И.стојковић Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ????????? ? ?? ??????? 1.??????? ?? ???? ?? ??? ??????? ??????? ? ??? ??????, ??????? ??? ??? ????? ?????????? ?????????? ?????? ???? ?? ? ????????. ??? ?? ????????? ? ???????? ?????. ???? ?????? ??????????? ?? ???? ??????? ??? ????????? ????????? ?? ???????? ??????? ?????? ? ??????????? ??? ??????. ? ???? ?? ?????? ?? ?????? ?? ???????. ?? ??? ???? ???????. ???????????? ? ???? ???? ????? ????????, ?????????? ???? ?????????, ????? ??????? ? ?????? ????. ??? ???? ?????? ????????? ?????? ????????? ?????? ???????????. ?? ??????? ??????????, ???? ????????, ????? ? ??????????, ?????? ? ????????, ?? ???? ?????? ?????? ? ?????????, ?????????, ?????????? ?????, ?? ? ??????. ??????? ???? ????? ???? ????? ??????????. ??????? ?? ???? ????????? ???????? ?????? ?? ?????? ? ????? ??? ?????. ??????? ?? ????? ?????????? ????? ?????? ?? ?? ????? ?? ?????? ????? ??????. ??????? ?? ??????? ?? ???????? ???????? ????? ??????. ??????? ?? ??????? ??????. ???? ?????? ??? ??????????, ???? ?????????? ??? ??????. ?????? ??? ???? ? ??????! ???????????? ???? ?? ????? ???? ....1.??????? ?? ???? ?? ??? ??????? ??????? ? ??? ??????, ??????? ??? ??? ????? ?????????? ?????????? ?????? ???? ?? ? ????????. ??? ?? ????????? ? ???????? ?????. ???? ?????? ??????????? ?? ???? ??????? ??? ????????? ????????? ?? ???????? ??????? ?????? ? ??????????? ??? ??????. ? ???? ?? ?????? ?? ?????? ?? ???????. ?? ??? ???? ???????. ???????????? ? ???? ???? ????? ????????, ?????????? ???? ?????????, ????? ??????? ? ?????? ????. ??? ???? ?????? ????????? ?????? ????????? ?????? ???????????. ?? ??????? ??????????, ???? ????????, ????? ? ??????????, ?????? ? ????????, ?? ???? ?????? ?????? ? ?????????, ?????????, ?????????? ?????, ?? ? ??????. ?? ???? ???? ?????, ??? ??? ??? ??????? ?????. ??? ?? ?? ????????? ??? ?????? ??? ??????? ???????? ? ??????? ?? ????????? ??????? ???????. ?????? ???? ????????? ???????, ???????? ???????. ????? ?? ?????? ??? ? ??????...??????? ?? ????? ????? ????? ? ??????? ???? ?????? ?? ?? ????? ??????????, ? ???????? ??????? ? ???????...???? ????? ??? ???!!! ???? ?? ????? ??? ?????????, ???? ??????? ? ?????????? ??? ?????? ? ??? ??? ????, ??????? ?????????. ? ???? ????? ????, ???????? ?? ????? ??? ??????? ????....??????? ??????? ??????? ?????????,???? ?? ????? ?? ???????????? ?????.... ??? ????????, ???? ?????? ???? ?? ?????? ?????????, ?????? ?? ??????????? ? ??????? ?? ??????? ???? ???????.... ? ?????????? ?????, ????? ???, ??????? ?? ??? ?? ????????????? ????????? ????????, ?????? ?? ????????? ???????? ??? ? ???????????? ??????, ? ?? ???????????, ???? ?? ??? ???????, ? ?? ?? ???????. ????? ??, ??????? ????????.....????????? ?????????? ????????? ??? ?????? ???? ??? ??? ???, ???? ????...???? ???? ?? ?? ??????????-??????????, ????? ?? ??? ??????????? ?????, ???? ????? ???? ?? ?? ??? ???????? ??????????, ??? ?? ??? ???????? ???????????? ????????????? ?????..... ???, ???? ??????? ???????..... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ?????, ????? ???, ??????? ?? ??? ?? ????????????? ????????? ????????, ?????? ?? ????????? ???????? ??? ? ???????????? ??????, ? ?? ???????????, ???? ?? ??? ???????, ? ?? ?? ???????. ????? ??, ??????? ????????.....????????? ?????????? ????????? ??? ?????? ???? ??? ??? ???, ???? ????...???? ???? ?? ?? ??????????-??????????, ????? ?? ??? ??????????? ?????, ???? ????? ???? ?? ?? ??? ???????? ??????????, ??? ?? ??? ???????? ???????????? ????????????? ?????..... ???, ???? ??????? ???????..... ???? ?? ???????, ??????? ??, ? ?? ?? ???????. ??? ?? ??????? ??????? ??? ? ????????????? ??. ?? ???????, ??????????, ? ???????????? ?????. ???? ????? ?.??????????, ?? ?????? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??????, ?? ???? ? ?? ?? ???? ?? ??????????? ?????, ??? ??? ?? ???????, ??? ?? ??????, ?? ??. ?????? ?? ?????? ?? ??? ???? ?? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ?????, ????? ???, ??????? ?? ??? ?? ????????????? ????????? ????????, ?????? ?? ????????? ???????? ??? ? ???????????? ??????, ? ?? ???????????, ???? ?? ??? ???????, ? ?? ?? ???????. ????? ??, ??????? ????????.....????????? ?????????? ????????? ??? ?????? ???? ??? ??? ???, ???? ????...???? ???? ?? ?? ??????????-??????????, ????? ?? ??? ??????????? ?????, ???? ????? ???? ?? ?? ??? ???????? ??????????, ??? ?? ??? ???????? ???????????? ????????????? ?????..... ???, ???? ??????? ???????..... ???? ?? ???????, ??????? ??, ? ?? ?? ???????. ??? ?? ??????? ??????? ??? ? ????????????? ??. ?? ???????, ??????????, ? ???????????? ?????. ???? ????? ?.??????????, ?? ?????? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??????, ?? ???? ? ?? ?? ???? ?? ??????????? ?????, ??? ??? ?? ???????, ??? ?? ??????, ?? ??. ?????? ?? ?????? ?? ??? ???? ?? ??????. ??? ?? ?? ??? ???????? ?? ?? ?????? ?? ??????? ?????? ??????????? ??????, ??? ?????????? ??, ????? ?? ??? ????? ???? ?? ????? ??????????, ??? ??? ??????????? ???????? ?? ?? ????? ? ????? ????? ???????? ?????? ????????? ???????? ?? ???... ?????? ????? ???, ?? ????? ????? ??????? "??????", ??? ???????? ???????-?????????, ? ??????? ?? ????? ?? ???? ?????? ?? ??????? ???? ???????, ??? ????????, ?? ???? ?? ????? ?????? ??????...?? ?????? ??????? ???????? ?????? ????? ?????????, ?????? ??????? ????? ??????, ???? ???? ???? ?????? ????????? ??? ?????? ??????? ??????..????? ??????, ???? ???? ???????? ?????? ?? ?????? ??????..??? ???? ??? ?? ?? ?? ????? ???????? ?? ? ????? ??? ?? ?? ????? ????? ??????? ? ???? ???? ............ ??? ?? ?? ????????? ??? ?????? ??? ??????? ???????? ? ??????? ?? ????????? ??????? ???????. ?????? ???? ????????? ???????, ???????? ???????. ????? ?? ?????? ??? ? ??????...??????? ?? ????? ????? ????? ? ??????? ???? ?????? ?? ?? ????? ??????????, ? ???????? ??????? ? ???????...???? ????? ??? ???!!! ???? ?? ????? ??? ?????????, ???? ??????? ? ?????????? ??? ?????? ? ??? ??? ????, ??????? ?????????. .................. ??? ????????, ???? ?????? ???? ?? ?????? ?????????, ?????? ?? ??????????? ? ??????? ?? ??????? ???? ???????.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ?????, ????? ???, ??????? ?? ??? ?? ????????????? ????????? ????????, ?????? ?? ????????? ???????? ??? ? ???????????? ??????, ? ?? ???????????, ???? ?? ??? ???????, ? ?? ?? ???????. ????? ??, ??????? ????????.....????????? ?????????? ????????? ??? ?????? ???? ??? ??? ???, ???? ????...???? ???? ?? ?? ??????????-??????????, ????? ?? ??? ??????????? ?????, ???? ????? ???? ?? ?? ??? ???????? ??????????, ??? ?? ??? ???????? ???????????? ????????????? ?????..... ???, ???? ??????? ???????..... ???? ?? ???????, ??????? ??, ? ?? ?? ???????. ??? ?? ??????? ??????? ??? ? ????????????? ??. ?? ???????, ??????????, ? ???????????? ?????. ???? ????? ?.??????????, ?? ?????? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??????, ?? ???? ? ?? ?? ???? ?? ??????????? ?????, ??? ??? ?? ???????, ??? ?? ??????, ?? ??. ?????? ?? ?????? ?? ??? ???? ?? ??????. ? ???? ?? ????? ??????, ???? ?? ?? ?????, ??? ??? ?? ???? ???? ?????? ???? ?? ?? ? ??????, ??? ?? ????? ? ?????? ??? ? ?????? (??? ?? ????? ??????.....),???? ????? ? ?????? ?????????? ?? ?????? ?? ?? ??? ????.?????? ???? ?? ??? ?????? "???????" ?????? ? ????? ?????..... ????, ? ????????, ???? ??? ??? ????????? ?? ?????? ?! ?? ?? ????????? ?????? ?? ????????????.... 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Ја овде постадох реметилачки елемент, чини ми се , а од брата ништавила добих оваку поуку: Гомила лупетања. Колико имаш година? Овако дилејски не мисли ни моја сестричина стара 5 година. Прочитај мало историју Васељенских Сабора, па ће видети да је ово што си написао гомила небулоза и глупости. Одрасти дечко, па онда дођи да пискараш по форумима и да држиш лекције. П.С. Предлажем да се тема обрише, јер је ово смешно људи!!! Ако неко дође "са стране" да прочита ове незреле басне, смејаће се нама и нашем "хришћанству". Туга! па кад му се извинух:Извињавам се ништавило, да се брише, ако неког вређа, сагласан сам.почеше неке примедбе које само острашћеност може да произведе. јел сам изнео нешто богохулно, нисам, јер погрешно, није, а ја и даље примам упутства о смирењу, и још позив да појасним зашто сам за саборност а не за дијалог. Да ви браћо нисте превише заокупљени међуцрквеним дијалогом па од њега не видите ништа те важности.У мом уводном посту експлицитно сам се одредио према дијалогу страначких представника у време изборне утакмице, али то оста незапажено. Али најболније за душу је тон којим се брат ништавило позива на умереност, позва ли неко њега да се смири и извини, не видех браћо, а зашто, можда мислите да је његова реакција добра, можда је репрезент форума. Не заборавите да сам један од регистрованих у првим данима постанка форума и да никада никог нисам увредио, ако сам се ипак огрешио о неког, праштајте. Али не вређајте и позиве добро адресирајте. (Треба ли да наглашавам да сам се у множини обраћао брату И.стојковићу, и пије Ага млеко) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Брате Сербон ти дефинитивно не читаш све постове....Јел си приметио ово у вези Ништавила : Брате ВилоНишта, немој тако ипак је у питању старији човек.....! Спусти мало лопту да се не претвори "дијалог" у вређолог.... Ни ја се не слажем са овим , ал трудим се да проберем неувредљиве речи.... Ај мало да пазимо.....јесте некад тешко...али само квалитетном аргументацијом можемо постићи нешто....А верујем да свако од нас сигурно то има.... То је пост под ред. бројем 4 на овој теми .......где га управо опомињем на то што ниси видео на почетку... Мало необјективно поступаш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ????? ?????? ?? ??????????? ?? ????? ??? ???????....??? ?? ???????? ??? ? ???? ????????? :????? ?????, ? ?????????? ????? ?????????, ????? ???? ???? ?? ? ?????? ??????? ?????.....!??? ??? ???? ??????? ?????, ???? ?? ?????????, ?????? ???? ????? ?? ?? ?? ???????? "???????" ? ????????.... ?? ?? ?? ?? ?????? ?? ???? , ?? ?????? ?? ?? ???????? ??????????? ????.... ?? ???????? ??????????? ????, ?? ???? ?? ????,?? ???? ?? ??????.....????? ????? ?????...??? ???? ??????????? ?????????????? ?????? ??????? ?????....? ??????? ?? ????? ?? ??? ??????? ?? ???....? ?????????? ????????????? ????? ... ??? ?? ???? ??? ???. ?????? 4 ?? ???? ???? .......??? ?? ?????? ???????? ?? ?? ??? ???? ????? ?? ???????...???????? ??????? ???????????? ????????...????? ??????????? ?? ??, ?? ???? ????? ??????, ? ???????? ?????? ? ????? ? ????, ?? ?? ?????????? ?????? ???? ????????????? ????? ?? ??? ??????? ???????? ??? ?????? ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 Брате Сербон, Пусти крају, што кажу Ваљевци.....немаш зашто да бринеш, јер свако од нас излети понекад штогод, и ја се потпуно слажем да пред "законом" морамо бити сви исти...е сад некад нам се укор чини благ некад јак, али битно је да се сви трудимо да разговарамо... И да јеси у праву кад кажеш, да си океј у комуникацији... Хтео сам да наставимо наш дијалог, јер ми се чини да о битним стварима причамо.. ако желиш наравно... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ????? ??????, ????? ?????, ??? ???? ???????.....????? ????? ?? ??????, ??? ????? ?? ??? ?????? ??????? ??????, ? ?? ?? ??????? ?????? ?? ???? "???????" ?????? ???? ??? ????...? ??? ????? ??? ?? ???? ???? ???? ????? ???, ??? ????? ?? ?? ?? ??? ??????? ?? ???????????... ? ?? ???? ? ????? ??? ?????, ?? ?? ???? ? ????????????... ???? ??? ?? ????????? ??? ???????, ??? ?? ?? ???? ?? ? ?????? ???????? ???????.. ??? ????? ???????... ?? ???? ???? ??? ?????? ?????, ?? ?? ????? ?? ?? ???? ????? ?????.??? ???? ?? ??????????, ???????? ?????. ? ?? ?? ??????? ????????, ????????, ?? ?? ??????? ?? ????????? ?? ????? ????? ???????????, ?? ??? ????? ???????, ?? ?? ?????? ????? ??????? ?? ??????. ??? ?? ????? ?????? ?????? ????? ???? ?? ??????? ?????????? ?????, ? ?? ???? ??? ????????? ???? ???????????, ??? ??? ????????? ?? ????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ?? ??? ???? ???????, ? ?? ?? ?? ???? ????? ??????? ??? ?? ?? ??? ???????? ?? ?? ?????? ?? ??????? ?????? ??????????? ??????, ??? ?????????? ??, ????? ?? ??? ????? ???? ?? ????? ??????????, ??? ??? ??????????? ???????? ?? ?? ????? ? ????? ????? ???????? ?????? ????????? ???????? ?? ???... ?????? ????? ???, ?? ????? ????? ??????? "??????", ??? ???????? ???????-?????????, ? ??????? ?? ????? ?? ???? ?????? ?? ??????? ???? ???????, ??? ????????, ?? ???? ?? ????? ?????? ??????...?? ?????? ??????? ???????? ?????? ????? ?????????, ?????? ??????? ????? ??????, ???? ???? ???? ?????? ????????? ??? ?????? ??????? ??????..????? ??????, ???? ???? ???????? ?????? ?? ?????? ??????..??? ???? ??? ?? ?? ?? ????? ???????? ?? ? ????? ??? ?? ?? ????? ????? ??????? ? ???? ???? ............ ??? ?? ?? ????????? ??? ?????? ??? ??????? ???????? ? ??????? ?? ????????? ??????? ???????. ?????? ???? ????????? ???????, ???????? ???????. ????? ?? ?????? ??? ? ??????...??????? ?? ????? ????? ????? ? ??????? ???? ?????? ?? ?? ????? ??????????, ? ???????? ??????? ? ???????...???? ????? ??? ???!!! ???? ?? ????? ??? ?????????, ???? ??????? ? ?????????? ??? ?????? ? ??? ??? ????, ??????? ?????????. .................. ??? ????????, ???? ?????? ???? ?? ?????? ?????????, ?????? ?? ??????????? ? ??????? ?? ??????? ???? ???????.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 23, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2009 ????????? ?? ?????????, ?? ?? ?????, ??? ????? ?????, ???????? ???. ?? ????? ?? ??????? ????.....??? ??? ?? ??????? "???????????? ??? ????" .... 0104_cheesy a na ostalim temama brisanje "nedijaloškog bon tona" nisam za brisanje teme dijalog dokle god je konstruktivan može ne?emu da nas nau?i dijaloga ima razli?itih, sabornost je ipak samo jedna ovo je iz jedne druge teme ali treba malo razmisliti i o tome Po pravilu se traže saveznici koji se uvla?e u sukob kao poja?anje zara?enim stranama. Umesto da se rešavaju, promlemi se umnožavaju kako bi se umnožavali razlozi za trvenja. Borba za prevlast neizbežno truje svaki odnos u koji se uplete i zagor?ava život onima koji su njome obuzeti. Kloniti se borbe za prevlast je osnovni preduslov za uspostavljanje dobrih i zdravih odnosa sa onima sa kojima živimo i radimo. Mnogo je važnije kako živimo od toga ko je koga nadvladao, prevladao, savladao. Ko god iz borbe za prevlast izašao kao pobednik, ishod je uvek jalov. I za pobednika i za pobe?enog. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 а шта је саборност? ако сам већ до сад имао прилике да видим дијалог у пракси ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 ЕВХАРИСТИЈА И САБОРНОСТ Протојереј Георгије Флоровски Остатак текста на линку: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Teologija/florovski.htm "Нико да не рида због сиромаштва, јер се јави свеопште Царство..." (Из ускршњег слова оглашенима) I Света Евхаристија савршава се у спомен на Христа. И, пре свега, у спомен на Тајну Вечеру, када je Господ установио и први свршио најсветију Тајну Новога Завета са Својим ученицима, заповедивши им: "Ово чините у мој спомен"... Али то није само спомен. Људи се сећају нечега што je било и што je прошло, нечега што се десило и чега више нема. A Тајна Вечера није савршена само једанпут, него се тајанствено продужава до краја векова -"док не дође"... То ми исповедамо сваки пут, приступајући евхаристијској Чаши: "Прими ме данас, Сине Божији, за причасника Тајне Вечере Своје"... Продужава се, а не понавља се. Јер једна je жртва, једно приношење, један je Jepej, "Онај који приноси и који се приноси"... И овде предстоји исти тај Христос; Онај који je приправио ону трпезу, исти је Онај Који приправља и ову сада", говори Златоуст. И додаје: "Та трпеза, за време чијег је трајања била установљена Тајна, ничим није пунија од било које након ње, jep je и данас као и онда Он тај Који савршава и предаје све". У томе се открива тајна саборности, Тајна Цркве. Апостол тајанствено говори о Цркви, као о "пуноти" или "испуњењу" Христовом. И Златоусти је објаснио да "пунота" значи допуњење - Црква је неко испуњење Христа, који je Глава када je савршено Тело"... "Тело Христово, Црква, настаје, испуњава се у времену. На сличан начин и свака Евхаристија је испуњење Тајне Вечере, њено оприсутнење (остварење - нап. прев.) и раскривање у свету и времену. Свака евхаристијска служба је свецело изображена једне велике Евхаристије, коју je Спаситељ савршио на Тајној Вечери у предвечерје Својих добровољних страдања. Као што је говорио Златоусти, свака Евхаристија је свецела Жртва - "њу приносимо и ми сада", принету онда, њу, која никада не сиромаши (= не престаје, не троши се, не оскудева, не прекида се). Свагда и свуда једини je Христос, "и тамо свецели, и овде свецели"... ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предање Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 САБОРНОСТ ЦРКВЕ У САВРЕМЕНОМ СВЕТЛУ ПРЕПОДОБНИ ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ Поводом сазива "Великог Сабора Православне Цркве" (Молбена представка Светом Архијерејском Синоду за Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве од 7. маја 1977. године) Остатак текста на линку: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/Sabornost_Crkve_u_savremenom_svetlu.htm Недавно је одржана у Шамбезију крај Женеве "Прва Предсаборска конференција" (2128 новембра 1976. године). Прочитавши и проучивши акта и одлуке ове Конференције, објављене у издању "Секретаријата за припрему Светог и Великог Сабора Православне Цркве" у Женеви, осећам насушну еванђелску потребу да се по савести својој, као члан Свете и Саборне Цркве Православне, иако најмањи измећу њених служитеља, обратим овом молбеном представком Вашем Преосвештенству и преко Вас Светом Архијерејском Сабору Српске Цркве, износећи своја тужна запажања, болна сазнања и вапајна осећања поводом припремања тог будућег Сабора. Молим Ваше Преосвештенство и Преосвећене Архијереје да са еванђелском ревношћу саслушају и размотре овај вапај једне православне савести, која, Богу хвала, никако није ни једна ни усамљена данас у православном свету када је реч о овом Сабору. ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 24, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2009 sabornost je skup a dijalog razgovor tj. komunikacija više ljudi na saboru kojim se dolazi(ili ne dolazi) do rešenja, novih saznanja, odluka, etc Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука