Ведран Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 марк шагал Лазар Нешић, Александрида, arahne and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Сјајне слике! Цео дан сам их данас варио. МИСЛИМ ДА НЕ ПОСТОЈИ НЕКА "РЕЛИГИОЗНА" ТЕМА У САВРЕМЕНОЈ УМЕТНОСТИ, КАО ШТО ЈЕ ТО ТЕМА РАСПЕЋА, КОЈА ЈЕ ОВАКО ЗАСТУПЉЕНА! Овај Шагал је био оптерећен Распећем, а има још уметника који су на слигном путу. Али, Дали је убедљиво најлуђи. Ово је тако добро да немам речи: салвадор дали Подсети ме на овако нешто: Ведран, arahne and Александрида је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 za upis na temu jedan raniji poster w.a.mozart, Лазар Нешић, Александрида and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Сјајне слике! Цео дан сам их данас варио. МИСЛИМ ДА НЕ ПОСТОЈИ НЕКА "РЕЛИГИОЗНА" ТЕМА У САВРЕМЕНОЈ УМЕТНОСТИ, КАО ШТО ЈЕ ТО ТЕМА РАСПЕЋА, КОЈА ЈЕ ОВАКО ЗАСТУПЉЕНА! Овај Шагал је био оптерећен Распећем, а има још уметника који су на слигном путу. Али, Дали је убедљиво најлуђи. Ово је тако добро да немам речи: Подсети ме на овако нешто: ха, ха. ха...истото го реков за Дали дека одлепен, но цртежите му се неверојатни, види му го лицето на Христос изобразено од крст шајки, толку сугестивно и допадливо...ме скрши овој негов цртеж. без тронка пиетизам а со дигнитет, нешто што ретко доаѓа од запад..... ти благодарам што ја отвори оваа тема, повеќе од интересна е! arahne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 упс, да нема недоразбирање, зборувам за цртежот на Дали а не за фотографијата Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 ха, ха. ха...истото го реков за Дали дека одлепен, но цртежите му се неверојатни, види му го лицето на Христос изобразено од крст шајки, толку сугестивно и допадливо...ме скрши овој негов цртеж. без тронка пиетизам а со дигнитет, нешто што ретко доаѓа од запад..... ти благодарам што ја отвори оваа тема, повеќе од интересна е! Ове слике, што би рекао Васке, заиста погађају. arahne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Теолози,модератори,браћо,сестре и остали... поводом надметања у слободи уметничке ратардираности,на тему Распећа. Ви као да сте били на журки где се пио чај од бунике.Зачињен мескалином. Препоручујем да ставите прст у уста и добро се ИСПОВРАЋАТЕ. Биће вам боље.Тврдим. У противном,помаже само добро клистирање.Тврдим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Теолози,модератори,браћо,сестре и остали... поводом надметања у слободи уметничке ратардираности,на тему Распећа. Ви као да сте били на журки где се пио чај од бунике.Зачињен мескалином. Препоручујем да ставите прст у уста и добро се ИСПОВРАЋАТЕ. Биће вам боље.Тврдим. У противном,помаже само добро клистирање.Тврдим. Ко те је наљутио? Нико се овде не "надмеће", нити ишта пропагира, нити има потребе да "повраћа", будући да ником од нас није мука. Ради се једино о другој сцени. Размисли још једном шта те је толико наљутило, па си написао овако неотесан пост. Ниси ми раније деловао као неко ко може овако незрео да буде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 MESKALIN Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 Levy, Emmanuel: Crucifixion, 1942 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 http://www.standard.co.uk/news/apocalypse-wow-how-gallery-got-a-bargain-chagall-6720134.html Apocalypse in Lilac, Capriccio (1945) Šagal Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 http://www.tate.org.uk/art/artists/david-jones-1370 Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 21, 2012 Пријави Подели Написано Јун 21, 2012 http://news.bbc.co.uk/local/kent/hi/people_and_places/arts_and_culture/newsid_8550000/8550093.stm ovo je super kolekcija Vaske је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Теолози,модератори,браћо,сестре и остали... поводом надметања у слободи уметничке ратардираности,на тему Распећа. Ви као да сте били на журки где се пио чај од бунике.Зачињен мескалином. Препоручујем да ставите прст у уста и добро се ИСПОВРАЋАТЕ. Биће вам боље.Тврдим. У противном,помаже само добро клистирање.Тврдим. Не разумијем оволику дозу отупљености и немогућности читања ових дјела. Ове слике и цртежи нису рађени да се човјек моли пред њима. централна тема ових радова смо МИ, а не Христос сам по себи. А тамо гдје и говоримо на овим радовима о Христу, тада се искључиво ради о НАШЕМ Христу. Е ко смо то ми и куда идемо, неки људи овде покушавају да читају са ових дјела, за мене сјајних умјетника. Иначе, Шагал је, фигуративно речено, ово сопственом крвљу сликао. Оно што ми се посебно свиђа год њега је та тема Христос посред историје. То имамо доминантно и код Гогена. Дали ми се исто посебно допада. Код њега имамо ово сликање, како горе већ напоменух, НАШЕГ Христа. Надам се да ћемо посебну пажњу посветити неким од ових радова, те тако преко њих размијенити и наша искуства свијета и живота са Христом и у Христу. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јун 22, 2012 Пријави Подели Написано Јун 22, 2012 Теолози,модератори,браћо,сестре и остали... поводом надметања у слободи уметничке ратардираности,на тему Распећа. Ви као да сте били на журки где се пио чај од бунике.Зачињен мескалином. Препоручујем да ставите прст у уста и добро се ИСПОВРАЋАТЕ. Биће вам боље.Тврдим. У противном,помаже само добро клистирање.Тврдим. Марио, од почетокот си ми о-мил-ен лик на форумов и го почитувам твоето мислење но не можам да ја разберам твојата жолчна реакција...... те прашувам, дали можеш да ми објасниш зошто толку неодоливо ми се допаѓа цртежот на Салвадор Дали „Crucifixion“ кој јас слободно го нареков Распнатиот со шајките=Распетог са ексерима? грев ли е, ако дијалогизираме со модерната уметност? грев ли е, ако со препорачаниот метод на „еклектицизам“од свети Василиј Велики, избереме детаљ, фрагмент или целина која ни се допаѓа од модерната уметност и да ја чувствуваме за „наша“? ова се мои искрени прашања....... arahne је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука