anajrim Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Само је покајани разбојник "пришао" Христу. Онај други разбојник није хтео "причешће" већ се подсмевао... зато сам тако разумео. a zar nije djavo usao u judu upravo preko pricesca? hocu reci,to sto neko pridje Putiru to jos ne znaci nista...bez pokajanja od toga nista,a pitanje je koliko neko na vlasti moze da se kaje...zar je Hristos zelio vlast? ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 у праву си Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 a zar nije djavo usao u judu upravo preko pricesca? hocu reci,to sto neko pridje Putiru to jos ne znaci nista...bez pokajanja od toga nista,a pitanje je koliko neko na vlasti moze da se kaje...zar je Hristos zelio vlast? јел би могла детаљно да образложиш прву и другу тезу? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 у праву си samo je Bog u pravu 301 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1327346631' post='566679] јел би могла детаљно да образложиш прву и другу тезу? a sta nije jasno ? ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 не разумем шта си написала, јел би могла детаљно да образложиш прву и другу тезу? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 pa lijepo pise,i vise je nego jednostavno...prosto pricesce Bogom ne biva po automatizmu bez zelje da se raspne ''stari covjek'' i postane novi covjek u Gospodu Isusu Hristu...dakle nema Pricesca Bogom bez sjedinjenja s NJegovom voljom,to ustvari i znaci pricestiti se Njime,postati jedno s NJim... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 samo je Bog u pravu 301 ниси у праву anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 ниси у праву naravno,jer samo je Bog u pravu ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 то је и деци јасно, него образложи конкретно ово замашћено. a zar nije djavo usao u judu upravo preko pricesca? hocu reci,to sto neko pridje Putiru to jos ne znaci nista...bez pokajanja od toga nista,a pitanje je koliko neko na vlasti moze da se kaje...zar je Hristos zelio vlast? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Одакле верујући црпе енергију да не верују у Свето причешће? Уместо да се радујемо кад видимо сваког човека да се Причешћује, ми се осмељујемо да сумњамо у Божанске енергије које тај човек хранећи се Крвљу и Телом Господњим прима. Молитвом пред Свето Причешће свако ко прилази Путиру преузима одговорност да ли ће му бити на здравље и Спасење или на осуду, али се нигде ни не напомиње да се од оних који посматрају очекује да искажу своју процену или сумњу, на који начин ће деловати Господ на Причешћеног. Велику одговорност на себе преузимамо оваквим коментарима. Лично, не сумњајући да се брат Борис и раније Причешћивао, искрено се радујем гледајући фотографију која нам потврђује његову одлуку. На здравље и Спасење да Ти буде Свето Причешће, Борисе, брате у Христу! Анастасија, Зосима, Милан Меденица :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 ''i po zalogaju tada udje u njega satana''(Jn.13,27) ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Одакле верујући црпе енергију да не верују у Свето причешће? Уместо да се радујемо кад видимо сваког човека да се Причешћује, ми се осмељујемо да сумњамо у Божанске енергије које тај човек хранећи се Крвљу и Телом Господњим прима. Молитвом пред Свето Причешће свако ко прилази Путиру преузима одговорност да ли ће му бити на здравље и Спасење или на осуду, али се нигде ни не напомиње да се од оних који посматрају очекује да искажу своју процену или сумњу, на који начин ће деловати Господ на Причешћеног. Велику одговорност на себе преузимамо оваквим коментарима. Лично, не сумњајући да се брат Борис и раније Причешћивао, искрено се радујем гледајући фотографију која нам потврђује његову одлуку. На здравље и Спасење да Ти буде Свето Причешће, Борисе, брате у Христу! zasto ste takvi? mislite da se ja ne radujem? ne,vec se trudim da pratim Hrista i NJegovu rijec,a to je -ne mozete sluziti Bogu i mamonu!''. ..itd,itd... ne mogu da vjerujem sta citam,kao da ne vjerujemo u istog Boga,Boze me prosti...i necu vise uopste da pisem,sve u cemu covjek gubi mir nije dobro...ostajte s Bogom! obi-wan and dusha је реаговао/ла на ово 2 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 naljutila se anajrim a bas sam htela da je pitam zasto dovoditi u pitanje necije kajanje није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 zasto ste takvi? mislite da se ja ne radujem? ne,vec se trudim da pratim Hrista i NJegovu rijec,a to je -ne mozete sluziti Bogu i mamonu!''. ..itd,itd... ne mogu da vjerujem sta citam,kao da ne vjerujemo u istog Boga,Boze me prosti...i necu vise uopste da pisem,sve u cemu covjek gubi mir nije dobro...ostajte s Bogom! Где сте прочитали Ваше име у мом писању? А иначе, пратити Христа и Његову реч, значи и не судити никад и ником. Сам цитат Светог Јеванђеља који сте употребили није упутство нама како да се понашамо према другима, већ сами како да се понашамо. У мом одговору немате ниједан разлог који би Вас узнемирио, осим ако Вас лично није дотакао. А ако јесте, опет немате разлог за немир, већ напротив за преиспитивање сопственог става, а то није могуће без молитве и Светог Јеванђеља, што је без дилеме упутство за смирење. Свако добро од Господа и ја Вама желим. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука