Срђан Ранђеловић Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 виноградар је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2013 виноградар је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Помен пјеснику Јовану ДучићуУ Херцеговачкој Грачаници Епископ Григорије, уз саслужење свештеника Саборног храма, служио је помен пјеснику Јовану Дучићу. Помену су присуствовали учесници „Дучићевих вечери поезије“, бројни грађани, те представници Града Требиња, на челу са градоначелником Славком Вучуревићем.У галерији Херцеговачке Грачанице , након помена, јереј Дражен Тупањанин је својом бесједом отворио изложбу фотографија Божидара Витаса под називом „1700 година од Миланског едикта“,.У наставку програма, пјесник Рајко Петров Ного надахнуто је бесједио на тему „200 година од рођења Петра II Петровића Његоша“.У програму су учествовали и глумци Небојша Кундачина и Биљана Ђуровић, гудачки квартет Академије умјетности из Бања Луке и Хор Херцеговачке Грачанице. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Епископ Григорије на Скупштини организације Религија за мир у Бечу Његово Преосвештенство, Eпископ захумско – херцеговачки и приморски г. Григорије, у својству предсједника Међурелигијског вијећа у БиХ, присуствовао је од 20 до 22. новембра 2013. године у Бечу 9. Скупштини организације Религија за мир. На овој Скупштини Религија за мир присуствовало је око 700 делегата – вјерских великодостојника. Скупштини је присуствовао и истој се обратио Његова Свесветост васељенски патријарх Вартоломеј. Током тродневног засиједања, вјерски великодостојници су апеловали за ослобађање сиријских епископа који су у заточеништву од 22. априла 2013. године. Речено је: Апелујемо на савјест, принципе, морал и етику свих љубитеља мира, да не штеде напор да би се безбједно и достојанствено ослободили архијереји Јован Ибрахим и Павле Јазиги. Прихваћена је Бечка декларација Религија за мир на тему: Добродошлица за другога – међурелигијска визија мира. Религије за мир су највећа свјетска и најрепрезентативнија међурелигијска организација на свијету са сједиштем у Њу Јорку. Постоји од 1970. године. Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Децембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2013 Слава Mанастира Добрићево Прослава празника Ваведења Пресвете Богородице и славе манастира Добрићево почела је вечерњим богослужењем које су предводили отац Миленко Спремо и свештеници наше епархије, уз присуство игумана тврдошког Саве, игуманије Текле, игуманије Павле и сестара Петропавловог манастира и вјерног народа. На дан празника Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ ЗХиП г. Григорије уз саслужење игумана тврдошког Саве, свештеника; Николе Јанковића, Младена Жуловића, Мирослава Ратковића и Небојше Коловић, те ђакона Владе Вукановића. Молитвеном слављу присуствовао је велики број вјерних који су дошли из оближњих крајева да заједно прославе славу ове велике светиње.Након причешћа сабраних и опхода око храма приступило се ломљењу славског колача и освећењу славског жита. Владика Григорије је том приликом наздрављајући честитао свима славу, а нарочито игуманији ове свете обитељи мати Текли. У наставку се приступило трпези љубави која је била припремљена у манастирској трпезарији. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Децембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2013 Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука