GeniusAtWork Написано Март 29, 2012 Пријави Подели Написано Март 29, 2012 odakle je ovaj tekst, ko ga je napisao? http://kalvinisti.bl...eksualnost.html Желе Зека је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Хомосексуализам је легализован обичном конвенцијом,ако се не варам. Уосталом и даље има лекарских друштава који помажу онима који су за породичне вредности,а боре се са хомосексуализмом. прво, није хомосексуализам већ хомосексуалност ... велика разлика, прво је политичко-социјална идеологија друго је одраз људске личности. хомосексуалност је скинута са листе парафилија. друго, није "обична конвенција" у питању ... хомосексуалност је скинута јер је престала да се поистовећује са копрофилијом ... тачније, раздвојена је психолошка дефиниција љубави од телесне ради подвлачења шта јесте а шта није девијација. оно што гомила неупућених не разуме је да се неки проценат међу хомосексуалцима воде као копрофили, па упадају у замку поистовећивања једног с другим. елем, парафилија је перверзија љубави, па је психологија направила оквирну, http://en.wikipedia.org/wiki/Paraphilia#DSM-III_through_DSM-IV-TR па и врло детаљну класификацију шта јесте перверзија а шта није. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_paraphilias сви знамо да психологија није математика, па се листа преобликује према сазнањима, а не према емотивним утисцима или идеолошкој обојености. нормално, подразумева се перверзија љубави, уколико човек разликује љубав од секса, као и девијације обе. дакле, нагласио сам да је дошло до другачијег дефинисања психолошког приступа љубави наспрам сексуалног задовољења, па одатле и избацивање хомосексуалности али не и других парафилија везаних за њу. баш због развоја дечје сексуалности, латентни се не сматрају девијантнима јер се болест дефинише као ограниченост а не пролазност. тачније, болест се дефинише опсесивношћу неком девијацијом а не радозналошћу у неком смеру. поготово кад је у питању манипулација емотивно нестабилних особа. исто као што се мушкарци не сматрају женама или андрогинима јер имају брадавице иако скоро потпуно нефункционалне. што се тиче морала, тачније етике као социјалне категорије, то је ионако променљива варијанта која зависи од времена, епохе, па све до временских услова на планети и не може се дефинисати даље од друштва које пристаје на "своје" а на "туђе" не. чак и религије препознају морализам као девијацију својих учења, не моралност. зато морал дефинишу религија, право, философија и логика, а не психологија. психологија само проучава и саопштава границе, не и исправност или ваљаност. сва срећа па православље не зна само за морал, већ и за онтологију Djuka је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 17, 2012 Пријави Подели Написано Април 17, 2012 Немој брате, таман смо прежвакали све те теме, само ствараш злу крв, има да се побијемо овде када будемо кренули да поново одговарамо на ове коске што их сад убацујеш! Немој, рођени, има вазда тема, не морају старе ране да се чепркају Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 прва лекција смирења (на форуму) је да не треба да учествујеш на темама које ти га узимају, ал је потребно да сазнаш многе ствари како би могао да оформиш здраво мишљење и размишљање. ако је потребан и опит, па и окосница мишљења - ок. друго, оптужујеш ме да знањем правим злу крв, што је спрдња. треће, то што би неко да прави од морала Цркве јерес, то је туђ проблем који треба да решава ван форума, са свештеником, постом, молитвом и причешћивањем. без причешћивања нема смиравања и умирања страсти, а хомосексуалац је само још један блудник у Цркви, као и рукоблудник, као и хетереосексуалац који врши блуд, брачник или не. поготово не разумемо како бисмо могли моралисати који је смртни грех већи од другог или који је грешник достојнији или не светиње причешћа, кад су сви они који су удостојени крштења аутоматски достојни и такве свете тајне благодати светог причешћа. а нема ниједног који је достојан Христове Жртве, јер су сви недостојни и грешни, зато се и дели забадава на оживљавање, обожење и прање греха. уосталом, ово и није тема конкретно о хомосексуализму или хомосексуалности, већ о причешћивању и праксама везаним за путир. а нешто се не сећам да лаик има право или дозволу да изиграва вратара себи или другом испред путира. два света Кољивара из мог потписа су написали прелепо душекорисну књигу која објашњава све приговоре које неко може да има за одбитак испред путира, а колико сам испратио ову тему, приговори 5 и 8 највише одговарају као објашњење па би било душекорисно да се прочитају: ПРИГОВОР 5 Неки приговарају говорећи да је Свето Причешће страшна ствар, и зато се од људи који се причешћују захтева свети живот, савршен и ангелски http://www.verujem.o...etogorac.htm#p5 ПРИГОВОР 8 Неки приговарају и говоре: “Зар ти који се често причешћују немају страсти чревоугађања, сујете, смеха, празнословља и многа друга слична? Како се они без обзира на све то често причешћују?” http://www.verujem.o...etogorac.htm#p8 на крају крајева, мислим да је срамота за православног да не може да дође до разума и љубави за ближњег уколико не види тог да се каје или да се правда пред другима. Желе Зека and Djuka је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 а ако све то није довољно да се пронађе трачак разума и љубави за ближњег, можда ово помогне: велики старац преподобни Серафим Саровски је својим Дивјејевским сестрама заповедао да се што чешће причешћују Светим и Животворним Христовим Тајнама: "Што чешће, то боље - говорио је - јер благодат која се дарује кроз причешће тако је велика, да човек, ма колико да је недостојан и грешан, само ако са смирењем и свешћу о својој свегрешности приступи Господу Који нас све искупљује, чак и ако је од главе до пете био прекривен ранама од грехова, очистиће се благодаћу Христовом, и постајаће све светлији и светлији, док се сасвим не просветли и не спасе". Желе Зека and Djuka је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 18, 2012 Пријави Подели Написано Април 18, 2012 Брате, зезао сам се, опусти се. Прва лекција на форуму: није све што ти неко каже озбиљно, посебно када стави смајлије. Милан Меденица :) and Желе Зека је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LukaZ Написано Април 19, 2012 Пријави Подели Написано Април 19, 2012 Из пасхалног интервјуа Патријарха Кирила "Реците ми, молим вас, како настају закони? Законодавство настаје на основу схватања тога шта је добро и шта је лоше. Закон ту моралну норму фиксира, вади је из области морала у област права, тј засновано на том моралном консензусу да је, на пример убити лоше. Можда није најсјајни пример, али ако друштво одбије апсолутни критеријум разликовања добра и зла, ако се наводи тиме да свака особа има право да одреди овај критеријум, то оно иде путем уништавања тог општег моралног консензуса. А после тога настаје правни хаос, а после тога - смрт друштвених односа, а после тога - апокалипса ..." "сколько голов, столько и умов."- Мора се знати не шта је мерило, него Ко је мерило свег(т)а. А то јесте Христос. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 Ima i nadseksualna ljubav,možda je nemamo ali ne znači da je tako sa svima i da se za nju ne treba boriti Браво.Браво.Браво. Све си рекао.Надићи сексуалност је најтеже;и мени као хетеросексуалцу и ономе који је хомосексуалац. Надићи своју сексуалност значи бити коначно слободан. Теологија слободе се увек погрешно тумачи. Слобода није то што ја имам право избора да ли ћу да радим нешто добро или лоше.Права слобода се не пита.Права слобода увек и увек се креће само ка добру,односно,Узрочнику свега доброг. Мало ко од нас је слободан човек а онај који то јесте,он заиста и зна да је ова земља једна долина плача.Није то патетика,него само треба схватити слободу на прави начин. Ја чезнем за даном ако икада дође када ћу бити заиста слободна. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 24, 2012 Пријави Подели Написано Април 24, 2012 a šta ako jednom sretneš osobu koja nema problema sa svojom seksualnošću i ne smatra je nečim što je porobljava, a slobodna je? laetitia је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 a šta ako jednom sretneš osobu koja nema problema sa svojom seksualnošću i ne smatra je nečim što je porobljava, a slobodna je? Истинска слобода личности је изнад сексуалности,рекох већ. Све док тело човечје има покрете и нагоне,човек није слободан....мада док ово пишем,сетила сам се Гандија.Узимам њега за пример,пошто овде има и чланова који нису хришћани,па да буде поштено. Ганди је као младић,са својих 15,16 година већ био ожењен.Када му је отац био на самрти,по обичају,син је требао да се стара о њему.Једнога дана,он је оставио болесног оца,за тренутак,да би у другој соби водио љубав са својом женом.Отац му је умро тада.Жена је касније изгубила бебу. То га је дубоко потресло и схватио је да је сексуалност нешто што га поробљава и што га је у неком моменту дубоко понизило,јер оно што се њему десило,било је велико понижење. Када је са својом супругом изродио децу,одлучио је у договору са њом да живе као брат и сестра у браку. Аскетски живот је водио све до своје смрти.Негде у старости,одлучио се на још један испит,желео је да види да ли је коначно слободан човек.Позвао је своју младу следбеницу,да се обоје свуку голи и легну да спавају.Цела јавност је била шокирана. Она је то учинила.Обоје су нагли легли и покрили се. Када ју је Ганди ујутру питао,како се осећала поред њега нагог,она је одговорила: "Имала сам осећај као да лежим поред своје мајке!" Био је задовољан јер је коначно имао доказ да је надишао своју природу. Видите,Ганди није био хришћанин,да би се сада не-хришћани позивали да причам бајке или нешто слично,Ганди је био хинду,али је имао призив,невероватан призив да буде слободан човек у сваком смислу те речи и он је ту слободу и остварио. За мене је он један од најзначајнијих људи који су ходали овом земљом. Дакле,за мене,није више толико ни ставр јесам ли ја хетеро а ти хомо,наравно као хришћанин имам своја мерила којима се владам,али искључиво ако гледам теолошки на слободу личности,та слобода надилази и мене као хетеро и тебе као хомо(тебе,мислим на хомо-популацију) и сви смо позвани да ту слободу остваримо. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 duboko se ne slažem s tobom, ali lepa su ti jaja na slici... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 duboko se ne slažem s tobom, ali lepa su ti jaja na slici... Хвала додуше од прошле године још,ове године сам била лења да цртам Поштујем твоје неслагање. +++ Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 Onog ko je homić i voli muškarce, Ne treba zbog toga vezivat u lance. Jer i taj lepi bata na Božija kuca vrata. Svako hoće da se spase i na Nebo ode, Bio homić il hetero, to je do slobode. Te slobode što nam Gospod još u vrtu dade, Sloboda je ta od Njega, nek to svako znade. Zašto drugom brate, ti da krojiš frak, Kad ni tebi, ovaj život, nije tako lak. Ajde gledaj svoja posla, i Bogu se moli, Bio homić il hetero, svakog Gospod voli. Od putira, u kome je život, spasenje za nas, Ne odguruj ti nikoga, i ne diži glas. DYNABLASTER, Djuka and соле је реаговао/ла на ово 3 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 jednom sam dobio veeeliku lekciju, po nosu, kad sam pomislio da jedna osoba ne treba da se pričesti jer sam znao za neki njen greh i posavetovao sam je bez njenog traženja saveta da ne pristupi Pričešću dobio sam pošteno po brnjici....velika lekcija za mene ko se pričešćuje , kako se pričešćuje ..... to Gospod zna i verujem da VELIKOM LJUBAVLJU pomaže svima Djuka, sleki, Middle-earth and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 25, 2012 Пријави Подели Написано Април 25, 2012 homoseksulacima ne pomaze u to budite sigurni jer ako je sprzio Sodom i Gomor zbog takvih izopachenosti o kojoj pomoci mozemo da pricamo.Jedina nada za homoseksualce je da odbace taj gadni greh pred bogom ,da se pokaju i onda moze doci pomoc u suprotnom slaba vajda za njih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука