Jump to content

ПАПА = "ДУХ СВЕТИ"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

о иконостасу овако:

voleo bih da neko ako može objasni zašto i kada je oltar pregradjen od naroda....lično nemam ništ protiv ikona i ikonostasa,daleko bilo već me zanima ovo-pregradjivanje-

,

а иначе овако:

пошто се спроводи иза затворених врата а баш због тога да се не би вадиле ствари из контакста, нити смо довољно упућени у саму проблематику?

(Медо, први цитат није твој, већ WAM-ов.)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 85
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

шта ја знам да вам кажем око тога, нисам на планини и не видим последице свега ...

но, ако сте пратили мало на кипру шта се дешава пред почетак, видећете да су доста гласни они који су искључиво против дијалога и да се покушава препуцавање пренети на телевизију ...

нисам за таке ''испаде'', и нећу никад подржати такве ствари, пошто то није братски а ни црквено, ни ја не завршавам тако ствари, већ сучељавањем у четири ока и полако.

што се мене тиче, тако раде политичари и тако се скупљају маркетиншки поени.

свако прво своју кућу треба да помете, па тек онда да излази споља.

е баш због тога, да не би могли такви испади да се спроводе и да бугу гласни, одлази се иза затворених врата, да би се прво чуо глас Цркве, а не других појединаца.

сетите се такође и да су, ако се добро сећам, управо владика Атанасије и владика Иринеј, тада још монаси, још давних '70. година били управо против унијаћења, али не и дијалога. мислим да чак и таква писма колају по интернету као муниција против екуменског дијалога.

Подели на овим сајтовима

? ??? ???? ????, ?? ?? ?? ????? ????? ?????? ?? ?? ???????? ? ?? ???? ??????, ?????? ?? ??? ?????????? ?????, ?? ?? ?? ???? ??? ???? ?????, ? ?? ?????? ??????????.

?????? ?? ?? ? ????, ??? ???? ?? ?????? ? ???? ?? ?????? ? ???? ?? ????????.

?????, ? ???? ????????? ?????, ????? ????, ???? ??????? ? ???????????. ???? ???? ???, ???? ???? ?????? ? ??????? ???? ???...

? ?? ???? ?? ?? ?????? ?????????, ????????, ???? ??? ???? ?? ?? ???? ?? ????? ??????? ??? ?????????? ????? ?????? ???????????. ?? ?? ????????? ??????, ???? ?? ?? ????????.

????? ????, ???? ?? ??????? ?? ?????? ???? ????? ??????? ?? ?????? ??????? ????????? ???????? ??????... ?? ???? ???? ?????...

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

Другим речима, Медо, ја схватам да ти мислиш да у тим дијалозима ТРЕБА да говори Црква и Њени поглавари, а не свака будала.

И ја се слажем с тиме.

Али је оно што ме занима - ко ће са друге стране те поруке да ЧУЈЕ.

Да ли народ (као што би требало) или поглавари неке друге религије (што је без сврхе)?

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

како ја видим тај дијалог: наде има, љубави има, зато и постоји дијалог, али вера је различита. треба томе стати на главу и крај. они су нам најближи, па зашто да немају ексклузивно право дијалога?

народу никад неће бити јасно колико владикама, али му неће сметати да има своје исповедање вере. мишљења сам да народ и не треба да зна неке ствари, јер га само смућује ђаво после због незнања, и одвлачи од сопственог и узајамног спасења међу ближњима.

Црква неће пасти, и ту нема места уопште за дилему и бригу. све остало је очигледно, али ако се разложно приступи томе и без јаких емоција.

кад би ми имали пуноћу вере и поверења у Господа, никад не би било места за страх и смућивање. само смирење, љубав и исповедање у радости ...

овако морамо да пролазимо фазе тврде вере, делимично и буквалне, и разбојништва, једноставно мислим да су то духовни узрасти који свака душа пролази.

Подели на овим сајтовима

? ?????????? ?????:

voleo bih da neko ako može objasni zašto i kada je oltar pregradjen od naroda....li?no nemam ništ protiv ikona i ikonostasa,daleko bilo ve? me zanima ovo-pregradjivanje-

,

? ????? ?????:

????? ?? ???????? ??? ?????????? ????? ? ??? ???? ???? ?? ?? ?? ?? ?????? ?????? ?? ?????????, ???? ??? ??????? ??????? ? ???? ?????????????

(????, ???? ????? ???? ????, ??? WAM-??.)

??, ?????? ??? ?? ??????? ??? ?? ???? ?? ??????? ?? ????? ???????? ...

Подели на овим сајтовима

?? ?? ???????? ??????, ?? ??????, ? ??????? ?? ???????, ?? ?? ?? ????? ???????, ? ???

?? ?????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ????. ???? ?? ???????? ? ??????.

??? ?? ??? ????????, ?? ????? ?? ?????? ??????????? ????? ?????????

??? ?? ?????? ?? ????????. ?? ?????? ?? ?? ?? ??? ???? ?????. ?? ????? ??? ?? ??? ????? ?????????? ??????. ?? ?? ??????? ??? ????? ???????...

?, ???????, ??? ???-? ??? ????? ???????? ??? ??? ?? ? ??????. ? ?? (???? ?? ???) ????? ?? ?????? ??????? ?? ???? ??? ?? "?????????? ??????????????? ???? ???? ?? ???????" ? ????? ????? ???????????.

? ??? ??? ??? ????, ??? ????? ????... ????? ????? (???????????) ????????...

??? ?? ????? ???: ???? ?? ????????? ????????? ??? ?????????? (???? ?? ??? ????? ????)? ?????????? ??????? ???, ?? ?? ????????...

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

?? ?? ???????? ??????, ?? ??????, ? ??????? ?? ???????, ?? ?? ?? ????? ???????, ? ???

? ??????? ??????, ?????? ???????

????, ????? ?? ????  1405_love

??? ?????? ?? ????? ??????? ???????????? ???????? ???????, ???? ?? ????? ???? ???? ?? ?????? ??? ?????, ??? ??? 0202_238

? ???? ?? ????? ????????????  1405_love

Подели на овим сајтовима

u pravu su oci Ivan i Goran,od osnovnog je znacaja  da autor potpise svoj rad iz vise razloga:

1. ozbiljnost rada, koja je garantovana odgovornoscu autora

2. zasto sakrivati identitet, plasimo se da stanemo iza svoje vere, mislim da su i Sveti Oci krili svoje potpise na svojim radovima

3. ako se nesto tvrdi, au tekstu se mnogo toga tvrdi, u sadrzaj necu ulaziti, potrebno je argumentovati poznatim naucnim metodama

4. brate Predanje (ako si na Borbi za veru ti u pitanju) konstatacija ti je sasvim neuredna i to ona u komentaru na spomenutom sajtu

radost zivljenja je svesnost obitavanja u liturgijskoj zajednici

Подели на овим сајтовима

??? ?? ?????? ?? ????????. ?? ?????? ?? ?? ?? ??? ???? ?????. ?? ????? ??? ?? ??? ????? ?????????? ??????. ?? ?? ??????? ??? ????? ???????...

?, ???????, ??? ???-? ??? ????? ???????? ??? ??? ?? ? ??????. ? ?? (???? ?? ???) ????? ?? ?????? ??????? ?? ???? ??? ?? "?????????? ??????????????? ???? ???? ?? ???????" ? ????? ????? ???????????.

??? ?? ????? ???: ???? ?? ????????? ????????? ??? ?????????? (???? ?? ??? ????? ????)? ?????????? ??????? ???, ?? ?? ????????...

??? ??? ??? ???????? (????)  ??????? ?? ? ????????? ?????? ???????,

?? ????? ????, ??? ?? ???? ????? ?????!

Подели на овим сајтовима

?? ?????? ?? ??? ?????? ?????? ?? ????. ???? ?? ???????? ? ??????.

?? ???? ?? ?? ??????? ??? ??????? ??? ??, ? ?? ????????

????? ??????? ???? ?????, ? ?? ?? ?????? ?????, ??????? ? ???? ????????? ? ????????????? ?? ???? ??????, ?? ????? ?????, ????????? ?????? ? ?????????? ?????, ??? ???

????? ?? ?? ?? ??????? ? ???????? ?? ?? ?? ?????? ???? ??? ??.

??? ??? ??? ???????? (????)  ??????? ?? ? ????????? ?????? ???????,

?? ????? ????, ??? ?? ???? ????? ?????!

?? ???????? ?? ???????, ??? ??? ?? ??????? ?????.

????? ?? ????? ????? ? ??? ????????, ??? ?? ???? ???? ? ?????? ?????, ??? ???? ?????.

?? ???? ?? ? ??????? ? ???????? ? ????????? ?????????? ????, ??? ????? ?????? ????? ????.

?? ??????? ? ???????????.

?? ???? ?? ?? ?????? ??? ???????????, ??? ????? ?? ???? ???????? ?? ????? ?????, ? ?? ?? ???? ????? ????? ?????? ?????? ?????? ?? 11. ????. ????? ???? ?? ?? ?????? ?????? ???????? ????? ?????????????? ??????. ?? ????? ?? ?? ????????, ??? ?? ?????? ???? ???????? ????, ??????????? ??, ?? ????? ?????????, ?? ??? ??? ????? ????????, ???? ?? ? ??? ?????? ?? ?????? ????? ????????? ????, ? ??? ??? ??????? ????? ????.

?? ?? ????? ?? ?? ???????? ??? ??? ??????? ???? ???????? ????, ? ?? ?????????? ? ?? ??????? ?????????? ? ????????? ??, ? ?? ?? ?????????!

??? ?? ????? ?? ????? ???????.

? ?? ?????? ??????? ???? ?????? ?? ???? ?? ??? ??????? ? ?? ?? ?????????? ???????, ? ?? ???? ??? ??? ?? ?????? ? ????! ?????? ?? ?? ?? ?????? ??? ??????????? ??? ?????????? ???? ???? ?? ????.

?? ??? ????????? ???????? ?? ?????? ??? ???? ?????.

????, ?? ?? ????? ???????? ?? ????? ? ??????? ??? ?? ??????? ? ???????, ??? ?????????

??? ???? ?????? ?????? ???????, ? ???? ?? ????? ????? ????? ??????? ??? ??????????.

?????? ?? ?? ???? ?? ??? ?????? ? ?? ?????????, ? ????????.

?? ???, ?????????? ?????????. ??? ? ???. ??? ?? ???? ?????????????, ?? ?? ?? ????? ?????? ...

?? ?? ???? ?? ????????? ?? ?? ????? ?? ???? ???? ??????, ???? ?? ???????? ????.

??? ??? ?? ???? ??? ?? ???? ?????? ?? ???, ?? ?? ???? ?? ??? ?????? ??? ????? ????????? ????????:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2206.0.html

?? ???? ?? ??? ??????? ????? ??????, ??????????????!

???? ?????? ???????, ???? ???????? ????? ???? ??? ?? ???????, ? ??? ?????, ???? ??????? ????? ? ????.

?? ?? ????? ???? ????, ???? ???????? ??? ??? ???????????, ??? ??? ???? ? ??? ??? ?? ??????.

? ??? ????? ?? ?? ???????. ??? ????? ?? ?? ???????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Римокатолика има милијарду и неколико стотина милиона, протестаната има неколико стотина милиона, они чине дакле око трећине човечанства-зар им не треба сведочити православну Истину. Зар мислимо да је Бога баш брига за толики народ и да су за Њега они само `јеретици`?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...