Deni72 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Цитат Цитат Ја вам рекох,а ви како хоћете није питање шта си реко, него колико ћеш се држати тога greengrin Чега да се држим....па то је тако,шта ту зависи од мене А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Цитат [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473755#msg473755 date=1309373354] Цитат Ја вам рекох,а ви како хоћете није питање шта си реко, него колико ћеш се држати тога greengrin Чега да се држим....па то је тако,шта ту зависи од мене шта да ти кажем, отпусти, ионако не зависи од тебе. ал ако си баш забраздио, ложи се до 2013. у најгорем случају, па кад не буде било, а ти се освести, док још нормалан живот и памет нису протутњали поред тебе 0212_rolleyes клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473810#msg473810 date=1309375676] Цитат [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473755#msg473755 date=1309373354] Цитат Ја вам рекох,а ви како хоћете није питање шта си реко, него колико ћеш се држати тога Чега да се држим....па то је тако,шта ту зависи од мене шта да ти кажем, отпусти, ионако не зависи од тебе. ал ако си баш забраздио, ложи се до 2013. у најгорем случају, па кад не буде било, а ти се освести, док још нормалан живот и памет нису протутњали поред тебе prstgore Очигледно не разумеш....нити се ја ложим,нити има шта ја да чекам до 2013. Кад Христ буде дошао.доћи ће....нема ту датума,нити било чега,а сад ти само тврдим да је Антихрист одавно ту и да није то једна особа...ЈА ВАМ РЕКОХ А ВИ КАКО ХОЋЕТЕ.....мени је само битно да се не увлачим у мног ствари које нуди овај свет који је под влашћу његовом (Антихристовим)....моје је да окајем грехе,а имам их превише и да не чиним нове...надам се П.С.А ако си мислио тим спомињањем 2013.-те на календар Маја 2012.. могу ти рећи да ће на нашој планети наступити 21.12.2012. један космички циклус који се догађа сваких 26 000 година,јер ће и све планете бити у истој равни по средини Млечног пута.. А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Хахахахахаха! Брате Маје су тај календар писале пре неколико хиљада година и када су стигли до 21. 12. 2012. рекли су: "Људи докле овако? Кад се приближимо тој 2012. наставићемо." А што се Антихристова тиче имам једно питање - Како је то теби или неком теби блиском Бог открио, а сам Бог је рекао да ће бити један Антихрист? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473717#msg473717 date=1309371648] Цитат Цитат Цитат Цитат Антихрист је већ овде...влада и царује..... Па што кријеш ту информацију човече!? ekstra Мени је Мило први кандидат, мада није баш на челу утицајне државе, али и отров се чува у малим боцама. Мислиш да све знаш зато јер студираш Богословију,а неке ствари се откривају "обичним" људима,зар не?Наравно,нисма то ја,али има ко то зна,не мора да он буде ни монах,ни свештеник....Бог изабере....одавно је Антихрист међу људе,а своје лице нема,јер су многа лица његова Прво ја не студирам богословију, пошто се средње школе иначе не студирају. Аха, е сад ми је јасно! Своје лице нема, јер су многа лица његова, како кажеш - значи то је FACEBOOK (књига лица)! 4chsmu1 само га ти ложи, дићи ће нас све у ваздух колико је луд prstgore prstgore prstgore Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Цитат Хахахахахаха! Брате Маје су тај календар писале пре неколико хиљада година и када су стигли до 21. 12. 2012. рекли су: "Људи докле овако? Кад се приближимо тој 2012. наставићемо." А што се Антихристова тиче имам једно питање - Како је то теби или неком теби блиском Бог открио, а сам [glow=red,2,300]Бог је рекао да ће бити један Антихрист?[/glow] Па јесте он један,али се манифестује кроз многа лица....али пошто си ти још увек у средњој школи,мораћеш још неколико иљада кила чорбе да се наједеш да би схватио....а можда никад и не схватиш....то што идеш у Богословску школу ништа не значи,примаш знање из књига...а то знање није потпуно и довољно А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Ја сам средњу школу одавно завршио, а теби све године ништа не служе јер су у тешкој прелести, да не кажем глупости. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Како се то манифестују кроз многе када је Бог рекао да ће се манифестовати кроз ЈЕДНОГ човека? Да ли ти лупаш глупости или само не знаш и не желиш да читаш? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Откуд ти знаш шта је Бог рекао?Да ли је теби рекао или си прочитао негде да је то Бог рекао? А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Цитат Откуд ти знаш шта је Бог рекао?Да ли је теби рекао или си прочитао негде да је то Бог рекао? А откуда ти знаш шта је Бог рекао? Да ли је теби рекао или си прочитао негде где је то Бог рекао? Ја сам прочитао оно што је рекао СВИМ људима у СВИМ временима у Књизи која је до краја века. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Дакле, мој извор је Свето Писмо, а шта је твој извор? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Цитат Дакле, мој извор је Свето Писмо, а шта је твој извор? Антихрист је ту.....у то буди сигуран.... А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Цитат Цитат Дакле, мој извор је Свето Писмо, а шта је твој извор? Антихрист је ту.....у то буди сигуран.... По коме? Одакле црпиш ту информацију? Ко ти је извор? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 Цитат Цитат Цитат [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473755#msg473755 date=1309373354] Цитат Ја вам рекох,а ви како хоћете није питање шта си реко, него колико ћеш се држати тога .please. Чега да се држим....па то је тако,шта ту зависи од мене шта да ти кажем, отпусти, ионако не зависи од тебе.ал ако си баш забраздио, ложи се до 2013. у најгорем случају, па кад не буде било, а ти се освести, док још нормалан живот и памет нису протутњали поред тебе greengrin Очигледно не разумеш....нити се ја ложим,нити има шта ја да чекам до 2013. Кад Христ буде дошао.доћи ће....нема ту датума,нити било чега,а сад ти само тврдим да је Антихрист одавно ту и да није то једна особа...ЈА ВАМ РЕКОХ А ВИ КАКО ХОЋЕТЕ.....мени је само битно да се не увлачим у мног ствари које нуди овај свет који је под влашћу његовом (Антихристовим)....моје је да окајем грехе,а имам их превише и да не чиним нове...надам се П.С.А ако си мислио тим спомињањем 2013.-те на календар Маја 2012.. могу ти рећи да ће на нашој планети наступити 21.12.2012. један космички циклус који се догађа сваких 26 000 година,јер ће и све планете бити у истој равни по средини Млечног пута.. антихрист је, по православном тумачењу, прилично фиктивна личност која ће примити у себе разне ђаволије и која ће, у идеалном случају, то учинити по слободној вољи. нешто као антипод, супротан, од Христа. е сад, има ту неких проблема око такве личности, пошто нисмо као пала природа способни за апсолуте, тако да ни тај баш неће моћи да буде 100% зао, као што ни светитељи нису били способни да буду 100% добри. тачније по подобију Божјем, да се не вежемо за добри или лош морал и сличне ствари. сем тога, антихрист се пуно и не помиње, још се мање књига Откривења у Новом Завету тумачила, можда и намерно да се људи не опуштају до доласка, већ да буду спремни ко војници на рат. ал не на телесни рат, као што су то и јевреји очекивали, па кад нису добили ни обећање о земаљском царству, разапели ''гласника'' - самог Господа. дакле, духовни је рат у питању, и очигледно је нормално да кренеш да ратујеш са свима и свачим, док на крају не укапираш да си једини сам себи највећи, ако не и једини непријатељ. чак и кренеш да капираш да је ђаво само један у низу искушења са којим можеш да изађеш на крај. наравно, само од поједине личности и њене спремности да се препусти поверењу нашем родитељу, нашем створитељу, Господу зависи и да ли ће стићи до светитељства или не. вера је то поверење, нада је ту да води и у најмрачнијим тренуцима, а љубав треба да буде мотив за једно такво кретање. тако да на крају испадне да само од нас зависи наш избор - царство или пропаст. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 29, 2011 Пријави Подели Написано Јун 29, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473910#msg473910 date=1309379526] Цитат [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473810#msg473810 date=1309375676] Цитат [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=2265.msg473755#msg473755 date=1309373354] Цитат Ја вам рекох,а ви како хоћете није питање шта си реко, него колико ћеш се држати тога Чега да се држим....па то је тако,шта ту зависи од мене шта да ти кажем, отпусти, ионако не зависи од тебе.ал ако си баш забраздио, ложи се до 2013. у најгорем случају, па кад не буде било, а ти се освести, док још нормалан живот и памет нису протутњали поред тебе Очигледно не разумеш....нити се ја ложим,нити има шта ја да чекам до 2013. Кад Христ буде дошао.доћи ће....нема ту датума,нити било чега,а сад ти само тврдим да је Антихрист одавно ту и да није то једна особа...ЈА ВАМ РЕКОХ А ВИ КАКО ХОЋЕТЕ.....мени је само битно да се не увлачим у мног ствари које нуди овај свет који је под влашћу његовом (Антихристовим)....моје је да окајем грехе,а имам их превише и да не чиним нове...надам се П.С.А ако си мислио тим спомињањем 2013.-те на календар Маја 2012.. могу ти рећи да ће на нашој планети наступити 21.12.2012. један космички циклус који се догађа сваких 26 000 година,јер ће и све планете бити у истој равни по средини Млечног пута.. антихрист је, по православном тумачењу, прилично фиктивна личност која ће примити у себе разне ђаволије и која ће, у идеалном случају, то учинити по слободној вољи. нешто као антипод, супротан, од Христа. е сад, има ту неких проблема око такве личности, пошто нисмо као пала природа способни за апсолуте, тако да ни тај баш неће моћи да буде 100% зао, као што ни светитељи нису били способни да буду 100% добри. тачније по подобију Божјем, да се не вежемо за добри или лош морал и сличне ствари. сем тога, антихрист се пуно и не помиње, још се мање књига Откривења у Новом Завету тумачила, можда и намерно да се људи не опуштају до доласка, већ да буду спремни ко војници на рат. ал не на телесни рат, као што су то и јевреји очекивали, па кад нису добили ни обећање о земаљском царству, разапели ''гласника'' - самог Господа. дакле, духовни је рат у питању, и очигледно је нормално да кренеш да ратујеш са свима и свачим, док на крају не укапираш да си једини сам себи највећи, ако не и једини непријатељ. чак и кренеш да капираш да је ђаво само један у низу искушења са којим можеш да изађеш на крај. наравно, само од поједине личности и њене спремности да се препусти поверењу нашем родитељу, нашем створитељу, Господу зависи и да ли ће стићи до светитељства или не. вера је то поверење, нада је ту да води и у најмрачнијим тренуцима, а љубав треба да буде мотив за једно такво кретање. тако да на крају испадне да само од нас зависи наш избор - царство или пропаст. .please. greengrin :bla: Цитат Цитат Цитат Дакле, мој извор је Свето Писмо, а шта је твој извор? Антихрист је ту.....у то буди сигуран.... По коме? Одакле црпиш ту информацију? Ко ти је извор? Немој Марко сад о томе....ко зна где би нас одвела та дискусија....ето,ја знам да је Антихрист већ овде,а осталим стварима како и одакле знам,не бих....Моје је само да се сачувам и упозорим оне који хоће да чују....а некад,односно мого пута нас управо гордост спречава да ЧУЈЕМО И ВИДИМО.... А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука