Милан Меденица :) Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 аха, што испада посредно да у саборности није неопходна комуникација, ако сам добро похватао ... испаде у преводу - послушање. хм, онда се поставља питање ауторитета и испитивања истог. јел то значи да је дијалог саставни део саборности или потпуно одвојена и некорисна ствар? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 28, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 2.саборност. Док беше саборности, не беше омразе међ браћом. Сваки знаде да је и брат његов у име Христа сабран са њим, и осталима, и не тражише више од тога. Не помишљаше једног од браће волети више од других. Саборност је различита од сабирања. Сабрани Духом Светим, чистих душа, остадоше им и мисли чисте. Сабранима око Истине, и њом вођенина, не требаше путовођа, што истину не зна и не признаје. Саборност, је мера узраста у вери. Не научих и не сазнадох ништа што морам крити од моје саборне браће, напротив. Не морам им ни говорити да сам нешто сазнао само ја а да то они још не могу. Дух Свети ми даје педагошка упутства, не сабирам механички. Саборност нас штити увек и све. Саборно донешена одлука никог не вређа, чак ни оне што им је одлука повредила сујету, што су се залагали против. Саборно донешена одлука, вођена је Духом Светим, па је зато и снажна. Силом ма и најмањом прожета, али богоугодном. Сабрани не крију ништа, а и од кога би, од себе ? Саборовање је добро и кад се нема шта важно рећи, онако да се саборци окупе. Саборци воле Сабор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 2.?????????. ??? ???? ??????????, ?? ???? ?????? ??? ??????. ????? ????? ?? ?? ? ???? ????? ? ??? ?????? ?????? ?? ???, ? ????????, ? ?? ??????? ???? ?? ????. ?? ????????? ?????? ?? ????? ?????? ???? ?? ??????. ????????? ?? ????????? ?? ????????. ??????? ????? ??????, ?????? ????, ???????? ?? ? ????? ?????. ????????? ??? ??????, ? ??? ????????, ?? ??????? ????????, ??? ?????? ?? ??? ? ?? ????????. ?????????, ?? ???? ??????? ? ????. ?? ?????? ? ?? ???????? ????? ??? ????? ????? ?? ???? ??????? ?????, ????????. ?? ????? ?? ?? ???????? ?? ??? ????? ?????? ???? ?? ? ?? ?? ??? ??? ?? ????. ??? ????? ?? ???? ????????? ????????, ?? ??????? ?????????. ????????? ??? ????? ???? ? ???. ??????? ???????? ?????? ????? ?? ?????, ??? ?? ??? ??? ?? ?? ?????? ????????? ??????, ??? ?? ?? ???????? ??????. ??????? ???????? ??????, ?????? ?? ????? ??????, ?? ?? ???? ? ??????. ????? ?? ? ???????? ???????, ??? ???????????. ??????? ?? ????? ?????, ? ? ?? ???? ??, ?? ???? ? ?????????? ?? ????? ? ??? ?? ???? ??? ????? ????, ????? ?? ?? ??????? ?????. ??????? ???? ?????. ??? ???? ?? ???????, ? ??????? ??????, ???????? ????????? 8084.gif klapklap "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 28, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 ??? ???? ?? ???????, ? ??????? ??????, ???????? ????????? 8084.gif klapklap? ???????? ?? ???? ???? ?? ??????? ????, ? ??? ????? ?? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 Наслове теме је Саборност, а не дијалог, а још много тога писасмо, ...можда није лоше прелистати од почетка теме, поново...... Али......ако Ти брате заповедаш, доста дијалог, сад Саборност... РАЗУМЕМ!!!!!!!!!!!!! "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Светлана ПС Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 2.?????????. ??? ???? ??????????, ?? ???? ?????? ??? ??????. ????? ????? ?? ?? ? ???? ????? ? ??? ?????? ?????? ?? ???, ? ????????, ? ?? ??????? ???? ?? ????. ?? ????????? ?????? ?? ????? ?????? ???? ?? ??????. ????????? ?? ????????? ?? ????????. ??????? ????? ??????, ?????? ????, ???????? ?? ? ????? ?????. ????????? ??? ??????, ? ??? ????????, ?? ??????? ????????, ??? ?????? ?? ??? ? ?? ????????. ?????????, ?? ???? ??????? ? ????. ?? ?????? ? ?? ???????? ????? ??? ????? ????? ?? ???? ??????? ?????, ????????. ?? ????? ?? ?? ???????? ?? ??? ????? ?????? ???? ?? ? ?? ?? ??? ??? ?? ????. ??? ????? ?? ???? ????????? ????????, ?? ??????? ?????????. ????????? ??? ????? ???? ? ???. ??????? ???????? ?????? ????? ?? ?????, ??? ?? ??? ??? ?? ?? ?????? ????????? ??????, ??? ?? ?? ???????? ??????. ??????? ???????? ??????, ?????? ?? ????? ??????, ?? ?? ???? ? ??????. ????? ?? ? ???????? ???????, ??? ???????????. ??????? ?? ????? ?????, ? ? ?? ???? ??, ?? ???? ? ?????????? ?? ????? ? ??? ?? ???? ??? ????? ????, ????? ?? ?? ??????? ?????. ??????? ???? ?????. :smiley: ???? ????????. ?? ? ?? ????? ?? ????? ??? ?? ?????, ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 28, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 Јесте, моје је, али ти си засад једина коме се допада.Хвала. 1312_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Октобар 28, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2009 ?????, ???? ??, ??? ?? ?? ????? ?????? ???? ?? ??????.?????. 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/drugarstvo.gif ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PD Написано Октобар 29, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2009 Саборност је могућа у Цркви ако смо уцрковљени, тј. да живимо у Цркви као заједници саборно. Данас је то јако ретко и можда је брат Сербон ишао у том правцу...опростите ако тотално промаших. crvenilo My wish for you Be with God-and may God be with you! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 29, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 29, 2009 ????????? ?? ?????? ? ????? ??? ??? ??????????, ??. ?? ?????? ? ????? ??? ????????? ???????. ????? ?? ?? ???? ????? ? ????? ?? ???? ?????? ???? ? ??? ??????...????????? ??? ??????? ????????. crvenilo Ma, ?? ??????? ??, ... ??? ?? ??????? ??????? ?????????. klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 30, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2009 2.?????????. ???? ??????. ??? ???? ?? ???????? ?????????? ? ???????? ? ???? ??????? ????????? ??????? ????????? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Новембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 1, 2009 ....................... ??? ???? ?? ???????? ?????????? ? ???????? ? ???? ??????? ????????? ??????? ????????? ???????? ?? ???? ???????????????????? ?? ?????????? ?????? ???????????, ? ??????? ?? ??????? ?? ???? ???? ??? ?????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 ....................... ??? ???? ?? ???????? ?????????? ? ???????? ? ???? ??????? ????????? ??????? ????????? ???????? ?? ???? ???????????????????? ?? ?????????? ?????? ???????????, ? ??????? ?? ??????? ?? ???? ???? ??? ?????????. ?? ??? ?????, ??? ?? ?????? ?????????? ????????... ??? ????? ?????? ?????????...?????? ???? ? ???????????? ?????....??, ???? ? ???-?.... ???? ?????? ?? ??????? ??????? ?????? ????????????? ??????: 1. ??????????? ???????? ???? ?????, ??? ??? ?? ?? ???????? ? ??? ??????? ???????, ? ???? ?????? ??????, ???? ???? ??????? ???????? 2. ???? ???????? ?? ??????? ??????? ??? ?? ?? ????????? ? ???? ?????? ??????, ?? ?? ?????? ??????? ???????...?.?. ??? ?? ? ????, ??? ?? ?????????? ?????? ??? ??? ???...? ??? ?? ?????, ??? ????? ????? ? ??? ??????.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Новембар 2, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 Ja поставих оглед о саборности и дијалогу а у коме, у свему дајем предност саборности у односу на дијалог. Ја уопште и не тврдим да су та два појма у свему упоредива, али, од пар сабеседника добијам увек исте примедбе, а у вези Црквене владе или екуменског дијалога. Да будем прецизан и јасан, ако случајно до сада нисам, ја се у организацију цркве не разумем, те је неумесно да одговарам на питања која се тога тичу,а ли сам изричито против унијаћења, то је ваљда свима јасно. Е сад да ли је свима јасно да је екуменски дијалог из угла РКЦ, само средство за унијаћење, то не знам. Према до сада изнетим ставовима, брат Меда и Иван су за дијалог па и о екуменизму (ово је мој закључак и не мора бити тачан, односно могу ме демантовати ако их нисам добро сврстао) , што је за мене неприхватљиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2009 Чекај бре брате мој...лагано...хајде прочитај све од почетка...своје постове, а ако Ти није тешко и моје... Од свог првог поста говорих уопштено, о релацији дијалог-саборност, помислих да си Ти помислио на "дијалог" и Саборност, а Ти ми одрече, ја замолих за извињење, Ти се касније препозна у подршци људи који говоре о Саборности, а не уопштено појму саборности, и на самом крају ја поставих питање и ти опет не одговори... П.С. Сигуран сам да си препознао да када говорим о саборности као појму у Цркви, пишем великим "С" "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука