Jump to content

Необични случајеви у медицини

Мара

Препоручена порука

I gde su tu ,,pozitivne mutacije,,?

Управо листам књигу и белешке са предавања и не могу да пронађем ништа о " позитивним" мутацијама. 0409_feel :mellow:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Лекари су ми рекли да оставим дете!

Марина Блажић рођена је са великим аномалијама. Мајка Надица није хтела да је напусти, због чега их је њен муж и отац девојчице избацио на улицу.

- Маринина цела кичма била је крива, врат није постојао, грудни кош јој је био мањи од обима главе, а десно раме штрчало је напред. Ноге су биле кратке у односу на торзо, сви ручни и ножни прсти били су криви, а стопала неједнака - кроз сузе се присећа Надица Блажић (47), мајка 17-годишње Марине, рођене с великим аномалијама, због којих јој ни лекари нису давали много година живота.

Десна рука кожом је била спојена с телом до висине груди. Једна половина лица била је овалног облика, а друга срцоликог.

- Два сата након порођаја дошли су лекари и рекли ми да оставим дете. Нисам ни помишљала на то - прича Надица и додаје да их је убрзо након Марининог рођења муж избацио из куће.

- Од тада живимо као подстанари. Сад чувам бебе. Немамо новца за континуирано лечење, али боримо се и лекарско „не“ заједно претварамо у „да“ - говори Надица, учитељица по занимању. Маринина једина подршка су брат, сестра и тетка, пошто су јој остали, нажалост, окренули леђа.

- Годинама сам носила мидер за кичму, протезе за зубе. Сад имам само наочаре јер на левом оку видим пет посто, а на десном 25 посто - говори нам Марина, која похађа Средњу школу „Стефан Дечански“ и вежба хип-хоп плес.

http://www.kurir-info.rs/lekari-su-mi-rekli-da-ostavim-dete-clanak-201310

Подели на овим сајтовима

Управо листам књигу и белешке са предавања и не могу да пронађем ништа о " позитивним" мутацијама. . :mellow:

Au sad ces da padnes pod udar evolucionista greengrin

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...