Jump to content

Грчка и(ли) Русија ? књиге

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Не рачунајући једног од само двојице највећих живих богослова на свету, који је Грк ( други је Немац, Јирген Молтман ), ипак више волим руску школу богословља и њихове књиге: Шмеман ( свети Александар Шмеман  :smiley: ), Флоровски, свети Силуан Атонски, Софроније Сахаров...

Иако су ми Грци ближи по побожности, менталитету, отворености, појању, животу и љубави према Христу, ипак су Руси много, много већи богослови...наравно, ово је само моје мишљење...у целој Грчкој нема таквог...осим можда овог кога ја толико волим  :smiley:

Ипак, више волим Руске богослове у целини...некако су "потреснији и искренији"...Грци су мало "шминкери"...мада, о.Василије Гондикакис и овај што га ја волим, такође растурају...колко сам ја неписмен могао да прочитам.

П.С.

Иначе, најбогословскију и мени - души - најпријатнију литературу писао је, у 20. веку, један тешки и мрачни нихилиста...али, није ни Рус ни Грк...он је највећи од највећих...можда у историји.

Подели на овим сајтовима

Дефинитивно Руска! Мада наравно читам и Грке. У последње време ме одушевљавају чланци и књиге арх. Рафаила Карелина.Ваљда сам све прочитала од њега што постоји по интернету,а има пуно текстова.Каква љубав избија из сваке његове реченице! Невероватно !! Па ето,препоручујем за читање!

"Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим".

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

?? ?????????? ?????? ?? ???? ??????? ???????? ????? ????????? ?? ?????, ???? ?? ??? ( ????? ?? ?????, ?????? ??????? ), ???? ???? ????? ????? ????? ?????????? ? ?????? ?????: ?????? ( ????? ?????????? ??????  :smiley: ), ?????????, ????? ?????? ???????, ????????? ???????...

???? ?? ?? ???? ????? ?? ??????????, ???????????, ???????????, ??????, ?????? ? ?????? ????? ??????, ???? ?? ???? ?????, ????? ???? ?????????...???????, ??? ?? ???? ???? ???????...? ????? ?????? ???? ??????...???? ????? ???? ???? ?? ?????? ?????  :smiley:

????, ???? ????? ????? ????????? ? ??????...?????? ?? "?????????? ? ?????????"...???? ?? ???? "????????"...????, ?.???????? ?????????? ? ???? ??? ?? ?? ?????, ?????? ?????????...????? ??? ?? ???????? ????? ?? ????????.

?.?.

?????, ???????????????? ? ???? - ???? - ????????????? ?????????? ????? ??, ? 20. ????, ????? ????? ? ?????? ?????????...???, ???? ?? ??? ?? ???...?? ?? ??????? ?? ????????...????? ? ????????.

?? ?? ??

???? ?? ?????? ???? ??? ????????? :  ????? ?? ?????? ?? ?? ????? ???????????? ?  0409_feel 0202_238 joooj dada 319.gif

?? ?? ?? ??? ?????? ?????!!!      :cmizdrenje:joooj

Подели на овим сајтовима

?????, ???????????????? ? ???? - ???? - ????????????? ?????????? ????? ??, ? 20. ????, ????? ????? ? ?????? ?????????...???, ???? ?? ??? ?? ???...?? ?? ??????? ?? ????????...????? ? ????????.

??? ?? ?? ?????? ?? ?????:

Постављена слика

?????, ???...?? ?? ??? ????????...???? ???  :smiley:

??, ???? ??????...?????????? ????????  joooj ... ???, ????? ????? ???? ???????? ????? ?? ??????? ???? ???????  1500_baby

Постављена слика

???, ???? ?? ???? ?? ?????? ? ????, ????? ?????...????? ????? ????????? ???? ? ?????

??? ????? ??????, ??? ????? ????????:

? ??? ?? ???? ?. ???????: ??, ? ?? ?? ?? ?????...??? ???????!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ауууу, оче...па ви све погађате...како то?  Смешко

Да, Емил Сиоран...прикривени богослов  da da ... али, можда многи неће разумети зашто га сматрам тако великим  hmmm

Да, гос`н Емил је занимљив лик врло. Иначе, син је православног свештеника, тако да није за чуђење што је, како кажеш, прикривени богослов...

Али, сада не смем да причам о њему, немам снаге...можда некад покренемо тему о њему?

Одлична идеја! Може о њему, а може и о нихилизму уопштено, има ту доста материјала...

Подели на овим сајтовима

• Гости

???? ??????????? ????????? ??? ???? ????? ????  ?  ??? ???? ?????? ?? ????? ??? ??? ?? ?????? ?

1500_baby

?????, ???? ???? ??? ??? ?????, ??? ???? ???????????? ??? ??? ?????????? ???? ?? ???????? ??? ?????? ?????????-????????????, ?????????, ?????????, ?????????, ????????, ??????????, ??????????, ?????????...

Подели на овим сајтовима

?????, ???...?? ?? ??? ????????...???? ???  ??????

??, ???? ??????...?????????? ????????  da da ... ???, ????? ????? ???? ???????? ????? ?? ??????? ???? ???????  hmmm

??, ???`? ???? ?? ???????? ??? ????. ?????, ??? ?? ???????????? ??????????, ???? ?? ???? ?? ?????? ??? ??, ???? ?????, ?????????? ????????...

???, ???? ?? ???? ?? ?????? ? ????, ????? ?????...????? ????? ????????? ???? ? ?????

??????? ?????! ???? ? ????, ? ???? ? ? ????????? ????????, ??? ?? ????? ??????????...

????? ????? ?? ?????????  dada

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

???? ??????????? ????????? ??? ???? ????? ????  ?  ??? ???? ?????? ?? ????? ??? ??? ?? ?????? ?

319.gif

?????, ???? ???? ??? ??? ?????, ??? ???? ???????????? ??? ??? ?????????? ???? ?? ???????? ??? ?????? ?????????-????????????, ?????????, ?????????, ?????????, ????????, ??????????, ??????????, ?????????...

???, ?? ??? ???? ?? ???????? ?? ??  "walkin' library"   dada  &  0703_read

????? ?? ????? ? ??? ???? ?????..... 0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...