Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 нешто ново http://www.extremetech.com/computing/131656-the-fanless-heatsink-silent-dust-immune-and-almost-ready-for-prime-time испричајте како ви свој рачунар хладите, поготово ако је нека егзотика клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 нах кулери класила, на процесору овај, наорпед једна осмица и то је то Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Uh, imam bre bas glasan kuler na napajanju. Dajte neku preporuku koji tihi da izaberem, pa da nekako zamenim. Takodje, graficka je nVidia 9500GT... imate li tu neku preporuku za tihi ventilator? Fala... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 мени је скоро цркао вентилатор на хладњаку графике, сем тога што је лош био и држао јој 85 степени номинално а пела се и до 120 кад вришти графика на екрану ... звучао као авионски мотор, 70 децибела, мерио сам. и тако изнервиран погледам шта има по граду и правац радња - купио огроман пасивни који пасује на графику и окачио две деветке (вентилаторе 9цм) са шрафовима и матицама између алу-ребара и сад се ништа не чује на 35 децибела, просек температуре је 45 степени кад вришти на екрану разлика између хладњака који сам купио и са вентилаторима је 1000 динара а сачувао 700 због деветки које сам пазарио и 8 шрафова и матица ... нисам чак морао ни да канем супер лепак на матице због микровибрација. е да, пасивни хладњак МОРА да има бакарне цевчице иначе заборави од назад издувава 12цм и један удувава у кућиште од 8цм, стандардан на процесору. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Uh, imam bre bas glasan kuler na napajanju. Dajte neku preporuku koji tihi da izaberem, pa da nekako zamenim. промени напајање узми неко са кулером дванестицом. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 ако оћеш да се зезаш, можда ни не мораш да мењаш напајање ако је ок или ти одговара - накачиш 4 вентилатора шест цм ал мораш мало да се зезаш. или си купи кулер мастер или чифтек, сасвим су ок нивои звука. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1340743333' post='667816] или си купи кулер мастер или чифтек, сасвим су ок нивои звука. Може и Lcpower, povoljni i solidno tihi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 промени напајање узми неко са кулером дванестицом. Napajanje mi je cooler master, od nekih 400W. Sad, ne znam koji je tacno to ventilator, ako pricas o velicini. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 @Milan A kako to pasivno za graficku? Mislis uopste nema ventilator, ili se on ne cuje? Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Napajanje mi je cooler master, od nekih 400W. Sad, ne znam koji je tacno to ventilator, ako pricas o velicini. вероватно ти је зарибао од прашине, си покушао аеро-компресором да га издуваш? A kako to pasivno za graficku? Mislis uopste nema ventilator, ili se on ne cuje? без вентилатора, само бакарна плочица и цевчице за прислањање на графички процесор и одвод на танка алуминијумска ребра ... онда лепо наслониш и прикачиш вентилаторе који ће да покрију скоро целу површину ребара и тако да дувају ка њима и по плочици кроз њих. овај није довољно добар јер нема бакарне цевчице за одвод топлоте, ал је чисто ради примера. мој нема ове шине за качење вентилатора, то сам решио тако што сам провукао дуже шрафове између ребара и матицама их причврстио за вентилаторе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 26, 2012 Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ma ciscen je on detaljno, nego takav mu je zvuk od pocetka, malo jaci. A ovo sa ovim cevcicama - jel to mogu da kupim i ugradim u obicnom servisu? Koliko kosta? Mnogo me ovo interesuje, izgleda dobro... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 26, 2012 Ma ciscen je on detaljno, nego takav mu je zvuk od pocetka, malo jaci. A ovo sa ovim cevcicama - jel to mogu da kupim i ugradim u obicnom servisu? Koliko kosta? Mnogo me ovo interesuje, izgleda dobro... па не знам, можда је једино решење да узмеш ново напајање, чисто сумњам да неко мења вентилаторе унутар напајања ... пасивни хладњак имаш да купиш где год, само цена креће од 25 евра па навише ... рецимо. http://www.itsvet.com/proizvod/arctic-cooling-accelero-twin-turbo-pro/comp_comp_cooler/755/1036 с десне стране имаш списак произвођача па кликћи редом и види шта ти се свиђа, само ћеш морати да гуглаш јел жељена компонента подржава вешање која одговара твојој графици. ја сам сам мењао хладњак али онда само немој да заборавиш термопроводну пасту да ставиш! мени се није свидела термнопроводна подлога која је дошла с хладњаком јер је личила више на пластику него на пасту па ми није уливала поверење. ољуштио сам је с парчетом пластике да не би метални скидач направио бразде на самом бакру хладњака који се наслања и који би евентуално оштетио кристал графичког процесора па сам нанео танак слој обичне сребрне пасте. треба да је нанесеш колико да се не провиди кристал процесора јер ако прелије може да одводи топлоту тамо где не можеш да је охладиш и могу ситне компоненте око процесора да рикну од прегревања. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Уууу,бре,Милане,шаљем ти рачунар следећи пут на поправку.Боље теби да платим него разноразним неуко-приученим мајсторима. dancedance Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 27, 2012 Пријави Подели Написано Јун 27, 2012 Napajanje mi je cooler master, od nekih 400W. Sad, ne znam koji je tacno to ventilator, ako pricas o velicini. Јел велики горе или доле? Онда не би требало да ти је гласно, можда се вентилатор накупио прашине или катрана (ако се пуше цигаре у соби где је рачунар то на дуге стазе лоше утиче на вентилаторе јер се лепи катран из цигарета на њих) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука