Jump to content

Црна Гора потврдила уговор са Ватиканом

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Црна Гора потврдила уговор са Ватиканом

23.3.2012. u 04:38

Насловна > Наслови, Црна Гора > Црна Гора потврдила уговор са Ватиканом

luksic_papa.jpg

Црногорска влада утврдила је предлог закона о потврђивању Темељног уговора о односима Црне Горе и Ватикана, који је раније потписан. Влада је, како је саопштено, оценила да тај уговор потврђује спремност Црне Горе и Ватикана да допринесу јачању међусобне сарадње, развоју верских права и афирмацији суживота различитих народа и верских заједница у Црној Гори.

Црногорски премијер Игор Лукшић је ове године потписао уговоре и о односима Црне Горе са Исламском заједницом, као и са Јеврејском заједницом.

Влада је, такође, донела Акциони план за повећање броја истраживача у овој и идућој години, што је у складу са европским смерницама у области науке и истраживања.

На седници је утврђен и Национални акциони план подстицања органске производње у пољопривреди до 2017. године.

ИЗВОР

Подели на овим сајтовима

Ne znam o kakvom se ugovoru radi.

Vatikan ima nešto malo manje državljana "vatikanaca" nego što Crna gora ima "čistih " crnogoraca i verovatno su te dve države našle neki zajednički interes.

Srbija normalno održava diplomatske odnose sa Vatikanom kao i sa svakom drugom zemljom. Baš sam radoznao o kakvom je to ugovoru reč. Znam da svako dete koje ima kardiološke probleme a državljanstvo Crne gore može besplatno da se leči na jednoj čuvenoj klinici "Bambino Gesu" koja pripada Vatikanu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...