и остале, почевши од Кубе где већ постоји општина, која жели да пређе под јурисдикцију наше Цркве.

Наставак на http://www.obitel-mi...d100076535.html

Подели на овим сајтовима

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...