Jump to content

zvanični podaci SPC

Оцени ову тему

Препоручена порука

Budući da je to moj prvi post na ovom forumu, jednom rečju ko sam ja.

Zovem se Marćin i sam iz Varšave, već dve godine bavim se Balkanom a uglavnom pitanjem religije i nacionalizma na području bivše SFRJ.

Unatoč još uvek nedovoljnom znanju srpskog jezika, nastojaću pisati po pravopisu, ako bi mi se desilo pogrešiti, svaka ispravka mi je dobrodošla :)

Evo, a sad bih vas zamolio da mi, ukoliko posedujete takve podatke, navedete zvanične informacije o broju vernika SPC, o administrativnoj strukturi. Tražio sam sve to na zvaničnom sajtu SPC ali nisam uspeo to naći.

s poštovanjem!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Budući da je to moj prvi post na ovom forumu, jednom rečju ko sam ja.

Zovem se Marćin i sam iz Varšave, već dve godine bavim se Balkanom a uglavnom pitanjem religije i nacionalizma na području bivše SFRJ.

Unatoč još uvek nedovoljnom znanju srpskog jezika, nastojaću pisati po pravopisu, ako bi mi se desilo pogrešiti, svaka ispravka mi je dobrodošla :)

Evo, a sad bih vas zamolio da mi, ukoliko posedujete takve podatke, navedete zvanične informacije o broju vernika SPC, o administrativnoj strukturi. Tražio sam sve to na zvaničnom sajtu SPC ali nisam uspeo to naći.

s poštovanjem!

smajolik78

evo brate imate jednu temu o ovome ,

ova statistika je moja , sakupljao sam iz raznih izvora...

https://www.pouke.org/forum/topic/8244-koliko-ima-pravoslavnih/page__fromsearch__1

još jednom - Dobro došli !!!

Подели на овим сајтовима

• Гости

hvala na dobrodošlici :)

Trebam jer pišem rad o tome. Ja sam na doktorskim studijama i sa grupom profesora i studenata vršimo istraživanje oko srpskog identiteta i utecaja SPC na sadašnju politiku u Srbiji. Nadam se da sad sve je postalo malo jasnije :)

dok sam pisao post - vi ste već napisali konkretno zašto vam treba ,

pošto ovo nije zvanična statistika - ne znam dali će vam ovo dobro služiti kao izvor za vaš rad ,

pošto ovo nije zvanična statistika ili tome slično...

Подели на овим сајтовима

• Гости

na žalost - to je to ,

ništa zvanično !

Jedino što Srpska PC ima zvanično kao statistiku je šematizan - Kalendar Crkva,

ona iz štampe izlazi na svakih deset godina , zadnje je bilo 2006.g. , a naredno tek 2016.g.

Eto to - jedino javno glasilo SPC što se tiče statistike.

Подели на овим сајтовима

hvala na dobrodošlici :)

Trebam jer pišem rad o tome. Ja sam na doktorskim studijama i sa grupom profesora i studenata vršimo istraživanje oko srpskog identiteta i utecaja SPC na sadašnju politiku u Srbiji. Nadam se da sad sve je postalo malo jasnije :)

Na žalost nema SPC nikakav uticaj na sadašnju politiku u Srbiji .

Ovo ti kažem jer sam sasvim dobro obavešten.

Sadašnja politika u Srbiji je prozapadna i naginje evroatlantizmu .

To baš nema nikakvih korena u SPC.

Kada bi nekim slučajem SPC i imala uticaja na politiku u Srbiji opet to ne znači da bi potom Srbija bila proruski orijentisana. Verovatno bi bila manje zaluđena zapadom , ali ne bi bila više zainteresovana istokom.

Srpski identitet ne počinje od danas.

Uticaj SPC na srpski identitet je presudan.Zato se mi nazivamo narodom Svetoga Save.Ali taj identitet se formirao u nemanjićkoj Srbiji a ne u modernoj Srbiji.Modernisti u Srbiji nemaju identitet, oni su kosmopoliti i anacionalni.

Подели на овим сајтовима

Сабрина Рамет се у књизи "Религија у времену промене..." на један "врли" начин бавила,између осталог, утицајем СПЦ на политику у Србији.Њен закључак је био да је култура СПЦ-култура мржње,а да је Степинац сироти мали хрчак,жртва комуниста.Књига се користи на београдском Универзитету.Јадно!

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Можда ће ти и ово користити:

Непокретна регистрована културна добра, по врсти, категорији и времену настанка (међу њима и верски објекти):

http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/Public/ReportResultView.aspx?rptKey=indId%3d080902IND01%262%3d%23all%23%2691%3d0%2c1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8%2c9%2c10%2c11%2c12%2c13%2c14%2c15%2c16%2c17%2635%3d6%2694%3d0%2c00%2c01%2c06-11%2c12-14%2c15%2c16-17%2c18%2c19%2c20%2c999%26sAreaId%3d080902%26dType%3dName%26lType%3dSerbianCyrillic

Извор: Републички завод за статистику

http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/Default.aspx

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...