Jump to content

Библијска сцена

Препоручена порука

Једно необавезно питање тражи необавезан одговор

Шта мислите под тим кад кажете или вам неко каже, најчешће за неку филмску сцену или догађај из живота, да је то библијска сцена?

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

ja npr za sahranu Patrijarha Pavla cesto kazem da je to bila Biblijska scena. prisustvovao je ogroman broj ljudi iz svih delova srbije. u tom periodu je kampanja ¨duhova kneza ovoga sveta¨ o pandemiji gripa bila u punom jeku, za kooju se kasnije pokazalo da je bila lazna. medjutim, svojim ocima sam gledao kako vera naroda i slava ugodnika Bozijeg pobedjuje, cetiri dana, hiljade ljudi, bez straha ljube jednu istu desnicu i to mrtvog coveka koja ih kao Mojsije kad vodi Izrailj u Starom Zavetu, vodi kroz "pucinu mora" i razvejava sve strahove i potapa sve neprijatelje.

a tek sam sprovod od crkve do hrama Svetog Save. zaista Bog je po smrti toliko proslavio Patrijarha Pavla da je moj jedini zakljucak bio kako je on za jedan mali narod na balkanu, koji i ono sto je imao (izabranost) izgubio i trenutno nema nicim da se podici ili pohvali (ropstvo u Egiptu), bio isto sto i Mojsije za Izrailj. kako je to dostojanstvena kolona jednog naroda bila, koju vodi jedan (i to mrtav) covek. eto to je meni Biblijska scena, dakle jedan sablon (patern) koji se ponovi u istoriji a koji (po slobodnom "nadahnucu") dozivis kao autentican i identican nekoj sceni iz Biblije.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...