Гости Guest Alefshin Написано Септембар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 Iz ljubavi se cuda cine-lepo receno :smiley:. Imam i ja par pitanja koja bih da postavim vama,strucnima za to,ako moze naravno. Sta mislite o sporazumu potpisanom u Raveni? Na sta taj sporazum obavezuje SPC? Zbog cega se pre nije dozvoljavalo majkama da prisustvuju krstenju svoje dece ,a u novije vreme se to dozovljava? Imam jos milion pitanja,ali ne bih da budem dosadna na pocetku. :smiley: Zahvaljujem unapred i blagoslovite. ??? ?? ???????????! ??? ?? ???? ????????? ?????????, ??? ????????? ?? ??????? ?? ???????? ???????? ?????? ????????????? ?????? ???: ?????? ? ??????? ?? ??????????? ???????????? ??????? ???? ?? ??????? ????? ????? ? ????? ??????, ??? ? ?????? ? ??????? ?? ?????? ??????? ? ??????? ???????????. ????? ?? ??????? ???????? ???????? ?????? ????????????? ?????? ? ???????? ?? ?????????????? ????????????? ????? ? ?????? (???????) ? ???????????? ?? ?? ??? ??????? ???? ????? ?? ????? ??????????? ?????. ? ??? ? ????, ????? ???????????? ????? ?? ??????? ????????? ?????????, ???? ???????????? ???? ? ???????, ??????, ???? ??? ????? ???? ?????????? ? ????????? ??????????? ????????, ??? ?????????? ???????? ???????? ? ?????????? ?? ?????? ?????. ????????, ?? ????? ???????? ? ???????????? ?? ???????? ?????? ??????????? ? ???? ???? ???? ?????? ? ???????????? ????? ?????? ???????? ?????????? ??????? ?. ?????. ????? ?? ??????????? ?? ?????? ???????? ????? ?????? ???? ?? ??? ???????????? ? ???????? ???????????? ????????, ??? ????????? ?????? ? ??????? ???? ?????? ??????? ? ????? ???????? ????? ? ? ???????? ??????. ???? ?????? ?????? ??????????? ????? ? ???? ?????? ????? ???? ???????? ????? ??????? ?????? ???? ? ??????, ??? ?????? ????????????? ??? ????????????? ?????????: ??????? ???????! http://www.pravoslavlje.rs/broj/989/tekst/saopstenje-za-javnost-sa-redovnog-zasedanja-svetog-arhijerejskog-sabora-spc/ ????? ??? ?? ????????? ??? ???? ????? ??? ???????? ??? ??? ???`?? ???? ?? ?????. ??? ????? ?????? ?????????? ???? ???????? ???? ? ???? ???? ????????, ??????????? ? ?? ???????, ??? ???? ??? ??? ??????????? ???????? ????? ?? ????????? ?????? ???. ???? ?? ? ????? ???? ? ???? ? ???? ?? ???? ??????? ???., ?? ?? ????????? ????. ??? ?? ????????? ????? ?? ??????? ????, ?? ?????? ?? ???????????? ?????????, ????? ?? ?? 40-?? ??? ???????? ???? ? ???????????? ????( ?? ???????? ??????????????), ??? ?? ??????? ? ???? ???????? ??????????-?? ?????? ?? ??????? ??? 40. ???? ??? ??? ?????. ??????????? ????? ?? ????????? ??? ?????? ?? ????????? ???????, ??? ??????? ? ????????( ??????????? ?????) ??? ??????????? ? ??? ?????????? ?????? ???? ?? ???? 40.-?? ???. ???? ????? ?????? ???? ???? ?? ????? ? ???? ??????, ?? ?? ?????????? ???., ? ????? ?? ????? ??????? ?????? ???? ????? ?? 40. ???? ???????? ?????? ?????????? ?? ???????? ???????????? ?? ?? ????? ?? ???? ???? ????????. ??? ?? ???? ???????? ???????? ??? ?? ?? ???? ????, ???? ?? ?? ????? ?? ???????????. ????? ?? ?? ??? ??? ????????? ???? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zvezdana zvezda Написано Септембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 Hvala na odgovorima.Mnogo mi je jasnije 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 Како многима није јасна мисија Православне Цркве у свету, како погрешно говоре о екуменизму, а не разликују православни икуменизам, ускоро ћу почети да пишем о томе. Тренутно сам у великој гужви, а чим завршим чујемо се. Нарочито, они који се позивају на Светог Николаја Српског, светог авву Јустина, светог Марка Ефеског итд... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Септембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 Ја бих препоручио да сви ови ``зилоти``прочитају како је Свети Кирило ословљавао Несторија пошто је Несторије пао у јерес:са благочестиви епископе,владико,највјернији...а циљ је био да Црква снисходи колико може само да се спаси Несторијева душа и да не оде у јерес. За Светог Јустина се зна да му није падало на памет да се одијело од Цркве као што раде ови данас,Свети Николај је имао дијалоге са свима....ево данас англиканци дају стипендије нашим богословима захваљујући раду Светог Владике Николаја. školarac је реаговао/ла на ово 1 pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 ?? ??? ?????????? ?? ??? ??? ``??????``????????? ???? ?? ????? ?????? ?????????? ????????? ????? ?? ????????? ??? ? ?????:?? ???????????? ????????,???????,???????????...? ??? ?? ??? ?? ????? ???????? ?????? ???? ???? ?? ?? ????? ??????????? ???? ? ?? ?? ??? ? ?????. ?? ?????? ??????? ?? ??? ?? ?? ???? ?????? ?? ????? ?? ?? ??????? ?? ????? ??? ??? ???? ??? ?????,????? ??????? ?? ???? ???????? ?? ?????....??? ????? ?????????? ???? ?????????? ????? ??????????? ??????????? ???? ?????? ??????? ????????. gde si bio kara?or?e kad sam se "sva?ala" sa Milanom dada On traži citate a ja jadna uvek pamtim suštinu a ne šta je iz kog dela, ali znam da je propovedao ?ak i po hotelima Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 Оно што је изузетно опасно код Догматике (науке о истинама вере) јесте извлачење речи из контекста. Милион пута сам позивао оне који нападају Владику Игнатија да преслушају његова предавања, да прочитају његове књиге, али не вреди. Дагматика је наука која се ради систематично и не може да се прескаче и истрже из контекста. Оно што мени као свештенику и човеку смета је злоба и неискреност. Нажалост, секташки дух је захватио поједине главе у Цркви, и никога не виде. Њихов речник о томе говори. Свака друга им је реч "јеретик, паписта, змијулас, свејерес..." Зато ћу почети о овоме да пишем, али нека ова тема остане за питања свештенику која се тичу верског живота, а о овоме ћемо тамо где се то прича. Ову треба оставити за оне који су жељни речи живе, речи утехе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Септембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 ?? ??? ?????????? ?? ??? ??? ``??????``????????? ???? ?? ????? ?????? ?????????? ????????? ????? ?? ????????? ??? ? ?????:?? ???????????? ????????,???????,???????????...? ??? ?? ??? ?? ????? ???????? ?????? ???? ???? ?? ?? ????? ??????????? ???? ? ?? ?? ??? ? ?????. ?? ?????? ??????? ?? ??? ?? ?? ???? ?????? ?? ????? ?? ?? ??????? ?? ????? ??? ??? ???? ??? ?????,????? ??????? ?? ???? ???????? ?? ?????....??? ????? ?????????? ???? ?????????? ????? ??????????? ??????????? ???? ?????? ??????? ????????. gde si bio kara?or?e kad sam se "sva?ala" sa Milanom dada On traži citate a ja jadna uvek pamtim suštinu a ne šta je iz kog dela, ali znam da je propovedao ?ak i po hotelima ??????? ?? ? ??....??? ????? ????? ???? ?? ????,????? ?? ?? ?? ???? ???? ???????... pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Септембар 12, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2009 ??? ??? ?? ???????? ?????? ??? ????????? (????? ? ???????? ????) ????? ????????? ???? ?? ?????????. ?????? ???? ??? ??????? ??? ???? ???????? ??????? ???????? ?? ?????????? ?????? ?????????, ?? ????????? ?????? ?????, ??? ?? ?????. ????????? ?? ????? ???? ?? ???? ???????????? ? ?? ???? ?? ?? ???????? ? ?????? ?? ?????????. ??? ??? ???? ??? ?????????? ? ?????? ????? ?? ????? ? ???????????. ????????, ???????? ??? ?? ???????? ???????? ????? ? ?????, ? ?????? ?? ????. ????? ?????? ? ???? ??????. ????? ????? ?? ?? ??? "???????, ???????, ????????, ????????..." ???? ?? ?????? ? ????? ?? ?????, ??? ???? ??? ???? ?????? ?? ?????? ?????????? ???? ?? ???? ??????? ??????, ? ? ????? ???? ???? ??? ?? ?? ?????. ??? ????? ???????? ?? ??? ???? ?? ????? ???? ????, ???? ?????. ? ?? ?? ?? ?? ?????? ???????...??????? ?? ??????? ????.... ?? ?? ?? ???? ???? ?????? ??????? ???? ????` ??????? ???????... pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Септембар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 24, 2009 Pomaze Bog! Oce blagoslovite! 0409_feel Ovo pitanje bih postavila bilo kom svesteniku. Do kolike mere treba da se trpi nasilje u porodici i sta crkva kaze kako protiv toga da se izbori ako osoba koja je nasilnik nije krstena i ne planira da se krsti a uz sve to je i psihijatrijski bolesnik.Nasilje je i verbalno i fizicki??? Molim za odgovor... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Цветковић Написано Септембар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 24, 2009 Pomaze Bog! Oce blagoslovite! 8084.gif Ovo pitanje bih postavila bilo kom svesteniku. Do kolike mere treba da se trpi nasilje u porodici i sta crkva kaze kako protiv toga da se izbori ako osoba koja je nasilnik nije krstena i ne planira da se krsti a uz sve to je i psihijatrijski bolesnik.Nasilje je i verbalno i fizicki??? Molim za odgovor... ??? ?? ???????, ????? ??????????. ???????? ??, ?????????? ???????, ????? ? ?????, ? ????? ????? ????? ????? ???????. ????, ????? ??????? ????? ????????? ????? ????????? ????????, ???? ?? ???????? ? ???? ? ??????? ????????? ????????? ?????? ????. ???? ? ???????? ?? ??????? ???? ????? ?????? ??? ??????? ???????. ??, ???? ????? ?????? ????????? ????? ???? ? ??????? ???????, ? ??? ??? ?? ?????? ????? ?????. ?????, ????? ? ??????, ?? ?????? ?????? ????, ? ?????? ?? ???????? ? ???????????. ????? ??????????? ?? ?????? ?????? ? ? ??????? ? ? ???????, ????? ?? ????????? ?????? ?????. ?? ???? ?????, ?? ?????? ?????? ??? ????? ????? ?????. ?? ??? ? ????????? ??? ??????? ?? ??????, ????? ?? ?? ????? ??????? ??????? ?? ?????????? ? ????????, ?? ?? ?? ???? ???????? ???????? ?? ???????, ? ????? ????????, ?? ?? ?? ???????? ???? ???? ????????. ?? ?? ????? ?? ????? ???????? ?????? ???? ???? ?? ?? ????? ????? ? ?????. ? ?? ??????, ??? ???? ?????, ???? ?? ????????? ?? ???? ??????, ??? ??? ??? ????? ? ????? ??? ???? ??????? ? ????? ??????, ?????????? ???. ?? ??????? ???? ???????? ??????? ????? (??? ???? ???? ?????? ????? ???????? ??????? ?????), ???? ?? ?? ?? ???? ?????????? ??? ????????? ?????????? ??????????? ?????, ??? ?? ????? ???? ???????? ? ?????????? ?????, ????????. ??? ?? ??????????? ? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Florensita Написано Септембар 28, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 28, 2009 Pomaze Bog opet! 0104_cheesy Ako moze jos jedno pitanje: Ako nas neki pripadnik druge vere napada i vredja nasu Pravoslavnu veru da li treba cutati i gutati k'o curke kukuruz ili se treba suprodstaviti i braniti svoju veru? Hvala... Flor 1305_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сестра александра Написано Октобар 9, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Помаже Бог,оче,благословите,шта Ви мислите какав је Ваш став,зашто човек мора да греши,да ли је то његов индикатив да буде све бољи и у том смислу напредује духовно,јер нема ко не греши,а да би задобио Царство Небеско,он се чисти у души,покајањем,постом и Св.Причешћем.За моје инересовање, пишите и причајте нам мало, онако дивно,како Ви умете,има ту и богословља,педагогије,патрологије,а највише брате ,по Српски народно!Уздравље.Опростите и помјаните!Ево ја мало екавски,ортодоксна босанка,будућа Херцеговка...Радост Вам душе испунила,милост Божија обитавала вавек у домовима Вашим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Pomaze Bog opet! 0104_cheesy Ako moze jos jedno pitanje: Ako nas neki pripadnik druge vere napada i vredja nasu Pravoslavnu veru da li treba cutati i gutati k'o curke kukuruz ili se treba suprodstaviti i braniti svoju veru? Hvala... Flor 0409_feel ??, ? ??? ?? ??????: ???? ?? ?? ?? ??????? ??????? ????? ??? ????? ??????? ?? ????? ????? ??????? ?? ???? ???? ???? ???? ?????????? ??????? ????????????, ??? ?? ??????? ???????? ???????????. ?, ??? ??? ?? ???????????? ? ?????? ???????, ??????? ???? ?? ????? ?????? ??????? ????? ??????????? ? ????????? ????, ?????????? ?? ????? ????????? ????? ????????? ???? ?? ???? ?????? ?? ???????? (??? ??? ?? ??????? ????????? ?? ????? ??? ?? ? ??????? ??????????) ???? ?? ????? ?? ????, ?? ??? ?? ?? ?? ??????, ???? ?? ?? ?????? ??? ??????? ? ???? ??????? ?? ??? ????????? ????. ?? ??????, ???? ?????, ??? ??? ???? ??????, ???? ????? ?? ??? ?? ???? ????? ???????????, ?? ???? ?? ?????? ?? ???????? ????, ??? ?? ?? ??? ?? ???????? ???? ???????? ????.. ??. ?? ???? ???????? ???????????. ???????? ??????????? ?? ?????? ??????? ???? ??????????? ????? ?? ?????, ? ?? ?? ?????? ????? ? ?????. ?? ???? ?? ?? ?? ????????, ??? ?? ????? ?? ?? ???????? ??? ???? ??? ??????? ? ???????. ??? ??? ?????? ???? ????, ??? ?? ??????? ????? ??, ???????, ???? ????????? ????? ????, ??? ?????? ???? ???? ???????????, ??? ?? ?????? ???? ????????? ????????, ???????? ??? ?????????? ???????????. ?, ??? ?? ?????? ?????? ???? ???? ??????, ???? ????? ?? ?? ?? ??????? ?? ? ???? ????? ???????? ?? ???? ????? ? ???? ????????? ????, ???? ????? ????? ????? ??, ? ???? ?? ?????, ???, ?? ???? ?????? ??? ??????? ???????????, ???? ??? ??????????? ? ???? ????. ?? ????? ??????? ??? ?? ????? ?????????? ? ?????? ????????? ?? ?????? (??????) ? ??????????? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 ?????? ???,???,????????????,??? ?? ??????? ????? ?? ??? ????,????? ????? ???? ?? ?????,?? ?? ?? ?? ????? ????????? ?? ???? ??? ???? ? ? ??? ?????? ????????? ???????,??? ???? ?? ?? ?????,? ?? ?? ??????? ??????? ???????,?? ?? ????? ? ????,?????????,?????? ? ??.?????????.?? ???? ???????????, ?????? ? ???????? ??? ????, ????? ?????,???? ?? ?????,??? ?? ? ??????????,??????????,???????????,? ??????? ????? ,?? ?????? ???????!????????.????????? ? ?????????!??? ?? ???? ???????,?????????? ???????,?????? ??????????...?????? ??? ???? ????????,?????? ?????? ????????? ????? ? ???????? ?????.??? ???????,????? ????? ?????? ??, ??? ?? ?? ?????? ??????? ????? ?????, ?????? ?? ?? ????????? ??? ??????? ????? ????, ???? ? ??? ????? ????? ??????????? ???????? ?? ?? ??????????? ??????? ????? ?????????? ? ?????? ??????? (?????? ?? ?? ???? ?????? ??? ??????. ?????? ??????? ?? ?????????? ?? ?????? ?? ?????), ??? ????????? "???????" ?? ?? ? ?????????? ?? ????? ? ???? ?????? ?????????? ?? ???????????? ??????, ??? ?? ????? ????????? ??????, ????? ?? ?? ??? ?????. ? ???, ? ???? ?????? ??? ?????, ?? ?? ???????? ??????? ??????: ?? ???? ????? ???????? ?? ???? ???????? ?? ?????????? ??????? ????????, ??? ????? ???????? ?? ??????? ? ?????? ??????. ?????, ???????? ?? ??? ????? ??????, ???????? ?? ???? ???????, ??? ??????????? ????? ?? ?????, ???? ?? ???? ???? ?????. ? ??? ????????? ?????? ???? ?? ?? ?? ???? ??? ?????? ???? ? ??? ?????? ???, ???? ?????? ??????. ?? ?????, ?? ?????? ????????? ????????? ????? ?? ?? ????? ?? ?????? ?? ?????, ????? ?????? ?? ?????. ??? ???????, ?? ???? ???????????? ???? ?? ?????, ??? ???? ????? ???????? (????), ? ??? ?? ????? ??? ?????. ??? ????? ????????? ????? ?? ? ????????????? ?? ????? (???? ?????????), ???????? ????? ?????, ? ?? ??? ????? ????? ????????? ?????? ?? ??????? ?????? (????? ?? ? "??? ???" ?????? ???? ???? ???? ??????). ???? ?????, ?????? ??? ?? ???? ???????? ???????, ????????, ??????, ?? ?? ??????? ????. ?????, ???? ???? ????? ????, ???? ??? ????? ????. ???? ????, ????? ?? ???, ?? ????? ???? ?????? ??? ??? ?? ?????? ????? ????? ????, ???? ?? ?????? ???? ??? ?????? ?????, ??? ?? ?????? ?? ???? ???? ?? ????? ???????, ???? ?? ???? ??? ????? ? ????, ??? ?? ?? ?????? ???? ?? ??????? ????! ???? ???? ??????? ? ???? ???????? ???? ????? ????? (?? ?? ???? ???????? ?????????, ???????...) ??? ????? ????????? ???? ? ??????. ???, ?? ??? ????? ???? ??????, ?? ?????? ?? ???????????. ?? ??? ????? ?? ?? ???? ???????? ? ?????? ??????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 9, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2009 Ето, ја сам начео нека питања, па полако да анализирамо. Ја бих волео да се овде придруже и остали свештеници. И ја такође. Нарочито они свештеници који нас прате, али не учествују у раду форума. Надам се да ће нам се придружити! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука