Перса Написано Август 1, 2012 Пријави Подели Написано Август 1, 2012 Дирнула ме је упознавање живота матушке Алимпе.Пожелела сам да поделим са вама поштовани чланови форума ЖРУ.Сваки монах и монахиња има свој пут ка Господу. На свом монашком животном путу, своје молитве је не себично делила и усрдно молила за оне који су јој се обратили . Са великом љубављу према Богу излива се и целебитна молитва на мирјане који им прилазе. (слика са сајта Матушке Алимпие)Дела која је матушка Алимпиа чинила и молитве које је упућивала Господу су многобројне и нису све откривене. У скромности остали су записи у срцу матушке и за њих само Господ зна. Велики број верника који су дошли на сахрану матушке говори о томе. Али има и дела која су се открила. То су чинили они којима је њена молитва помогла. (слика са сајта Матушке Алимпие)Своју причу испричао је Протоиерей Александр Белокур настоятель храма святителя Феодосия Черниговского на улице Чернобыльской г. Киев.Прича Александр Белокур да је као младић незадовољан, разочаран у потрази за истином, ни сам не зна зашто отишао код матушке Алимпије , у фармерицама, без знања и схватања Бога да је пита ни сам не знајући шта. Господ је кроз матушку Алимпију дотакао његово срце..... Утешила га је, научила га молитви, тиховању, да ће му се објавити шта му је учинити са својим животом.. Тако је и било ...Пишем због једне приче која ме посебно дотакла. Реч је о једном (тада ) младом бенд певачу.Тако је једног дана до матушке дошао и младић, болеста, навучен на дригу. У магловању дошао је да ту сконча живот. Матушка га је пригрлила, болесног, слабог и молитвама, лековитим биљем успела да га излечи. Када је био излечен, научен како да чува дар Господа-живот он је написо песму (раније је био копозитор и певач у неком бенду) Слова и музыка Валерия Малышева - "Матушке Алипии"Ово је та песма посвећена матушки Алимпии А ово је младић-сад већ човек композитор и певач. Поред свог посла део својих стварања посвећује компоновању и певању духовне музике. Последњих година живота матушке Алимпие- 1961, након затварања кијевско Печерске Лавра где је испосница живела, она се населили у Голосииивска пустињи - и живела последњих девет година свог живота.(1970.) Ту се открива блаженој духовни дарова, који је част Господа: увид, предвиђање, лечење и прозорљивост ко од чега болује.Дана 18. маја 2006, мошти матушке Алимпије поново сахрањени у манастиру "Свети заштити Голосеевскаиа пустиње" Михајло and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука