Гости Guest Написано Јул 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Gledajući postove na Šestodnevu, pa neke i ovde na ŽRU, podstaknut sam da pokrenem temu gde ćemo razjasniti pojmove kao što su: 1. Činjenice 2. Zakoni 3. Hipoteze 4. Teorije Mada sam sasvim uveren da će na kraju tema otići u aut (evolucija vs stvaranje) i da će Grigorije kopirati tekstove sa Šestodneva. Iako imam prvenstveno na umu onaj kreacionistički "argument" "To je samo teorija", voleo bih da ova tema ne izgubi na opštosti. U ovoj prezentaciji su dosta dobra objašnjenja i bilo bi dobro pročitati je pre uključivanja u diskusiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 dzaba ti sve teorije, dok ne shvatis da cak i barska kornjacica je zajedno sa tobom i stvorena od Boga i da se mozete razumeti :laugh: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Де си рођо добра тема. Елем... само теорија је глупост од аргумента. МИслим да не треба превише да се мајемо чињеницама и законима. Додуше у презентацији коју си дао све је то лепо подељено. Мислим да је суштиан у хипотеза и теорија. И да се разликује научна хипотеза и научна теорија од теорије у народном језику. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Хм... лоше постављена тема... не желим да се ЖРУ упоређује са Татјаном Ђорђевић и Ихтусом... самим тим на овај начин дискредитујеш саговорнике. Веома лоше постављена тема по мом мишљењу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Хм... лоше постављена тема... не желим да се ЖРУ упоређује са Татјаном Ђорђевић и Ихтусом... самим тим на овај начин дискредитујеш саговорнике. Веома лоше постављена тема по мом мишљењу... Не разумем Иване где овде пореди жру са Татјаном Ђорђевић и сличним пајацима? Али добро је имати дискусију да се разјасни о томе шта је научна теорија, шта је научни метод - много њих не зна то... ето... нема ко у школама да их научи ја знам људе који студирају факултете па не знају неке опд тих основних ствари. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Izbrisaću taj deo posta, ali nisam mislio da poredim, već da ukažem koliko je to nepoznavanje osnovne terminologije često. Верујем, али просечан читалац неће тако схватити, а никако не желим да ни под којом основом ЖРУ упоређује са било каквим црквено рушилачким сајтовима, те сам зато одреаговао. Сама тема је интересантна и добра, са задовољством ћу је пратити. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 29, 2012 Пријави Подели Написано Јул 29, 2012 Gledajući postove na Šestodnevu, pa neke i ovde na ŽRU, podstaknut sam da pokrenem temu gde ćemo razjasniti pojmove kao što su: 1. Činjenice 2. Zakoni 3. Hipoteze 4. Teorije Mada sam sasvim uveren da će na kraju tema otići u aut (evolucija vs stvaranje) i da će Grigorije kopirati tekstove sa Šestodneva. Iako imam prvenstveno na umu onaj kreacionistički "argument" "To je samo teorija", voleo bih da ova tema ne izgubi na opštosti. U ovoj prezentaciji su dosta dobra objašnjenja i bilo bi dobro pročitati je pre uključivanja u diskusiju. Grigorije nece da kopira tekstove sa Sestodneva, zato sto je to nepotrebno posto su sve dileme oko tog pitanja resene na temi Evolucija cisto naucni pogled na svet. Drugo tamo gde si napisao Sestodnev vodi ka Miroljubovom sajtu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 30, 2012 Пријави Подели Написано Јул 30, 2012 Gledajući postove na Šestodnevu, pa neke i ovde na ŽRU, podstaknut sam da pokrenem temu gde ćemo razjasniti pojmove kao što su: 1. Činjenice 2. Zakoni 3. Hipoteze 4. Teorije Mada sam sasvim uveren da će na kraju tema otići u aut (evolucija vs stvaranje) i da će Grigorije kopirati tekstove sa Šestodneva. Iako imam prvenstveno na umu onaj kreacionistički "argument" "To je samo teorija", voleo bih da ova tema ne izgubi na opštosti. U ovoj prezentaciji su dosta dobra objašnjenja i bilo bi dobro pročitati je pre uključivanja u diskusiju. Tu je najveći problem reč "teorija", kako u srpskom, tako i u engleskom (It's only a theory), jer se odmah poistovećuje sa upotrebom u svakodnevnom govoru (pretpostavka, nagađanje, mišljenje...). Doduše, nisam nešto primetio da taj problem postoji sa drugim naučnim teorijama, uglavnom se samo TE uvek proziva da je 'samo teorija' https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука