Jump to content

Jovan Deretic!

Оцени ову тему

Fildza

Препоручена порука

Никад ми неће бити јасно што је битно ко се одакле доселио и какве везе то има са мојим животом... confused

Kako kakve? Pa da ojacavas svoj nacionalizam. Dobijas josh pregrst dokaza koliko su Srbi inskonski narod i samim tim vazniji i bolji od drugij. :P

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

SARAJEVO - Stanovnici BiH su direktni potomci paleolitskog čoveka, odnosno nose gene ljudi koji su na te prostore došli pre 25.000 godina, tvrde stručnjaci za genetiku Instituta za genetički inženjering i biotehnologiju u Sarajevu.

Šef Laboratorije za forenzičku genetiku na tom institutu, profesor Damir Marjanović je izjavio da su istraživanja regionalnog ekspertnog tima genetičara pokazala da današnji Bosanci i Hercegovci u svojim genima imaju zapisane informacije ljudi koji su na ove prostore došli pre 25.000 godina.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:398603-Stanovnici-BiH-potomci-paleolitskog-coveka

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A ne pada ti na pamet da su se Cesi mozda naselili nekada od nekud u oblast danasnje Ceske pa da odatle izvuces zakljucak odakle naziv Morava i Moravska oblast? Mozda su doneli taj naziv sa sobom?

Ako znas, od kadad su Cesi na danasnjim teritorijama? Kada su se "doselili" ( iz Azije verovatno kolevke slovena a ne Balkana kolevke slovena).

Моје знање је још увијек је ограничено, али ово знам:

1) Постоји једна легенда ( ипак говоримо о старим временима, о народу који није оставио много писаних трагова прије доласка хришћанства и о теми о којој многи лажни научници спекулишу иако нису компетентни, па је најсигурније за сада да се ослањам на легенде које су остале у том самом народу. Ипак, у митовима и легендама се увијек крије истина. ). У њој се говори о 3 брата-Леху,Чеху и Русу ( ово је руска редакција легенде. Из чешке се не сјећам имена брата чије је име замијењено, како изгледа, именом "Рус" ). Сваки од њих је узео дио земље и тамо владао својим дијелом народа. Гдје је Лех владао, касније су настали Пољаци, гдје Рус, Руси, а гдје Чех, Чеси. И дан данас се прихвата да су Чеси своје име добили од једнога свога владара.

2) Могуће је, чак веома веома могуће, скоро сигурно да су се Чеси населили у једноме тренутку на земљу коју данас држе. Опште прихваћена теорија данас је да су Словени оригинално потекли из крајева западне Украјине са Кијевом, Бјелорусије и југоисточне Пољске. Одатле су се онда ширили на сјевер, исток, запад и најкасније на југ, на Балкан. Постоји и друга могућност, да смо потекли из још даљих крајева, из простора око Петрограда, Москве, укратко, шумотивих забачених предјела Русије одакле бисмо се ширили ка топлијим и плоднијим крајевима, ка југу и западу, па касније опет ка југу, на Балкан. Мислим да ти ово даје одговор на твоје питање о Чесима-оригинално, Чешка није чешка земља ако рачунамо то ко је био најпрви на тој земљи. Словени су се ширили и узимали нове земље јер су их на то тјерали други ратнички народи, или јер су они морали ради преживљавања и потраге за бољом земљом. Гдје год би дошли, својим природним прираштајем би преплавили преостале домороце и ускоро их асимилирали ( или генетски, или културно ). Тако је једно Угро-финско племе у Русији, Мордва, изгледа преузело словенску митологију и временом заборавило свој језик и преузело руски, али нису се мијешали превише са Словенима. Тако смо на Балкану асимилирали преостале Влахе и Арбанасе гдје су Словени били у већини ( гдје су Арбанаси били већина,онда би Словени били асимилирани. Један добар примјер, име племена "Кучи". Шиптарских особина је име, а ипак је запамћено као српско црногорско племе које је дало великога Србина, Марка Миљанова, чија је мајка била Шиптарка... ). У Босни Срби су по селима углавном, а Муслимани у градовима били. Данас Муслимани у Босни имају словенскији изглед, генерално говорећи, од Срба, јер су се Срби мијешали са црномањастим Власима.

3) Можда јесу Чеси понијели тај назив са собом. Можда нису, јер су га измислили након што су населили Чешку. Можда су га узели од неког другог народа. За сада једине Мораве за које ја знам су у Србији и у Чешкој. За сада знам да чешки језик има штокавштине и да када би смо дефинисали чешки по изговору гласа "јат", био би ијекавски изговор ( којим се говорило и говори у Херцеговини, Семберији, Зети, Рашкој...у држави Стефана Немање који је "сакупио СВЕ ЗЕМЉЕ ОТАЦА СВОЈИХ СРПСКИХ", дакле у земљи коју су првобитни балкански Срби насељавали и који су били ијекавци. Што се тиче екавице у Србији, чуо сам опет 2 верзије-а) да је то преузето из словеначког од стране интелектуалне елите у Војводини па касније уведено у школе у Србији у којима су они предавали; б) да је екавица већинска у Србији зато што су Срби ширењем своје државе и утицаја натурили српско име околним Словенима, који су били екавци...то јест племена из бугарске групе Словена. Опет, ко зна шта је истина? Иначе, моја поента је да су Срби оригинално ијекавци, као што су и Чеси ијекавци, што је још један аргумент, поред Мораве, повјесних списа итд итд, који подржавају теорију да су Срби дошли из Бијеле Србије, Бојке, која се налази између Бохемије/Чешке и Франачке и говоре против Деретићевих слатких, романтичарских, и некада сулудих теорија. )

Подели на овим сајтовима

Никад ми неће бити јасно што је битно ко се одакле доселио и какве везе то има са мојим животом... confused

Нема претјерано велике везе. Једино што то значи је да знаш ( или да мислиш да знаш ) одакле си и ко ти је сродан. АЛи опет, барем ја тако на то гледам.

Иначе, Sverige är serbirskt!

Подели на овим сајтовима

Kako kakve? Pa da ojacavas svoj nacionalizam. Dobijas josh pregrst dokaza koliko su Srbi inskonski narod i samim tim vazniji i bolji od drugij. :P

Зар се то треба доказивати? :P

Подели на овим сајтовима

istina o "Dverima". Unijatskoj organizaciji u sprezi sa crnomatnijašima

Irci su ukrali srpske narodne plesove i napravili "Riverdance"

• Волим 1

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...