zlopoljac Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Zlopoljac selo koje se nalazi na putu Bihać-Ličko Petrovo Selo, kilometar udaljeno od mjesta Kamenica... To je znači podatak koji sam skinuo sa Wikipedie! Mene interesuje druga stvar tj. oklada je u pitanju??? Jedan moji radni kolega čiji je jedan roditelj porijeklom iz tog sela tvrdi da je tom selu lično dao ime neki Austrijski car!!! Nije ga imenovao ali su to kao njemu pričali... Jel ima neko neka saznanja o tome ???? Unapred hvala! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Jedan od germanskih falsifikata koji se plasiraju srbima. Kao oni su naselili srbe i dali imena selima. Verovatnije je da je ime Zlopolje starije od imena germana. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlopoljac Написано Фебруар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Jedan od germanskih falsifikata koji se plasiraju srbima. Kao oni su naselili srbe i dali imena selima. Verovatnije je da je ime Zlopolje starije od imena germana. Priča ide tako da su tu već živili Srbi kako sam ja razumio njegovu priču... Austrijanci su prolazili ( dali vojnici ili neki civili) i zapala su im konska kola u blato i glib.... Imali su velikih problema sa tim dijelom i čak sam neki Austrijski car je dao takvo ime tom mjestu.... Ja lično u to ne vjerujem ali sam nemoćan da mu išta dokažem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Sta mu imas dokazivati.Imas srpskih prezimena koja se poklapaju sa nazivima sela, pa su po tim pricama i prezimena davali srbima austrijanci. Budalastine. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Cudo im nisu davali austrijska imena vec srpska? Znali austrijanci dobro srpski izgleda a i vise im se svidja srpski izgleda. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlopoljac Написано Фебруар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Sta mu imas dokazivati.Imas srpskih prezimena koja se poklapaju sa nazivima sela, pa su po tim pricama i prezimena davali srbima austrijanci. Budalastine. Stoji to! Ali i ovaj lik je Srbin. Ja sam njemu samo rekao da je totalna budalaština da je neki tamo Austrijski car davao imena mjestima radi takvih nebitnih stvari, on tvrdi suprotno! Veliki je pametnjaković taj moj kolega radni!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Pitaj ga ti zasto su austrijanci davali srpska imena selima a ne austrijska. I zasto Zlopolje na primer. Ili evo ja se prezivam Bilbija , ima selo kod Bosanskog Grahova Bilbije, ima i Bilbijina poljana.... jesu li sve to krstili austrijanci? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlopoljac Написано Фебруар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 Pitaj ga ti zasto su austrijanci davali srpska imena selima a ne austrijska. I zasto Zlopolje na primer. Ili evo ja se prezivam Bilbija , ima selo kod Bosanskog Grahova Bilbije, ima i Bilbijina poljana.... jesu li sve to krstili austrijanci? Njegov odgovor to pitanje o njegovom selu bio bio ovakav: " Austrijski car je vjerovatno dao ime na njemačkom jeziku koje je značilo zlo polje po te što su tu zapadali" A narod je to preveo na Ssrpski i tako je mjesto dobilo ime.... Mislim da je nebuloza da se taj Austrijski car bavio tim stvarima i još na to davao imena selima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 A narod je znaci znao svapski pa preveo na srpski a do tada kada ih neko pita gde zive odgovarali su-Pojma nemamo, cekamo austrijance da nam kazu kako nam se zove selo... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 pa dobro ako je u tom selu zapala austrijska vojska i nije mogla ici dalje, to je mozda i doslo do cara sad neznam kakav je teren u tom selu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlopoljac Написано Фебруар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 A narod je znaci znao svapski pa preveo na srpski a do tada kada ih neko pita gde zive odgovarali su-Pojma nemamo, cekamo austrijance da nam kazu kako nam se zove selo... Hhahaha ... Pa vjerovatno su imali neko ime! Pazi nije to neka tema za raspravu čak šta više, ali u pitanju je oklada jer mislim da je to totalna budalaština... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlopoljac Написано Фебруар 19, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 pa dobro ako je u tom selu zapala austrijska vojska i nije mogla ici dalje, to je mozda i doslo do cara sad neznam kakav je teren u tom selu Ti vrlo dobro znaš o čemu je riječ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Фебруар 19, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2012 da li ima na forumu neko iz Bihaca koji mozda zna nesto vise o tom selu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука