grigorije22 Написано Август 3, 2012 Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Prvi deo analize koji se temelji na Kuranu ! Besmrtnost (lat. immortalitas) je stanje oslobođenosti od smrti ili uništenja, odnosno stanje viječnog života.Jedino u apsolutnom smislu s moze za Boga reci da je besmrtan.On zivi iz vjecnosti u vjecnost.Sve ostalo je podlozno smrti a u jedno i ovisnosti o nekom izvoru zivota.A to mi zovemo Bog.Danac cu detaljno analizirati Kuran i Hadise, kako bi dokazao da Islamski Allah je smrtan.Zasto kazem smrtan? Zato sto u Kuranu, On sam sebe opisuje u atributima covjeka.Nista neobicno za Kuran, da Bog moze biti Bog a u jedno i covjek.To je moguce samo u ljudskom mudrosti [filozofiji], jer termin Bog, covjek i ponovo Bog su ne spojivi termini.Ako netko na taj nacin razmislja, onda to nije Bozija mudrost.Sve sto se sukobi s zdravim razumom nije od Boga.Da bi dokazao svoju teoriju koristicu vise jezika:Arabski, Engleski i nas.To je potrebno, jer vecina nasih prevoda Kurana su pogresno prevedeni.Normalno, s ciljem da prikriju greske u Kuranu. Da na pomenem, Kuran se smatra literalnom rijecju Allaha.Tu nema simbolike jer On govori u prvom licu.Ako je Bog, onda bi trebao u citavom Kuranu da sebe opisuju u bozanskim atributima, a ne ljudskim.Citiracu Suru, gde Allah govori da je vjecan i nije podlozan smrti. Ti se pouzdaj u Živog, koji ne može umrijeti, i veličaj Ga, i hvali! A dovoljno je to što grijehe robova Svojih zna Onaj [Q.25:58]. Ovo je citat kada Muslimani zele dokazati da je njihov Bog vjecan.Ako je od Boga, onda Kuran nebi smeo imati suprotnosti.Medutim, to je veliki problem autora Kurana.Jer cesto mjenja svoje misljenje i sam sebe demantuje.Sreca moja da je Kuran ljudsko djelo, inace ja ne bi mogao dokazati da je Allah smrtan. Da li postoje ajeti u Kuranu da opisuju Allaha kao covjeka ? Danas cu da vam dokazem da sam autor Kurana, za sebe naziva ne Bogom vec samo Poslanikom.Koristicu razlicite prevode da se svi uvjerite sto stvarno Kuran sadrzi.Pa idemo ajet po ajet da analiziramo. Kur’an je, zaista, kazivanje Izaslanika plemenitog, moćnog, od Gospodara svemira, cijenjenog,[Q.81:19-20] Innahu laqawlu rasoolin kareemin Verily this is the word of a most honourable Messenger, [Yusuf Ali- Q.81:19] Muhammad Marmaduke Pickthall: That this is in truth the word of an honored messenger,[Q.81:19] Th ee quwwatin AAinda thee alAAarshi makeenin Abdullah Yusuf Ali Endued with Power, with rank before the Lord of the Throne,[Q.81:20] Sahih International [Who is] possessed of power and with the Owner of the Throne, secure [Q.81:20] Kuran 81:19-20, Kuran je, doista, rijec plemenitog Poslanika.Mocnog, Gospodara svemira, cjenjenog.[Prevod Nermina Majlovica] Innahu laqawlu rasoolin kareemin Abdullah Yusuf Ali: That this is verily the word of an honoured apostle;[Q.69:40] Muhammad Marmaduke Pickthall: That it is indeed the speech of an illustrious messenger.[Q.69:40] Sahih International [That] indeed, the Qur’an is the word of a noble Messenger.[Q.69:40] Kur’an je, doista, govor objavljen plemenitom Poslaniku, Kuran je, doista, govor plemenitog Poslanika.[Prevod Nermina Majlovica] Iz ovih ajeta jasno vidimo da je Kuran rijec od plemenitog Poslanika.Ja sam ovde naveo razlicite prevode jer Besim Korkut je pogresno preveo ovaj ajet da bi prikrio ovu gresku.Sada cu ja prevesti isti ajet na nas jezik kako bi trebao ajet da orginalno glasi.Svi vi koji poznajete vise razliciti jezika mozete da se uvjerite da tacno prevodim.Niti cu jedno slovo izmjeniti samo onako kao bi trebalo da glasi.Nakon sto smo u tvrdili da Allah sebe opisuje kao Poslanika.On vise nije Bog vec covjek.Tako, kao takav je podlozan svim fizickim zakonima. Da li Allah ima dusu ? Waith qala Allahu ya AAeesa ibna maryama aanta qulta lilnnasi ittakhithoonee waommiya ilahayni min dooni Allahi qala subhanaka ma yakoonu lee an aqoola ma laysa lee bihaqqin in kuntu qultuhu faqad AAalimtahu taAAlamu ma fee nafsee wala aAAlamu ma fee nafsika innaka anta AAallamu alghuyoobi And mention when God said: O Jesus son of Mary! Hadst thou said to humanity: Take me and my mother to yourselves other than God? He would say: Glory be to Thee! It is not for me that I say what there is no right for me to say. If I had been saying it, then, surely, Thou wouldst have known it. Thou hast known what is in MY soul (nafsī) and I know not what is in THY Soul (nafsiki). Truly, Thou, Thou alone art Knower of the unseen. S. 5:116, Dr. Laleh Bakhtiar And God will Say: "O Jesus son of Mary, did you tell the people to take you and your mother as gods instead of God" He said: "Be you glorified, I cannot say what I have no right of. If I had said it then You know it, You know what is in MY soul while I do not know what is in YOUR soul. You are the Knower of the unseen." S. 5:116, Progressive Muslims A kada Allah rekne: "O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’" - on će reći: "Hvaljen neka si Ti! Meni nije priličilo da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to već znaš; Ti znaš šta ja znam, a ja ne znam šta Ti znaš; Samo Ti jedini sve što je skriveno znaš. [Q.5:116] Obratite paznju kako Besim pogresno prevoe zadnji deo tog ajeta.On je preveo ovako: "Ti znaš šta ja znam, a ja ne znam šta Ti znaš" Ispravan prevod bi glasio ovako, "Ti znas sto je u mojoj dusi [nafsi], a ja ne znam sto je u tvojoj dusi [nafsiki]." Ovo nije jedino mjesto u Kuranu gde se Allah opisuje da ima dusu.Za konsultaciju pogledaj sledece ajete ali samo na drugim jezicima.Jer nasi nisu pouzdanin. Pogledaj Suru 3:28, 30, koriscena je Arapska rijec [nafsahu].Pogledaj Suru 6:12, 54, koriscena je rijec [nafsihi].Pogledaj Suru 20:41, koriscena rijec [linafsi].Tacno na 5 mjesta je Allah opisuje sebe da ima dusu.Ovo je ozbiljan problem za Muslimane.Sama rijec nafs oznacava zivot covjeka.To je izraz koji je vise vezan za materijalnog covjeka.Cesto puta kazemo, "covjek je ziva dusa [nafs]".Ili cesta uzrecica je, jedi koliko ti dusa zeli.Nefs moze oznacavata [covjekov egoisticni i zivotinjski karakter].Covjek je istovremeno ogranicen tijelom od krvi i mesa, a ipak sposoban da manifestuje sve bozanske atribute.Nefs je vezan za materijalni svjet, i prema tome ogranicen je privremenim kvalitetom sveg stvorenja.Perspektiva is koje nefs posmatrana je on sam [covjek].Jednostavno receno, nefs moze biti posmatran kao vanjski covjek.Osmovna motivacija nefs [bica] je borba za prezivljavanje.Onaj ko je u Kuranu opisao Allaha kao nefs, napravio je astronomsku gresku.Na taj nacin svjesno ili ne, Allaha svrstao medu ljude.Koji su naravno smrtni.To nije ve, sada cu navesti da Allah ima sve atribute od covjeka.Navescu neke ajete koji Allaha opisuju da ima sve djelove obicnog covjeka.Ni manje ni vise, sam autor Kurana u literalnoj rijeci sebe opisuje kao covjeka. Allah ima oci [Quran 52:48].Allah ima lice [Q.2:115],Allah ustaje poput covjeka [Q.57:4], Allah ima dvije ruke [Q.5:64], Allah ima nogu [Q.68:42] .U vasim prevodima tesko je pronaci ove izjave, jer su prevodioci izbacili.Jedino vam ostaje da konsultujete izvorni Arapski a mozete pogledati engleske prevode.Islamski ucenjaci pokusavaju odbaciti ucenje da Allah ima oblik.Medutim, Kuran je vise nego jasan i poucava da Allah ima sva svojstva covjeka.Allah sam priznaje u Kuranu da je On "shayin" [stvar], shakhs [licnost], soorah [oblik ili formu], wajh [lice], yad; aydin [ruka, ruke].Ako Allah sebe opisuje u obliku s atributima covjeka, zasto Muslimani naucavaju drugcije? iz jednog razloga da pokazu da njihov Bog je vjecan.Uvjek ih pitaj te da vam pokazu u Kuranu to sto poucavaju.Ako je Kuran literalna rijec onda se tako mora i tumaciti.Ako pogledate tumacenje prvi Islamski ucenjaka izmedu 8 i10 stoljeca, oni su ga opisivali u svojstvu covjeka.Bas onako kako Kuran ga opisuje. Kada smo u tvrdili da Allah sam sebe opisuje s atributima covjeka, kao Poslanik i posjeduje zivu dusu.U tom slucaju islamski Bog ne zadovoljava kriterijume da bude vrhovni Bog. Zasto? Zato u svojstvim covjeka, on je podlozan svim zakonima materijalnog covjeka.Ni jedan covjek nikad nije bio besmrtan i u ovom svjetu je bio konacno podlozan smrti.Pogledajmo neke druge ajete iz Kurana koji se odnose na smrtnog covjeka, u kljucujuci i Allaha. 1.Prvi dokaz da su svi ljudi zivjeli i na kraju umrli. [sve nefs] Kuran se jasno obraca svim ljudima ukljucujuci i sve Poslanike, Zivjeli ste a takode cete i umreti i ponovo cete biti ozivljeni.[Q.7:25].Zemlja je stvorena za vas i sve na njoj je za vas.[Q.7:4].Mi smo stvorili zemlju da se na njoj zivi i umire.[Q.77:25, 26].Mi smo vas stvorili i u nju cete se svi vratiti i ponovo cete biti ozivljeni.[Q20:55]. U ova cetiri ajeta jasno se kaze, da su svi ljudi podlozni Bozijem zakonu, da jedu sve sto postoji jer na taj nacin se zivot odrzava.Isto tako, svi Poslanici su imali fizicko tjelo i bili su podlozni fizickim zakonima.Oni koji tvrde da je Allah zivi na nebo u fizickom tjelu i zivi gore vec dug period bez vode i hrane, nisu svjesni sto Kuran objasnjava u ova 4 ajeta.Jer zivjeti u nekom podrucju bez hrane se direktno supriti fizickom zakonu kojeg je Bog objasnio u Kuranu. 2.Fizicko tjelo da bi se odrzavalo treba hranu. Mi nismo poslali nijednog prije vas Muhamede da oni nisu jeli hranu [Q.25:20] Mi nismo njima dali neko tjelo koje nije uzimalo hranu.[Q.21:8]. Ako Allah nejede fizicku hranu i to ce vecina potvrditi jer je na nebu.To znaci da on je prekrsio Kuranski zakon prpisan za fizicka tjela.Zivot da bi se odrzavao treba hranu, ako nema hrane onda nema ni zivota.To znaci da je Allah mrtav.Da li uvidate koliki problem se ovde javlja u Kuranu, jer samo Allah sebi protureci po pitanju fizicki zakona prepisani za ljude. 3.Ljudsko tjelo degradira i nakraju umire. Nijedan covjek prije tebe nije bio besmrtan, ako ti umres zar ce oni zauvjek zivjeti.[Q.21:34]. Mi nismo stvarali Poslanike koji nisu jeli hranu i nisu zivjeli vjecno.[Q.21:8] Ovde je koriscena Arapska rijec "khulud" [besmrtan].Za dodatnu konsultaciju pogledaj sledece ajete iz Kurana.Koji jasno objasnjavaju kako covjek je podlozan fizickim zakonima i starenju.Jer po Kuranskom ucenju covjek je stvoren s ljudskim slabostima i nakraju mora da umre.[Q.30:54; 22:5; 36:68]. Osnovni zakon koji je objasnjen u navedenim ajetima je vise nego jasan.Dijete kad se rodi, ono raste i dostigne zrelost i posle postepeno pocinje da stari i nakraju mora da umire.Kao sto smo vidjeli Allah se opisuje kao Poslanik [covjek] i bez hrane on ne moze zivjeti tako dugo.Po tome on je vec odavno mrtav.Da li ste svatili sto znaci u knjizi koja tvrdi da je od Boga, a u jedno Allaha opisuje kao poslanika.Koliki je to problem za Muslimane?Jer Kuran je sasvim jasan da svako ljudsko tjelo ima svoje slabosti i nakraju mora da umre.To znaci da je Allah po Kuranu vec odavno mrtav covjek. 4.Svi Poslanici su umrli ! Mesija sin od Marije je samo bio Poslanik i svi Poslanici prije njega su umrli.[Q.5:75]. Muhamed je samo Poslanik bio i svi Poslanici prije njega su umrli.[Q.3:144] U prvom ajetu se govori o Poslaniku Isi i da su svi prije njega Poslanici umrli.To svi Muslimani prihvataju kao cinjenicu.Drugi ajet se odnosi na Muhameda i jasno se naglasava da su svi prije Muhameda, Poslanici umrli ukljucujuci i Isusa.Arabska rijec "al-rusul" [Poslanici].Za dodatnu konsultaciju u vezi ovog pogledaj [Bahr al-Muhit, svezak 3, strana 68]. Arapska rijec "khala" [preminuti ili umreti], radnja se odnosi u proslosti i kad god se odnosi na ljude ima znacenje da su umrli.Za konsultaciju pogledaj [Lisan al-Arab i Aqrab al-Mawarad].Takode u Kuranu kad je koriscena rijec qad khalat bez dodatka "ila"odnosi se na ljude koji su umrli i nece se vise vratiti na ovaj svjet.Ista rijec je Koriscena u Kuranu, [qad khalat- Kuran 2:134; 13:30; 46:18 i khalat- Kuran 33:38]. Komentatori u vezi navedenog ajeta su svatili smisao, "Poslanik je napustio ovaj svjet na isti nacin kao i Poslanici prije njega, prirodnom smrcu ili su bili ubijeni.[Qanwa ala Baidawi, svezak 3, strana 124]. Vjerovatno ste svatili sto znaci nazvati Boga da je Poslanik.Muslimani nisu ni svjesni da njihov Bog-covjek je odavno mrtav.Ako nekim slucajem je jos u vjek ziv, kakva je njegova buducnost? Da bi dobili odgovor pogledajmo sto kaze Kuran. And call not upon another god with God; there is no god but He. All things perish, except His Face. His is the Judgment, and unto Him you shall be returned. S. 28:88 Arberry I ne klanjaj se, pored Allaha, drugom bogu! Nema boga osim Njega! Sve će, osim Njega, propasti! On će suditi, i Njemu ćete se povratiti! [Q.28:88] U ovome ajetu vidimo obecanje da ce "sve sto postoji ce biti unisteno, osim Njegovog doslovnog lica."Vec ranije smo u tvrdili da je Allah stvar, iz ovog ajeta je jasno da sve stvari ce biti unistene.To se doslovno odnosi na Allaha, da ce izgubiti sve druge atribute osim svog doslovnog lica.To znaci da ce Allah sam sebi unistiti sve svoje atribute, doslovno svoju licnost.Samo lice ne prestavlja inteligentno bice, to je vise simbolicno da ce ostati neka vrsta uspomene na nekog boga Allaha.U Kuranu ne postoji ni jedan ajet da bi Muslimani mogli demantovati ovu izjavu.Ako postoji, neka netko navede ajet da svjedoci da ce Allah sacuvati svoje druge djelove tijela osim lica? Na zalost ne postoji u Kuranu ! Svaka ziva dusa [nefs] ce umrijeti Every soul (kullu nafsin) shall have a taste of death: And only on the Day of Judgment shall you be paid your full recompense. Only he who is saved far from the Fire and admitted to the Garden will have attained the object (of Life): For the life of this world is but goods and chattels of deception. S. 3:185, Yusuf Ali Every soul (kullu nafsin) shall have a taste of death: and We test you by evil and by good by way of trial. To Us must ye return. S. 21:35, Yusuf Ali Every soul (kullu nafsin) shall have a taste of death in the end to Us shall ye be brought back. S. 29:57, Yusuf Ali All that dwells upon the earth is perishing, yet still abides the Face of thy Lord, majestic, splendid. S. 55:26-27 Arberry Svako živo biće će smrt okusiti! [Q.3:185] Svako živo biće smrt će okusiti! [Q.21:35] Svako živo biće će smrt okusiti, i Nama ćete se poslije vratiti.[Q.29:57] Ovde je koriscena rijec "svaka ziva dusa [nefs] mora okusiti smrt ! Zar nismo vec u tvrdili da je Allah u Kuranu nazvat zivom dusom [nefs] ? Zakljucak je vise nego tuzan za vjernike Islama,Vas Allah koji je u jedno [nefs] zasigurno ce okusiti smrt ! Mislim da sam na logican nacin dokazao da Allah nije bog vec izmisljeni lik, koji nikad u stvarnosti nije bio Bog.Onaj koji je pisao Kuran, nije ni bio svjestan sto je izjavio u svom izlaganju.Ovo je samo prvi deo izlaganja, da li je Allah smrtan Bog? Na osnovu analiziranja Kurana ja sam uspjesno dokazao da Islamski Bog je smrtan.U drugom dijelu cu detaljno analizirati sto Hadisi svjedoce o atributima Allaha.Isto tako cu detaljno dokazati da hadisi isto poucavaju da je Allah samo covjek, i da ce umrijeti.Jer je opisan u svim atributima covjeka.Cekam da me neko demantuje na temelju Kurana, da ove cinjenice nisu ispravno objasnjene.Svi koji zele da demantuju, neka koriste isto Kuran kao sto sam ja koristio.A ne neku ljudsku filozofiju.Ja odradi svoj posao i s sigurnoscu dokaza da Kuran nije knjiga od Boga.jer Allah je samo covjek, koji ce okusiti smrt kao i svaka ziva dusa [nefs].Selam svima od Nermina Majlovica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Drugi dio analize i temelji s na Hadisima: Da li je Allah vrijeme ? | Ima li vreme početak? Nijedna druga naučna tema ne nadahnjuje maštu kao prostor i vreme. Ima dobrih razloga za to. Ova dva pojma poprište su realnosti, pravo su tkanje kosmosa. Čitavo naše postojanje – sve što činimo, celokupno naše iskustvo – odigrava se u nekoj oblasti prostora u određenom vremenskom periodu. cak, nauka i dalje samo pokušava da shvati šta su, zapravo, prostor i vreme. Jesu li stvarni fizički entiteti ili tek korisne ideje? Ako su stvarni, da li su osnovni, ili nastaju iz fundamentalnijih konstituenata? Ima li vreme početak? Vrijeme je fizikalna veličina kojom se mjeri trajanje nekog događaja, a samim tim i trajanje nekog kretanja. Nakon Einsteinovih radova, vrijeme postaje dimenzija prostora, koja se dodaje na prethodne tri dimenzije, čime prostor postaje četvorodimenzionalan. Samim tim dolazi do njihovog sjedinjavanja u termin prostorno-vremenski kontinuitet (prostorvrijeme ). Nakon toga slijedi ideja koja postaje zastupljena, a to je da je kretanje u vremenu jednako moguće kao i kretanje u prve tri dimenzije.Vrijeme se gleda od osobe do osobe razlicito od materijalne tacke(MT-tacka zanemarljivih dimenzija koja ima masu I polozaj u prostoru) do MT,postoji po meni tri pravca prostiranja vremena .naprijed buducnost ,nazad proslost I treci pravac je kroz MT .Znaci ja mislim da u svakom datom trenutku se ispreplice vise trenutaka iz drugih vremenskih linija.Ja to poredim nekako kao svemir .Znaci svako tijelo(ovdje MT) ima svoj pravac kretanja ali kad tad oni se presjecaju samo sad sto kod vremena ima vise dimenzija kao osim prostora jer bi onda bilo sudaranja vremenskih linija,sigurno ima nesto da vremenske linije idu jedna kroz drugu ali da ima nesto sto im neda da se preklope.Ma vrijeme je cudno,ne svhvaljtiv pojam ili bolje receno cudna misterija. Nekada se mislilo da je vrijeme i kosmos vjecni.To nije vise aktuelna teorija, jer naucnjaci su dokazali da kosmos ima svoj pocetak.A samim tim i vrijeme je stvoreno.To znaci da kreator ili Bog je, stvorio vrijeme.Sve sto je stvoreno ima svoj pocetak.Tako da po matematickoj i fizckoj teoriji vrijeme ima pocetak.Nakon sto smo u stanovili da vrijeme nije vjecno, vec da je stvoreno od nekoga koji zivi izvan vremenskog prostora a to je Bog.Zasto onda Allah za sebe u hadisima naziva da je On vrijeme ? Ovo je vrlo ozbiljna stvar za Muslimane.Jer samom tim Allah nije Bog, vec neko ko ga je stvorio.A po ucenju iz Kurana sve stvari ce biti konacno unistene.Citiracu neke hadise kao dokaz da je Allah vrijeme. Narrated Abu Huraira: Allah's Messenger said, "Allah said, ‘The offspring of Adam abuse the Dahr (Time), and I am the Dahr; in My Hands are the night and the day!’" Sahih al-Bukhari, Volume 8, Book 73, Number 200 Pripovjeda Abu Huraira: Allah Poslanik rece,"Allah rece, 'potomci od Adema zloupotrebili su vrijeme [Dahr], Ja sam vrijeme, u mojim rukama je noc i dan !" Sahih al-Bukhari 8:73:200 Narrated Abu Huraira: "The Prophet said, ‘Allah said: "The son of Adam hurts Me by abusing Time, for I am Time; in My Hands are all things and I cause the revolution of night and day."’" (See Hadith No. 351, Vol. 6) Sahih al-Bukhari , Volume 9, Book 93, Number 583 Pripovjeda Abu Huraira: "Poslanik rece, Allah je rekao: "sinovi Ademovi povreduju Me jer zloupotrebljuju vrijeme.Ja sam vrijeme, u mojim rukama su sve stvari i ja uzrokujem smjenu noci i dana." Sahih al-Bukhari 9:93:583 Iz ovih pouzdani Hadisa saznajemo da Allah je vrijeme.A vrijeme je stvoreno, tako da ovi hadisi svjedoce da Allah ima pocetak, i u tom slucaju On ne moze biti Bog.Ovde se namece pitanje, ko je stvorio Allaha? odgovor nalazimo u mnogim ajetima u Kuranu.Gde Allah se zaklinje s nekim misterioznim Bogom [Q.70:40].Isto tako u Suri prvoj Allah se moli i trazi vodstvo od nekog veceg Boga [Q.1:5-6]. Da li hadisi opisuju Allaha u svim atributima covjeka ? "The most beloved thing with which My slave comes near to Me, is what I nave enjoined upon him, and My slave keeps on coming closer to Me through performing Nawafil till I love him. Then I become his sense of hearing with which he hears, and his sense of sight with which he sees, and his hand with which he grips, and his leg with which he walks". Sahih Al-Bukhari, vol. 8, Hadith No. 509 "Najljepsa stvar je kad moj rob s priblizi k meni, a to je sto ja uzivam u njemu.I moj rob nastavlja priblizavati s, k meni s obavljanjem namaza i Ja ga volim.Zatim Ja postajem njegovo culo sluha cim on cuje, zatim postajem njegove oci sto omogucava da vidi, i njegove ruke kad prihvataju a takode i njegove noge sto hodaju." Sahih al-Bukhari 8:509 Ovaj Hadis je sokirajuci za mnoge.Allah ima istu gradu kao covjek.Culo sluha, vid, ruke i noge da hoda.I sam sebe poredi s covjekom.Zar nije Allah Bog? Ocito se vidi da nije, On je samo smrtni covjek kao i svi mi. Allah je stvorio Adema po svom obliku إِذَا قَاتَلَ أَحَدُكُمْ أَخَاهُ فَلْيَجْتَنِبْ الْوَجْهَ فَإِنَّ اللَّهَ خَلَقَ آدَمَ عَلَى صُورَتِهِ "When any one of you fights with his brother, he should avoid his face for Allah created Adam in his [or His own] image." (Sahih Muslim, Hadith 4731) "Kada se pobijete s svojim bratom, nikada ne udarajte ga u njegovo lice jer je Allah stvorio Adama na svoju sliku."[sahih Muslim Hadis 4731]. عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ عَلَى صُورَتِهِ طُولُهُ سِتُّونَ ذِرَاعًا فَلَمَّا خَلَقَهُ قَالَ اذْهَبْ فَسَلِّمْ عَلَى أُولَئِكَ النَّفَرِ مِنْ الْمَلَائِكَةِ جُلُوسٌ فَاسْتَمِعْ مَا يُحَيُّونَكَ فَإِنَّهَا تَحِيَّتُكَ وَتَحِيَّةُ ذُرِّيَّتِكَ فَقَالَ السَّلَامُ عَلَيْكُمْ فَقَالُوا السَّلَامُ عَلَيْكَ وَرَحْمَةُ اللَّهِ فَزَادُوهُ وَرَحْمَةُ اللَّهِ فَكُلُّ مَنْ يَدْخُلُ الْجَنَّةَ عَلَى صُورَةِ آدَمَ فَلَمْ يَزَلْ الْخَلْقُ يَنْقُصُ بَعْدُ حَتَّى الْآنَ The Prophet, may Allah bless him and grant him peace, said, " Allah created Adam on his form and his height was sixty cubits. When He created him, He said, 'Go and greet that group angels and listen to how they greet you. It will be your greeting and the greeting of your descendants.' He said, 'Peace be upon you,' and they said, 'Peace be upon you and the mercy of Allah,' and they added, 'and the mercy of Allah.' Everyone who enters the Garden will be in form of Adam. People have been getting shorter until now." (Sahih Bukhari, Hadith 5873. Poslanik rece:"Neka Allah ga blagoslovi i podari mu mir, rece "Allah je stvorio Adama po svom obliku, koji je bio visok oko 30 metara.Kada je On njega stvorio, On rece: "Idi i pozdravi grupu andela i slusaj kako ce te pozdraviti.To ce biti tvoj pozdrav i tvojih potomaka."[Sahih Bukhari Hadis 5873]. Ovi Hadisi svjedoce da je Allah stvorio Adema po istom obliku s svim atributima.Cak Allah i Adem imaju istu velicinu, negde oko 30 metara.Allah i covjek imaju identicno lice.Malo je cudno, da izvjestaj ne koristi rijec "po oblicju", vec naglasava tacnog oblika i tacnih dimenzija.Mislim da je ovo vise nego dovoljno da svaki covjek zakljuci da je Islamski Allah samo smrtni covjek. "When any one of you fights let him avoid the face, for Allaah created Adam in the image of His Face."[ Zilal al-Jannah, research on Ibn Abi Aasim’s ‘al-Sunnah’, Hadith 516]. "Kada netko od vas se pobije neka izbjegava udariti u lice, jer je Allah Stvorio Adama po uzoru na svoje lice." Iz ovih izvjestaja vidimo da je Allah slican covjeku na zemlji.Da On ima oblik slican nas ljudi samo sto ga mi ne mozemo da vidimo, jer je On Duhovno bice.Ovo je veliki problem za Muslimane jer oni zamisljaju da Allah je Uzvisen i nije nikome slican.To nije istina jer ovi pouzdani Hadisi jasno poucavaju da je Adam stvoren u obliku samog Bog.Ovde se neradi o metafori vec doslovno se misli da covjek ima lice po uzoru na Allaha.Vecina Muslimana stvarno nije upoznata s ucenjem Kurana niti Hadisa.Po ovome se vidi da je Kuran samo ljudska mudrost jer opisuje Boga po uzoru na covjeka.Onaj ko je napisao Kuran i Hadise samo je hulio na Boga.Jer prepisivati Bog ljudske atribute je nepoznavanje uzvisenosti samog Bica [boga].Za kraj cu citirati jos jedan pouzdan Hadis koji jasno govori da je Allah bolestan, gladan, da je zedan i tako dalje.Po ovome se vidi da islamski izvori ne poticu od Boga.Kako Bog moze biti bolestan ? A kamoli da jede i da je zedan, niti On prebiva medu ljudima. Hadith Qudsi 40:18 On the authority of Abu Hurayrah (may Allah be pleased with him), who said that the Messenger of Allah (PBUH) said: Allah (mighty and sublime be He) will say on the Day of Resurrection: O son of Adam, I fell ill and you visited Me not. He will say: O Lord, and how should I visit You when You are the Lord of the worlds? He will say: Did you not know that My servant So-and-so had fallen ill and you visited him not? Did you not know that had you visited him you would have found Me with him? O son of Adam, I asked you for food and you fed Me not. He will say: O Lord, and how should I feed You when You are the Lord of the worlds? He will say: Did you not know that My servant So-and-so asked you for food and you fed him not? Did you not know that had you fed him you would surely have found that (the reward for doing so) with Me? O son of Adam, I asked you to give Me to drink and you gave Me not to drink. He will say: O Lord, how should I give You to drink whin You are the Lord of the worlds? He will say: My servant So-and-so asked you to give him to drink and you gave him not to drink. Had you given him to drink you would have surely found that with Me Po ovlastenju od Abu Hurayrah koji je rekao, da je Poslanik rekao:"Allah ce u Danu Uskrsnuca reci: O sine od Adama, I sam se razbolio a ti me nisi dosao posjetiti.On ce reci: O Gospodaru kako cu vas ja posjetiti kad ste vi Gospodar svjetova.Allah ce reci:"da li si znao da je moj sluga bio bolestan a vi ga niste obisli ?" Da li si znao da si posjetio mog slugu bi sreo i mene kod njega.O sine Adamov, J sam trazio hranu a vi me niste nahranili.On ce odgovoriti, O moj Gospodaru ! Kako cu ja vas nahraniti kad ste vi Gospodar svjetova.Hadith Qudsi 40:18 Stvarno odustajem od prevoda ovog Hadisa, jer ovo je cista hula na Boga.Zamisli te Allah zedan, bolestan i gladan.Ujedno on je bio s svojim slugom u kuci i naglasava da je neko dosao da bi mogao da vidi Allaha.Ovo su osobine samo covjeka a ne Boga.I jos veci apsurd od Arapske uleme je da su priznali ovaj Hadis kao poseban i [svet].Navodno ovaj prenosioc Abu Hurayrah je bio posebno nadaren od Boga da pripovjeda mnoge hadise koji su posebno pouzdani.Ja odgovaram ako su pouzdani, onda Islamski Bog je samo covjek.Jer ima sve atribute od smrtnog covjeka.Pozivam sve Muslimane da napuste laznu religiju [islam]. Muhamed je poucavao da je video Allaha u obliku covjeka ! It is narrated on the authority of Ibn ‘Abbas that he (the Holy Prophet) saw (Allah) with his heart. (Sahih Muslim, Book 001, Number 0334) Ibn Abbas rece: "Muhamed je video svog Allaha cijelom dusom svojom." It is narrated on the authority of Ibn Abbas that the words: "The heart belied not what he saw" (al-Qur'an, Iiii. 11) and "Certainly he saw Him in another descent" (al-Qur'an, Iiii. 13) imply that he saw him twice with his heart. (Sahih Muslim, Book 001, Number 0335) Ibn Abbas rece:"Srce nije nije moglo povjerovati sto je on video." Takode ga je video i drugom prilikom u obliku." Islamski ucenjak Ibn Abbas je tumacio Suru 53:11-13, da je Muhamed video Allaha a ne Dzibrila.Takode ovi Hadisi potvrduju da je doista Allah bio u ljudskom obliku. Narrated AbdurRahman ibn A’ish Allah’s Messenger (peace be upon him) said: I saw my Lord, the Exalted and Glorious in the most beautiful form. He said: What do the Angels in the presence of Allah contend about? I said: Thou art the most aware of it. He then placed HIS PALM between my shoulders and I felt its coldness in my chest and I came to know what was in the Heavens and the Earth. He recited: ‘Thus did we show Ibrahim the kingdom of the Heavens and the Earth and it was so that he might have certainty.’(6:75) Darimi reported it in a mursal form and Tirmidhi also reported. (Tirmidhi Hadith, Number 237; Pripovjeda AbdurRahman ibn A’ish: Allahov Poslanik je rekao:"Ja sam video mog Boga, Proslavljenog i Uzvisenog u svojoj slavi, u prelijepom obliku."[Tirmidhi Hadith, Number 237] Al-Bayhaqi also narrated the hadith "I saw my Lord" in al-Asma’ wa al-Sifat with a sound chain but with the addition: "in the form of a curly-haired, beardless young man wearing a green robe," a condemned, disauthenticated addition and concatenation with another hadith that refers to Gibril. Hence al-Suyuti interpreted it either as a dream or, quoting his shaykh Ibn al-Humam, as "the veil of form" (hijab al-sura)… (Islamic Doctrines and Beliefs: Volume 1: The Prophets in Barzakh, The Hadith of Isra’ and Mir’aj, The Immense Merits of Al-Sham, The Vision of Allah, Al-Sayyid Muhammad Ibn ‘Alawi al-Maliki, translation and notes by Dr. Gibril Fouad Haddad [As-Sunna Foundation of America 1999], pp. 137-138; Al-Bayhaqi je izjavio:"Ja sam video mog Boga" al-Asma’ wa al-Sifat.U ljudskom obliku, kovrdave kose, bez brade mlad covjek obucen u zelenu haljinu." Umm al-Tufayl by al-Tabarani (6:158 #3385). The latter chain actually states: "I saw my Lord in the best form of a beardless young man" "Ja sam video mog Boga u prilijepom ljudskom obliku, bez brade mlad covjek." Mnogi ucenjaci su objasnjavali da je Muhamed u viziji video Allaha.Ili neki oblik transa, samo u budnom stanju.Tako da je mogao jasno razluciti sto je video.Jer je jasno istaknuo licni opis Allaha, kovrdave kose, bez brade i jako mlad covjek.Po ovome se vidi da Muhamed nije bio sav svoj.Njegov primitivni nacin opisa Boga je, bio uvjerljiv beduinima u 7 stoljecu.Kad ljudi nisu bili obrazovani i njihovo razumjevanje je bilo ograniceno.Muslimani pokusavaju skriti ove izjave o Allahu [covjeku], i kako su prvi Muslimani tumacili Kuran.Sad vam je jasno zasto Kuran apisuje Allaha u tipicnim ljudskim atributima.Bog jede, pije, druzi se s Muslimanima i ponekad je bolestan.To nije sve, jer Muhamed je poucavao da svi Muslimani u Dzenetu ce jasno vidjeti Allaha u ljudskom obliku.Jedini nacin da bi covjek video Allaha, On mora biti u ljudskom obliku.Pogledaj sledece Hadise [Sahih Bukhari 6:60:401; 9:93:536]. Dokazi su toliko veliki iz Kurana i Hadis, da jedino slijep covjek nebi zakljucio da Allah nije covjek.Jedno je sigurno, da Allah ce doista okusiti smrt, jer je smrtan covjek. Svako živo biće će smrt okusiti! [Q.3:185] Svako živo biće smrt će okusiti! [Q.21:35] Svako živo biće će smrt okusiti, i Nama ćete se poslije vratiti.[Q.29:57] Ovde je koriscena rijec "svaka ziva dusa [nefs] mora okusiti smrt ! Zar nismo vec u tvrdili da je Allah u Kuranu nazvat zivom dusom [nefs] ? Zakljucak je vise nego tuzan za vjernike Islama,Vas Allah koji je u jedno [nefs] zasigurno ce okusiti smrt ! Mislim da sam na logican nacin dokazao da Allah nije bog vec izmisljeni lik, koji nikad u stvarnosti nije bio Bog.Ostajanje u Islamu vodi samo u vjecno u nistenje .Vas Allah nije u stanju da sebi pomogne, kako ce onda pomoci nekom drugom? Razmislite dobro koga obozavate.Savjetujem svima da ozbiljno pocnu istrazivati Bibliju.Postoji Jedan Bog i Njegovo ime je Yahweh [uzrocnik svega sto postoji]. A Yahweh reče Mojsiju: Ja sam Onaj što jeste.[izlazak.3:14] To će proći, a Ti ćeš ostati; sve će to kao haljina ovetšati, kao haljinu promenićeš ih i promeniće se Ali Ti si taj isti i godine Tvoje neće isteći.[Psalm.102:26,27] Yahweh ima znacenje: vjecan, samopostojeci,Jedino On, nije podlozan smrti, jer posjeduje zivot sam u sebi.On postoji iz vjecnosti u vjecnost i nema kraja.Ako zelite besplatni bibliski studi, potrazite Jehovine svjedoke u vasim gradovima.Oni vam mogu iskreno pomoci da razumijete Bibliju, a takode da steknete ispravnu spoznaju o pravom putu obozavanja Yahweh.Selam svima od Nermina Majlovica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Ovo je izgleda neki musliman presao u Jehovine svedoke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Август 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Grigorije, zašto uvek ovako kopiraš postove? Zar ne znaš da niko neće da čita čaršaf od teksta, nego sledeći put izdvoj samo one bitne delove. Po ovim delovima koje sam video, rekao bih da su Jehovini svedoci počeli da falsifikuju muslimanske tekstove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2012 Grigorije, zašto uvek ovako kopiraš postove? Zar ne znaš da niko neće da čita čaršaf od teksta, nego sledeći put izdvoj samo one bitne delove. Po ovim delovima koje sam video, rekao bih da su Jehovini svedoci počeli da falsifikuju muslimanske tekstove. Citace Eniz a to je najbitnije. Ignjatije and Михајло је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука