Ulični Muzičar Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 hoce li neko malo da mi objasni desetu zapovest? vrlo mi je "cudna" postavicu i ja neka pitanja... p.s. nisam vernik , ako ne smeta . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 mislim da nešto možeš i ovde pročitati https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,502.0.html p.s naravno da ne smeta :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 13, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 kako to da sa zapovest odnosi na muskarce? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 mislim da se odnosi na sve podjednako, ne zaboravimo kada ej pisan Novi Zavet mislim da će na to ipak bolje odgovoriti neko od sveštenika ili teologa možda Aleksandar Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 13, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 sacekacu... mislim ne samo nocas... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Односи се на све, и на мушкарце и на жене. `нити ишта што је ближњега твога.` Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 13, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 zasto tako i ne pise? ...posto je vazan deo ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Да видимо како пише: ``Не пожели куће ближњега својега; не пожели жене ближњега својега; ни слуге његова, ни слушкиње његове, ни вола његова, ни магарца његова, нити ишта што је ближњега твојега.`` Е сад,шта ти није јасно,јер овдје пише да не пожелимо ништа што је ближњега? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 само први део се односи експлицитно на мушкарце, али и на жене и на остале, јер је некад само мушкарац био глава над кућом и могао да има жену. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 13, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 da li je deseta zapovest pisana za ljude koji su nekada davno ziveli ili za sva vremena i za sve ljude?... i one koji ce tek ziveti? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Десет заповјести се посматрају у старозавјетном контексту и искључиво су биле намијењене за тај период у старом Израиљу. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 а што је Господ рекао да не укида ни једну, него само потврђује и наставља у Новом Завету? да допуним образложење: има и додатака рецимо, да на уштрб Господа и љубави према Њему, се делимично укида али и преправља 5. заповест (Поштуј оца свога и матер своју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи.) клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Да у Старозавјетним схватањима.Христос јесте допунио Десет Заповијести, али Десет Заповијести са осталим Старозавјетним заповијестима и заједно са оним како их је Христос допунио нису важиле за Израиљ (јер да су биле схваћене онако како их је Христос допунио, Он не би имао потребу да их допуни). pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 14, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 da li mislite da je bog "napisao" zapovesti a da je znao da ce im trebati dopune i prepravke? ako jeste, zasto ? jel bog mogao znao da jednoga dana zene nece biti u "vlasnistvu" muskaraca? ili nije mogao to da zna? . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 14, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2009 ..pravopisne greske ... ali razumete ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука