Jump to content

Izložba Dejana Mandelca

Препоручена порука

Danas sam se zatekao na otvaranju izložbe ikona Dejana Mandelca i ništa ne bi bilo neobično, prelepe ikone sve po protokolu ali nikad nisam video da 30 sveštenika dođe na otvaranje izložbe!

Malo sam se upoznao i popričao sa njima i neverovatno je koliko čovek promeni neku stereotipnu sliku koja se plasira po žutoj štampi. Pred sobom imate divne, obrazovane sveštenike, ljude sa kojima je bilo vredno provesti veče i popričati.

Inače ikone su vrh!

Možda neko zamoli Mandelca da postavi neku fotografiju sa otvaranja, stvarno ima šta da se vidi sa uživanjem.

nojeram1.jpg

Подели на овим сајтовима

Манделц Младеновчанин. Кул је ова икона Ноја

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

ovo je meni savrseno

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Prelepo

Može li da se zna gde se održava izložba? .hvala.

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

• Гости

Господин Дејан Манделц је графички уредник часописа епархије шумадијске "Каленић", иначе је и члан форума. Једно време је био ангажован на сајту за неке детаље, а највероватније ће бити поново.

Да, иконе су му прелепе.

Подели на овим сајтовима

И ја сам се затекао на отварању изложбе и било је предивно. Иконе су изврсне. Врло оригиналан аутор. Изложба се одржава у сали Центра за културу у Младеновцу.

Ово је Манделцов блог: http://www.znamenje.blogspot.com/ ту се могу видети скоро све иконе које су и на изложби.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Sreo sam jednog "starog" prijatelja i baš mo se obradovali, on je bio sveštenik u Čikagu a sad je došao u selo Međulužje. Tu se gradi crkva i meni je bilo interesantno, ja sam radeći za "Caritas" baš u tom selu naišao na žene iz Suve reke, kojima su muževi kidnapovani i nikad nisu nađenji. To je bila tuga kako su mučenice i gde su živele. Puno dece, one bez posla, zima jeziva te godine skoro kao ova, i zamolim nadbiskupa Perka i on preko holandske ambasade obezbedi sredstva i pošalje 5-6 šlepera drva da imaju čime da preguraju zimu.

Dirljivo mi bilo kako su došli muškarci iz njihovog kraja da istovare ta drva i podele im.

E sad su sve to njegovi parohijani a ovo je jedna ogromna ikona koju je Mandelc naslikao za tu crkvu, velika je sigurno 3m, začudio sam se kako čovek može tako ogromne ikone da naslika.

bogorodicamedjuluzje049.jpg

Zar nije prelepa?

Подели на овим сајтовима

375729_292251357514400_100001886157605_693695_253342514_n.jpg

Legendarni pop Draga, sredio sam mu jednom prilikom "neki" lim bakarni da pokrije crkvu na groblju i on me pita kako da me upiše tamo negde na neki zid, ja se iskidao od smeha, on nema pojma da sam ja rimokatolik.

Sad skoro neko parčence zemlje hoću da poklonim za kapelu na groblju u selu odakle je moja mama, dugo tražili ko je vlasnik da kupe i kroz razgovor im ja objasnim da je to moje i da ću da im poklonim. A otac Draga opet oće da me negde "upiše".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...