Jump to content

Зашто треба да се причешћујемо?

Оцени ову тему

Препоручена порука

и не разумем зашто би неко одбијао благодат и радост растерећења греха и вечног живота, једино ако не негира саму светињу и Бога ...

Не одбацујем благодати Божје; јер ако правда кроз закон долази, то Христос узалуд умре.

Галатима посланица, глава 2, стих 21

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Зашто се приче као што је ова не дешавају и у данашње време?
Ко каже да се ово икада десило? Јеси ли некада чуо приче које се причају зарад поуке?

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Нисам за то чуо.
Зар ниси никада као дете читао нпр. басне?
Да ли то значи да су Јоилове приче о жени која је постала Суботарка и умрла и која мртва вришти по кући, о жени око чијег се тела обмотала змија јер за живота није била венчана у Цркви, о глувонемом детету коме је свети Василије Острошки дао слух и говор јер су се његови родитељи заклели пред кивотом да неће пушити... све измишљене зарад поуке?
С обзиром да их је причао о. Јоил нисам сигуран да их је измислио због поука, можда ће пре бити да он баш и није ментално најстабилнија личност...

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Ја се никада нисам причестио, па ево не видим да ме је неки демон напао. Истина, Мирољуб ми је рекао да сам запосет, али само зато што сам се на његовом форуму декларисао као атеиста - неколико тренутака пре него што ме је бановао.

Једно питање које ми сам разум намеће да поставим:

Зашто се приче као што је ова не дешавају и у данашње време?

па није за сваког исто ... нема универзалних решења у мери, иако има смерница, конкретно правила и канона, који описују пут ал док не ходаш не знаш куда ћеш и како.

а што се тиче несрећног мирољуба - није ту, ако ме схваташ ... сем тога што се ужасава православаца и атеиста, иначе се подједнако осећа угрожен од образованих.

што се тиче прича, дешавају се сваком нека друга, само његова.

Бог делује лично, а не ко слеп за појединца.

а ретроспектива је чудо ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...