RYLAH Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Ради се о протестантској визији Судњег дана, тачније оно мало пре Судњег дана. По тој њиховој визији, десиће се то да ће праведници у једном тренутку -пуф!- нестати са света, а да ће онда Антихрист завладати. А праведнике ће ваљда Господ узети да се не муче, то већ не знам. А знам да је то визија неке девојчице некада и да је све протестантске секте прихватају. Али оно што не знам јесте мало више о том предсказању (како је, где и када настало и како се толико брзо и коренито примило, у средини у којој су у једној парохији завађени сами са собом по питању "тумачења"), ипосебно бих волео да знам како су успели да "пророчанство" о вазнесењу праведника помире са чињеницом да тога нема у Библији. Јер, све остало чега нема у Библији, то као и да не постоји и никада није ни постојало, али ово је толико раширено и неупитно. Ако има који докони теолог, баш бих волео мало подробније о овоме, са ове стране, јер ми је баш фасцинантно као феномен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Али оно што не знам јесте мало више о том предсказању (како је, где и када настало и како се толико брзо и коренито примило, у средини у којој су у једној парохији завађени сами са собом по питању "тумачења"), ипосебно бих волео да знам како су успели да "пророчанство" о вазнесењу праведника помире са чињеницом да тога нема у Библији. Јер, све остало чега нема у Библији, то као и да не постоји и никада није ни постојало, али ово је толико раширено и неупитно. Укратко, у њиховим библијама тога има. Односно имају писана објашњења која су део њихових библија а која је неки проповедник дописивао. Све у свему та објашњења су они прихватили као да су саставни део Библије и одатле то веровање. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2012 Укратко, у њиховим библијама тога има. Односно имају писана објашњења која су део њихових библија а која је неки проповедник дописивао. Све у свему та објашњења су они прихватили као да су саставни део Библије и одатле то веровање. Хвала на одговору. Само још једно питање, ако знаш: откад то траје, мислим такво тумачење судбине праведника, и како су то оправдали, обзиром на буквално и слепо држање речи? Како су оправдали то ново "тумачење", које је у суштини дописивање? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 ja sam imao viziju tj san, 2-3 sekunde pre impacta vatrenih lopti su se pojavile letelice Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2012 ja sam imao viziju tj san, 2-3 sekunde pre impacta vatrenih lopti su se materijalizovale letelice И ја сам једном био телепортован од студентске журке до куће. Од тада више не мешам џин и Ред Бул Али ми је ово стварно фасцинантно из једног простог разлога: Нас стално нападају да смо занемарили Свето Писмо, да ништа сем Светог Писма никоме није потребно, да све чега експлицитно нема у Светом Писму, то и не постоји, а ено им Вазнесења које је настало као плод халуцинације, тога се држе као пијан плота, без да тога има игде у Светом Писму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 ja sam to sanjao nisam halucinirao i ne tvrdim da je to stvarnost al sta znam :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 А знам да је то визија неке девојчице некада и да је све протестантске секте прихватају. ako je istina da je devojcica imala tu viziju i da nije bila neka haludza onda bih i ja prihvatio, mislim ne prihvatio u smislu obozavao, nego samo cuo sta kaze i to je to ako je to a ne Toto Kotunjo 0110_hahaha RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 16, 2012 ako je istina da je devojcica imala tu viziju i da nije bila neka haludza onda bih i ja prihvatio, mislim ne prihvatio u smislu obozavao, nego samo cuo sta kaze i to je to Наш како, здраворазумски ми не делује баш у складу са свим оним причама о гоњењима и мучењима хришћана задњих дана. Начи, ако сад ти потпишеш за ту-и-ту секту, и дајеш им десет посто од сваког прихода, ти ћеш -пуф!- на небо, а сви они што су ти се смејали и причали ти да си секташ, они ће ха-ха! да се муче под чизмом Антихриста. Што је и логично, јер су уплаћивали у погрешну банку својих десет посто. Што је најгоре, нису ни уплаћивали десет посто. Па и ваља да се муче, кад нису на време парама купили инстант спасење. Елем... Има још и питање у коју протестанстку деноминацију да уплатиш? Мислим, њих има ко кусих паса, а теби теоретске могућности дозвољавају да уплаћујеш само десет потенцијалних спасења, рачунајући да ћеш да ожениш мазгу која ће да рмбачи и издржава те, да би ти све паре арчио на лоз за инстант спасење. Начи, тешко да је то стварно, макар мени не делује у складу са здравим разумом кад видим историју и прорчанства будућности хришћанства. Нема леба без мотике, нема спасења без подвига (подвиг не мора да буде исто што и мучеништво). Него смо се одаљили. Мени само много интересантно то да они сви без икакве ограде верују у -пуф!-, а свако друго тумачење или пророчанство одбацују. Мада сам горе, колко ми се чини и сам расплео, макар један део. Што би рекли паметни Амери, Шиз бајинг а стервеј ту Хев'н. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 16, 2012 Пријави Подели Написано Март 16, 2012 pa da, al necu ja njima da sudim, niti ce oni meni Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Само још једно питање, ако знаш: откад то траје, мислим такво тумачење судбине праведника, и како су то оправдали, обзиром на буквално и слепо држање речи? Како су оправдали то ново "тумачење", које је у суштини дописивање? То тумачење се појавило 30-их година XIX века, мада има корене из претходног века. Од тада се развијало, и раширило се у САД почетком XX века. Оправдали су то речима из саме Библије. Прва посланица Солуњанима 4:17 (Затим ми живи, који смо остали, бићемо сви с њима заједно узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити - прилагодили су превод користећи синониме и објашњавајући своју теорију). Истргнувши из контекста и протумачивши по сопственом нахођењу није ни чудо што су дошли до таквог закључка. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука