Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 7, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 7, 2009 Да, да знам за твоје тумачење! И свиђа ми се веома! 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 7, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2009 ???? ?????????, ???? ??? ...??? ?? ??? ????? "?????????" ? ????????? - ????? ????????? - ?????, ??????? ??????? ??????? ... ??? -> ???? ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 8, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 8, 2009 ???? ?????????, ???? ??? ...??? ?? ??? ????? "?????????" ? ????????? - ????? ????????? - ?????, ??????? ??????? ??????? ... ??? -> ???? ... ??, ????????????? ??? ?? ?? ?? ??????. ??? ?? ??? ????? ?? ?? ?? "?????????" ??? ?? ?? ???? ???? ?? ????? ? ???? ????.....??????? ?? ??? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ???????? ? ????? ??????....?? ???? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 8, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2009 ???? ?????????, ???? ??? ...??? ?? ??? ????? "?????????" ? ????????? - ????? ????????? - ?????, ??????? ??????? ??????? ... ??? -> ???? ... ??, ????????????? ??? ?? ?? ?? ??????. ??? ?? ??? ????? ?? ?? ?? "?????????" ??? ?? ?? ???? ???? ?? ????? ? ???? ????.....??????? ?? ??? ?????? ?? ?? ???? ???? ?? ???????? ? ????? ??????....?? ???? ???????. ???' ???? ??????? ?? ? ????? eheeeej ????? ??? ????? ????? ?????? ?????? :cheesy2: http://pravoslavlje.spc.rs/broj/914/tekst/enciklopedijski-poduhvat-na-polju-biblistike/print/lat клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 8, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2009 nemojte u grckoj da kazete PUCA (PUSKA, BOMBA ...) , jer to je muski polni organ ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 Кад смо већ ту.... знајте ако грку кажете "кита" онда сте му рекли "гледај" ! 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Октобар 13, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 gr TI? = STA? srb gr JA = ZDRAVO srb gr ON = BICE (stvorenje) srb gr MI! = NEMOJ! srb P.S. ja sam ubacio ON (aga) 0104_cheesy . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 13, 2009 gr TI?= STA? srb gr JA = ZDRAVO srb gr MI! = NEMOJ! srb ??, ???? ?? ??? ??????? !! ?????? ???? ????????? ?? ??? ?????....??? ? ???? ?????? ???????? ! ?????! klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 22, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 "Јаја" на грчком значи баба ..... 1317_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Октобар 22, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 22, 2009 а кад кажете "баба" онда сте рекли тата (у вокативу) Нешто слично кажу наши муслимани у Босни "бабо" 1317_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Децембар 3, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2009 eee.... zanimljivo je i ... uglavnom zamenica za prvo lice jednine ima JEDAN slog ,(posto se cesto upotrebljava- da bi bilo kratko, valjda) dok u grckom ima DVA sloga ... EGO (E-GO) isto i .. ne, no ... uglavnom je jedan slog, [da bi moglo ODSECNO da se kaze .. i brzo] dok je u grckom DVA sloga ... OHI (O-HI) sa druge strane rec cekaj (koristimo i CEK') na grckom je nelogicno dugacka ... PERIMENE ... ili ovo : rec BRZO je dobro da bude kratka [da se brzo i izgovori] a grci ... GRIGORA ...hmmm... predugacko ali zato rec POLAKO je o.k. da je malo duza [da bi mogla duze da "traje" ... poooolaakoo...] a ,grci? polako se kaze SIGA ... hmmm... prekratko .... zato se vrlo cesto(vrlo, vrlo cesto) moze cuti kako kazu : SIGA, SIGA... [tako nadomescuju manjak slogova] Agapije Kokalić zna da je sve ovo tacno ... p.s. srb LJUBAV= AGAPI gr srb KOST= KOKALO gr . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Децембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 aga se prepio mleka, pa ga od juce nema na forumu ... (mamuran) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 aga se prepio mleka, pa ga od juce nema na forumu ... (mamuran) ???? ??? ????????? . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Децембар 4, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 aga se prepio mleka, pa ga od juce nema na forumu ... (mamuran) ???? ??? ????????? . a, znaci krijes se ...a, ja cekam da me pohvalis za ovo gore sto sam pis'o ... Agapije Kokali?u ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Децембар 4, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 4, 2009 да, већ си ми једном причао о овоме и скроз се слажем са запажањем . klapklap Само оно за "сига-сига" мислим да није да они понављајући исту реч желе да попуне недостатке слогова. Зато што је у духу грчког језик да понавља исте речи ради већег наглашавања за оно што би ми рекли скроз, још,врло или јако. Подсетићу те, то си сигурно чуо када кажу нпр: "като-като" што значи "скроз доле" или "пано-пано" - "скроз горе" "гиро-гиро" - "скроз около" "прои-прои" - "јако (врло) рано ујутру" У том смислу њихов језик је сиромашнији од нашег....... и у још другим стварима је сиромашнији, али нећемо сад о томе...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука