prota-vk Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Zahvaljujem sestri Izidi na konstrukciji i preporuci da uredjujem ovaj podforum..u nadi dobre saradnje sve vas toplo pozdravljam! Mnoge od knjiga koje se danas (eBay) prodaju po visokim cenama je samo zbog njihovog poveza, jer su ukoričene u skupocenu kožu, od ovog ili onog majstora, i jer su iz ovog ili onog veka. Njihov sadržaj, sama poruka, srž knjige se malo spominje, obraća se pažnja samo na njihov izgled i povez. Mnogi bogataši prilikom uređenja svojih luksuznih stanova, kuća ili kancelarija ih kupuju i to na "metre", kako bi što bolje "uštimovali" svoj enterijer, da bude po "modi" i po poslednjim "katalozima". Neki bogataš je kupio čak 13.000 starih knjiga koje nikad neće pročitati, ali je pred drugima hteo ostaviti utisak velikog ljubitelja knjige, da to primeti i vidi svako ko poseti njegovu kuću. No, te knjige su bile samo ukras, samo dekor, skupi skupljači prašine. Prenaglašavanje spoljašnjeg izgleda, forme, se može opravdati kod uređivanja kuća, ali je vrlo opasno da na takav način i "duhovno" živimo. Hristos je ukorio mnoge verske vođe svoga vremena, jer nisu živeli ono što su i propovedali. Uživali su u pohvalama ljudi, ritualima, i osećaju važnosti. Bili su toliko opijeni spoljašnošću da umesto da otvaraju vrata nebeskoga carstva izgubljenim dušama, oni su ih zatvarali svojim (ne)duhovnim ponašanjem pred samim njihovim nosem. prota Predrag dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Protice,cestitam na unapredjenju u urednika! Zadovoljstvo je bilo moje da te dovedem ovde i preporucim za ovu funkciju.Slava Gospodu,sto te je doveo u moj zivot i sto ti je otvorio srce za upute da ovde dodjes!Hvala tebi,sto si se,pored svih tvojih obaveza odazvao pozivu!Uostalom,tebi je pravoslavno izdavastvo takoreci struka. Cvrsto verujem da ces ovu funkciju obavljati savesno,korektno i casno!Samo molim Gospoda da dugo pozivis,kako bi je obavljao sto duze,i kako bi te mi sto duze ovde imali. dada Sad sestri dugujes 319.gif!Mislim,moras da castis za unapredjenje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Braco i sestre,neka vam druzenje sa protom Predragom ovde bude na duhovnu korist i na spasenje vasih dusa! dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Добро нам дошао прото у модерацију! Аксиос! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука