xpictianoc Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Budući da je to moj prvi post na ovom forumu, jednom rečju ko sam ja. Zovem se Marćin i sam iz Varšave, već dve godine bavim se Balkanom a uglavnom pitanjem religije i nacionalizma na području bivše SFRJ. Unatoč još uvek nedovoljnom znanju srpskog jezika, nastojaću pisati po pravopisu, ako bi mi se desilo pogrešiti, svaka ispravka mi je dobrodošla Evo, a sad bih vas zamolio da mi, ukoliko posedujete takve podatke, navedete zvanične informacije o broju vernika SPC, o administrativnoj strukturi. Tražio sam sve to na zvaničnom sajtu SPC ali nisam uspeo to naći. s poštovanjem! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Добродошао на форум, брате! . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 27, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Zašto to trebaš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
xpictianoc Написано Јануар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 hvala na dobrodošlici Trebam jer pišem rad o tome. Ja sam na doktorskim studijama i sa grupom profesora i studenata vršimo istraživanje oko srpskog identiteta i utecaja SPC na sadašnju politiku u Srbiji. Nadam se da sad sve je postalo malo jasnije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 Budući da je to moj prvi post na ovom forumu, jednom rečju ko sam ja. Zovem se Marćin i sam iz Varšave, već dve godine bavim se Balkanom a uglavnom pitanjem religije i nacionalizma na području bivše SFRJ. Unatoč još uvek nedovoljnom znanju srpskog jezika, nastojaću pisati po pravopisu, ako bi mi se desilo pogrešiti, svaka ispravka mi je dobrodošla Evo, a sad bih vas zamolio da mi, ukoliko posedujete takve podatke, navedete zvanične informacije o broju vernika SPC, o administrativnoj strukturi. Tražio sam sve to na zvaničnom sajtu SPC ali nisam uspeo to naći. s poštovanjem! smajolik78 evo brate imate jednu temu o ovome , ova statistika je moja , sakupljao sam iz raznih izvora... https://www.pouke.org/forum/topic/8244-koliko-ima-pravoslavnih/page__fromsearch__1 još jednom - Dobro došli !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 hvala na dobrodošlici Trebam jer pišem rad o tome. Ja sam na doktorskim studijama i sa grupom profesora i studenata vršimo istraživanje oko srpskog identiteta i utecaja SPC na sadašnju politiku u Srbiji. Nadam se da sad sve je postalo malo jasnije dok sam pisao post - vi ste već napisali konkretno zašto vam treba , pošto ovo nije zvanična statistika - ne znam dali će vam ovo dobro služiti kao izvor za vaš rad , pošto ovo nije zvanična statistika ili tome slično... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
xpictianoc Написано Јануар 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 hvala na pomoći, ali ipak trebam zvaničnu statistiku sve najbolje! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 27, 2012 na žalost - to je to , ništa zvanično ! Jedino što Srpska PC ima zvanično kao statistiku je šematizan - Kalendar Crkva, ona iz štampe izlazi na svakih deset godina , zadnje je bilo 2006.g. , a naredno tek 2016.g. Eto to - jedino javno glasilo SPC što se tiče statistike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 hvala na dobrodošlici Trebam jer pišem rad o tome. Ja sam na doktorskim studijama i sa grupom profesora i studenata vršimo istraživanje oko srpskog identiteta i utecaja SPC na sadašnju politiku u Srbiji. Nadam se da sad sve je postalo malo jasnije Na žalost nema SPC nikakav uticaj na sadašnju politiku u Srbiji . Ovo ti kažem jer sam sasvim dobro obavešten. Sadašnja politika u Srbiji je prozapadna i naginje evroatlantizmu . To baš nema nikakvih korena u SPC. Kada bi nekim slučajem SPC i imala uticaja na politiku u Srbiji opet to ne znači da bi potom Srbija bila proruski orijentisana. Verovatno bi bila manje zaluđena zapadom , ali ne bi bila više zainteresovana istokom. Srpski identitet ne počinje od danas. Uticaj SPC na srpski identitet je presudan.Zato se mi nazivamo narodom Svetoga Save.Ali taj identitet se formirao u nemanjićkoj Srbiji a ne u modernoj Srbiji.Modernisti u Srbiji nemaju identitet, oni su kosmopoliti i anacionalni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Сабрина Рамет се у књизи "Религија у времену промене..." на један "врли" начин бавила,између осталог, утицајем СПЦ на политику у Србији.Њен закључак је био да је култура СПЦ-култура мржње,а да је Степинац сироти мали хрчак,жртва комуниста.Књига се користи на београдском Универзитету.Јадно! Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Јануар 28, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2012 Можда ће ти и ово користити: Непокретна регистрована културна добра, по врсти, категорији и времену настанка (међу њима и верски објекти): http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/Public/ReportResultView.aspx?rptKey=indId%3d080902IND01%262%3d%23all%23%2691%3d0%2c1%2c2%2c3%2c4%2c5%2c6%2c7%2c8%2c9%2c10%2c11%2c12%2c13%2c14%2c15%2c16%2c17%2635%3d6%2694%3d0%2c00%2c01%2c06-11%2c12-14%2c15%2c16-17%2c18%2c19%2c20%2c999%26sAreaId%3d080902%26dType%3dName%26lType%3dSerbianCyrillic Извор: Републички завод за статистику http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/Default.aspx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука