Милан Меденица :) Написано Октобар 12, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2009 рехабилитациони затвор на Филипинима, острво у океану катастрофе једне казнене експедиције. како то раде заробљеници својих злодела :cheesy2: не, то није усамљен случај, то је терапија! за сад 39 снимака 319.gif http://www.youtube.com/user/byronfgarcia#p/u мало маркетинга 0705_read http://filipinovoices.com/celebrating-michael-jacksons-legacy-and-cebus-gem-of-a-jail-cprdc у потпису, директор затворске установе 8086.gif http://www.byrongarcia.com/ клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 видим да постоји интересовање за ову тему, али да нема одјека ... скоро свих 1500 душа учествује у овим припремама, сем оних у самицама, али не и представама, али се генерално сви стимулишу да походе рехабилитациони програм, који не обухвата само игру, већ и занатске радионице и училишта. између осталог, ово је један од начина финансирања овог објекта, а и разлог више за виђење са својим ближњима. генерално иза овога стоји један католички кардинал Рикардо Видал, политички и духовно врло утицајан на Филипинима и један од кардинала који су чинили папску конклаву 2005. године која је изабрала садашњег папу Бенедикта XVI. иначе ЦПДРЦ је затворска установа максималног обезбеђења, где се налазе и најокорелији криминалци на издржавању казне. тренутно је смештено 1500 душа у овом затвору, а да ово није ни шала затвор сведоче и пар заворских побуна током година ... последњи у низу је био 2004. где је држава изашла у сусрет затвореницима проширивањем и побољшавањем затворских услова, у смислу хигијене и пренатрпаности. http://byronfgarcia.com/ImageGallery/CategoryList.aspx?id=6ed11993-4868-4166-9fcf-4de7e54e2853&m=0 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 очигледно је како су затвореници одговорили на добро добрим. затворска установа бајрон гарсија, директор затвора ЦПДРЦ 967 затвореника у једној од најмасовнијих представа мало маркетинга, али се лепо може видети озбиљност и технологија затвора са максималним обезбеђењем. као и јавно покајање на крају снимка неких затвореника при повратку назад у друштво CPDRC concepts2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 Мени се чини да је ово наша светла будућност. Услови у затворима се тако брзо побољшавају, да ћемо ускоро сами ићи код судије за прекршаје и молити да и нас осуди на који месец, предворја раја. Живео друг Стаљин, друг Тито, друг,... друг.... , и остали другови којих се не могу сетити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
o aca Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 Ово је заиста одлично! Не треба казна да буде ради казне него да се исправи кажњеник ово ми изгледа као нешто такво. Просто ово им је друга шанса и исправљени могу ући у друштво. Сви смо јединке нису сви из истог дошли до затвора овде ће се препознати жито од кукоља. Хвала Медо дивна порука и прича у сликама. Надам се само да на свему овоме што размењујемо на овом форуму користимо да се побољшамо и изменимо! о. Аца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 искрено, ја сам на ово наишао због мојег уверења да мора да постоји негде нека установа која се барем труди да рехабилитује затворенике, а не само да личи на бетонске куле са митраљеским гнездима. искрено, предалеко је ово од наше представе Раја, али је и добар пример за све оне који не верују да има наде и у мраку. личи, и очигледно раде људи на томе да се рехабилитују и да друге рехабилитују, а заиста је једини пример, за који сам чуо, да се уопште РЕХАБИЛИТАЦИЈА спроводи, а не да се окупљају криминалци да би се склонили од ''финог'' друштва. ма колико мала статистика била и појединачни примерци, мислим да овако треба да изгледа, или барем упола, пристојна затворска установа. свиђа ми се што је и нечија црква иза тога, или барем нека црквена личност, то даје неку другу димензију свему томе и сведочи на ретко леп начин о љубави према ближњем. да не кажем 1500 ближњих, колико год да су згрешили, да има наде за опоравак, препород и покајање у крајњем случају. ја се стварно надам да ће некоме ово да користи, и да га и себи поставимо као репер, не само да аплаудирамо другима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 ne kaze se uzalud " Ko prezivi 12 godina, u kpd Zenica, taj je pravi Hadzija" 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 ???????, ?? ??? ?? ??? ?????? ???? ????? ??????? ?? ???? ?? ??????? ????? ???? ???????? ???? ?? ????? ????? ?? ???????????? ???????????, ? ?? ???? ?? ???? ?? ???????? ???? ?? ??????????? ????????. ???????, ????????? ?? ??? ?? ???? ????????? ????, ??? ?? ? ????? ?????? ?? ??? ??? ???? ?? ?????? ?? ??? ???? ? ? ?????. ????, ? ????????? ???? ???? ?? ???? ?? ?? ???????????? ? ?? ????? ????????????, ? ?????? ?? ?????? ??????, ?? ???? ??? ???, ?? ?? ?????? ?????????????? ????????, ? ?? ?? ?? ???????? ?????????? ?? ?? ?? ???????? ?? ''?????'' ???????. ?? ?????? ???? ?????????? ???? ? ??????????? ????????, ?????? ?? ????? ????? ?? ???????, ??? ????? ?????, ????????? ????????? ????????. ????? ?? ?? ??? ?? ? ?????? ????? ??? ????, ??? ????? ???? ??????? ???????, ?? ???? ???? ????? ????????? ????? ???? ? ??????? ?? ????? ??? ????? ? ?????? ????? ???????. ?? ?? ????? 1500 ???????, ?????? ??? ?? ?? ????????, ?? ??? ???? ?? ????????, ???????? ? ???????? ? ??????? ???????. ?? ?? ??????? ????? ?? ?? ?????? ??? ?? ???????, ? ?? ?? ? ???? ????????? ??? ?????, ?? ???? ?? ??????????? ???????. ne znam sta bih ti rekla... u Zenici lose prodju pedofili.. jedan je prosle godine silovao djevojcicu od dvije godine... naravno svu ju je rasporio... i on dodje u zatvor i ne kaje se.. kaze "opet bi, bila je slatka" i sad.. vidi, ne bi mu ja dala bas neke uslove.. dala bi mu visoke kule da se nagleda.. on je bio ujko te djevojcice.. i masu toga jos... dobar si ti medo, dobar.. samo negdje treba biti i surov.. ne mozes ti nekome pomoci ako se ne kaje, i opet bi... razumijes? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 Mora da osjeca da je ucinio nepravdu... jer takav covjek vani, opet bi se vratio unutra... e kada bi se kajao,kule bi bile nize... al dok nema kajanja, nema Sunca! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 знаш и сама да је потребна воља за рехабилитацијом, да би се неко рехабилитовао ... ја сам у фазону да нико не може да остане нетакнут кад спозна Господа, у којем год облику - покајањем, милошћу, љубави, нади, вери ... не верујем ни ја у људе, ал верујем у Бога, дакле и у милост и у правду. а има их и који неће. а има их и који би, само су љути. има разних душа, разних мотива. с друге стране, лепо је ово и красно, али рекох да је заиста мали постотак рехабилитованих, а да ли су покајани заиста, то опет није моје да мерим. Господ о томе брине, чак и о жртвама. само што ми не видимо ту никакву правду јер се концентришемо на жртву и патњу а не на Васкрс и добро које иза тога стоји ... није лако гледати унапред вером. уопште није. некад се ни не види јако дуго, тек годинама касније. наше је да се не предамо, ако може Господ да више воли грешника од праведника и да остави 99 њих а једног заблуделог да спашава, ја не видим нити један разлог да ми станемо због тога. ја нисам кримос, ал и за мене по Књизи није било места, па је направљено ... шта ћу, ја молим за Милост која је и мени указана. не мора од људи да буде, ал је најлепша заједница покајаних ... мишљења сам такође да сваки убица није грђи ни од мене, који никог нисам убио, али сам правио смртне грехе. у чему је заиста разлика између два смртоносна греха? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 ako ti tako mislis... tu se valjda negdje i rastajemo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 22, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 ... и опрости нам дугове наше, као што и ми опраштамо дужницима својим ... каквим судимо, таквим ће нам бити суђено ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 ... ? ??????? ??? ?????? ????, ??? ??? ? ?? ????????? ????????? ?????? ... ?????? ??????, ?????? ?? ??? ???? ?????? ... sada uzmi ovo sto si postavio i salji dalje :smiley: ja mislim da razumijem Milane, veoma dobro... natrljaj na nos onima kada vidis da lete malo... :smiley: ja ne letim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 22, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 i vrati se na zatvore :smiley: mislim da trebaju biti pravicni, iako danas toga slabo da ima... ako je neko dosao odsluziti kaznu.. da je odsluzi da valja a ne da uziva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука