Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 5, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2009 Која православна литратура вам више прија души ? Она која долази из Грчке или она из Русије ? 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 5, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2009 Не рачунајући једног од само двојице највећих живих богослова на свету, који је Грк ( други је Немац, Јирген Молтман ), ипак више волим руску школу богословља и њихове књиге: Шмеман ( свети Александар Шмеман :smiley: ), Флоровски, свети Силуан Атонски, Софроније Сахаров... Иако су ми Грци ближи по побожности, менталитету, отворености, појању, животу и љубави према Христу, ипак су Руси много, много већи богослови...наравно, ово је само моје мишљење...у целој Грчкој нема таквог...осим можда овог кога ја толико волим :smiley: Ипак, више волим Руске богослове у целини...некако су "потреснији и искренији"...Грци су мало "шминкери"...мада, о.Василије Гондикакис и овај што га ја волим, такође растурају...колко сам ја неписмен могао да прочитам. П.С. Иначе, најбогословскију и мени - души - најпријатнију литературу писао је, у 20. веку, један тешки и мрачни нихилиста...али, није ни Рус ни Грк...он је највећи од највећих...можда у историји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ????? ?????????? ?????? ????? ??? ??? 0409_feel 0202_238 dada 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ивањушка Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Дефинитивно Руска! Мада наравно читам и Грке. У последње време ме одушевљавају чланци и књиге арх. Рафаила Карелина.Ваљда сам све прочитала од њега што постоји по интернету,а има пуно текстова.Каква љубав избија из сваке његове реченице! Невероватно !! Па ето,препоручујем за читање! "Ако Христос није дошао ради праведника, онда ја своју праведност одбацујем као грех који ме одваја од Христа и у томе што сам грешан проналазим другу праведност, небеску, која ми пружа средство да приступим Христу и будем са Њим". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ?? ?????????? ?????? ?? ???? ??????? ???????? ????? ????????? ?? ?????, ???? ?? ??? ( ????? ?? ?????, ?????? ??????? ), ???? ???? ????? ????? ????? ?????????? ? ?????? ?????: ?????? ( ????? ?????????? ?????? :smiley: ), ?????????, ????? ?????? ???????, ????????? ???????... ???? ?? ?? ???? ????? ?? ??????????, ???????????, ???????????, ??????, ?????? ? ?????? ????? ??????, ???? ?? ???? ?????, ????? ???? ?????????...???????, ??? ?? ???? ???? ???????...? ????? ?????? ???? ??????...???? ????? ???? ???? ?? ?????? ????? :smiley: ????, ???? ????? ????? ????????? ? ??????...?????? ?? "?????????? ? ?????????"...???? ?? ???? "????????"...????, ?.???????? ?????????? ? ???? ??? ?? ?? ?????, ?????? ?????????...????? ??? ?? ???????? ????? ?? ????????. ?.?. ?????, ???????????????? ? ???? - ???? - ????????????? ?????????? ????? ??, ? 20. ????, ????? ????? ? ?????? ?????????...???, ???? ?? ??? ?? ???...?? ?? ??????? ?? ????????...????? ? ????????. ?? ?? ?? ???? ?? ?????? ???? ??? ????????? : ????? ?? ?????? ?? ?? ????? ???????????? ? 0409_feel 0202_238 dada 319.gif ?? ?? ?? ??? ?????? ?????!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 мислим, кад је могао св.краљ Милутин са пет жена, што не би могао и отац Аца Шмеман..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ?????, ???????????????? ? ???? - ???? - ????????????? ?????????? ????? ??, ? 20. ????, ????? ????? ? ?????? ?????????...???, ???? ?? ??? ?? ???...?? ?? ??????? ?? ????????...????? ? ????????. ??? ?? ?? ?????? ?? ?????: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ?????, ???????????????? ? ???? - ???? - ????????????? ?????????? ????? ??, ? 20. ????, ????? ????? ? ?????? ?????????...???, ???? ?? ??? ?? ???...?? ?? ??????? ?? ????????...????? ? ????????. ??? ?? ?? ?????? ?? ?????: ?????, ???...?? ?? ??? ????????...???? ??? :smiley: ??, ???? ??????...?????????? ???????? ... ???, ????? ????? ???? ???????? ????? ?? ??????? ???? ??????? 1500_baby ???, ???? ?? ???? ?? ?????? ? ????, ????? ?????...????? ????? ????????? ???? ? ????? ??? ????? ??????, ??? ????? ????????: ? ??? ?? ???? ?. ???????: ??, ? ?? ?? ?? ?????...??? ???????!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 Ауууу, оче...па ви све погађате...како то? Смешко Да, Емил Сиоран...прикривени богослов da da ... али, можда многи неће разумети зашто га сматрам тако великим hmmm Да, гос`н Емил је занимљив лик врло. Иначе, син је православног свештеника, тако да није за чуђење што је, како кажеш, прикривени богослов... Али, сада не смем да причам о њему, немам снаге...можда некад покренемо тему о њему? Одлична идеја! Може о њему, а може и о нихилизму уопштено, има ту доста материјала... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ???? ??????????? ????????? ??? ???? ????? ???? ? ??? ???? ?????? ?? ????? ??? ??? ?? ?????? ? 1500_baby ?????, ???? ???? ??? ??? ?????, ??? ???? ???????????? ??? ??? ?????????? ???? ?? ???????? ??? ?????? ?????????-????????????, ?????????, ?????????, ?????????, ????????, ??????????, ??????????, ?????????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 6, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ?????, ???...?? ?? ??? ????????...???? ??? ?????? ??, ???? ??????...?????????? ???????? da da ... ???, ????? ????? ???? ???????? ????? ?? ??????? ???? ??????? hmmm ??, ???`? ???? ?? ???????? ??? ????. ?????, ??? ?? ???????????? ??????????, ???? ?? ???? ?? ?????? ??? ??, ???? ?????, ?????????? ????????... ???, ???? ?? ???? ?? ?????? ? ????, ????? ?????...????? ????? ????????? ???? ? ????? ??????? ?????! ???? ? ????, ? ???? ? ? ????????? ????????, ??? ?? ????? ??????????... ????? ????? ?? ????????? dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 6, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2009 ???? ??????????? ????????? ??? ???? ????? ???? ? ??? ???? ?????? ?? ????? ??? ??? ?? ?????? ? 319.gif ?????, ???? ???? ??? ??? ?????, ??? ???? ???????????? ??? ??? ?????????? ???? ?? ???????? ??? ?????? ?????????-????????????, ?????????, ?????????, ?????????, ????????, ??????????, ??????????, ?????????... ???, ?? ??? ???? ?? ???????? ?? ?? "walkin' library" dada & ????? ?? ????? ? ??? ???? ?????..... 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука