коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 15.01.2006. Сад ме чека вијенац правде, који ће ми у онај Дан дати Господ, праведни Судија(2 Тим., 4,8) Још једна је запаљена. Моја колиба од прућа. Сплетена у венац, трошна и лака, тег тешки ја под њим притиснут јечим. И зато гори. Њена буктиња љуби милује небо. А они смеју се. Гле, луде! Мени свака погрда реп срамоте што вуче се мио је! Јер сам црв. Јер сам прах. Јер сам трска. Бојим се. Треперим. Нису сви трулежи венци спаљени. Нисам Нисам Нисам Светлости Син Иако Каткад Милошћу Свемилосног Засија На азуру Венац правде Бљештав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Naslednici života Vječnoga Poslanica Titu 3,7 Vučji urlik želi nam dobrodošlicu. Odjekuje gorama i dolinom senki. Prašnjavim koracima dugim odmčemo ranjavim petama. Naš put je prav. Uragan nevolja, muka vitla nas, levo, desno. Mi ostajemo na srednjem Gospodnjem drumu. Trpeći udarce, okrećući desni obraz, Rajsku zvezdu pratimo daleko u noći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Verujte mi! Taj dan će doći. Glasovi utihnuće vatre zgasnuti, mora zamreti. Topla suza svakog, grlati smeh sa usana, beskrajni, a obgrljeni biće. Verujte mi! Skinite nevericu sa naboranih lica. Sa svog prestolja Gospod se smeši i pruža plave ruke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Sveti Petar Avesalamit Bez straha Junoša Petar Bodro Na žrtvu Telo svoje daje. “ Želja Jedina Srca moga Umreti Za Boga moga” . Reči plamene Zrake sjajne Nebom i zemljom I danas Nas Traže Čiste Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Sneg Moj prijatelj, stari dobri sneg, napada. Grlim ga šakama, vrelo bilo čežnje, vatren smeh u čarnoj igri. U jednom danu, skriveni Bog otresa bele trunke sa azurnih očiju. Snežni izvor gde je? Upućujem pogled dalekom horizontu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 On Ponekad Tako sam Ponekad Tako grešan Skrivam lice svoje Da ne vidim Dragulj-svet A On On me vidi (Prelazi preko toga što zakopah talant svoj Duboko u zemlju Prelazi preko toga što ranjavam bližnje Ranjavam daljnje Poganim rečima Poganim delima) On me miluje On me teši On mi kazuje Čudne reci Reči svetla Reči mira Otkrivam svoje lice Nisam sam Večno društvo moje Večna lepota moja, GOSPOD MOJ I BOG MOJ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 1.01.2006 Они којих свет не бијаше достојан, потуцаху се по пустињама и горама и пештерама и по јамама земаљским( Јеврејима; 11,38) Не могу да искажем Нити да опишем Куда сте све ходили Свуда камење Свуда огољена Твар или фини Ужарени песак Гласова нигде Само ударају Сећања, мисли Печате тешке А ви недостојни У грчу У борби У напрезању Његово име Призивајући Воду вечног Живота Већ сада Испијате Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Nadam se Napisati Pesmu Sazidati Lestve-reči Povesti ih Put neba Ali Na blatu greha Lestve se ne drže Sa gorkih usana Pesma krsta Ne silazi Ipak Vidim Krsti Sa kupola U mrkloj tmini Svetionici Kupim njihov sjaj Nadam se Svom brodu Mirnu luku Tražim Nadam se Dok ištem pesmu Dok ištem reči Nadam se Nadam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Љубав што не тражи награде Један пас Црне њушке Хитроног Данима Пут ми сече Предамном Чувар Луталица У оку његовом Љубав нетражену Пронађох Неки пут Бацим му Гладном спринтеру Парче или два И тако Немо У ходу Здружени Безгласни Он скаче Игра се Ја Срца жедног Пратим Бога мог Главе окренуте Ка Небу Сивом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Из Египта дозвах сина свога (Матеј, 2,15) 08.01.2006. Из Египта мрачног тавног душе моје избави ме Оче! Нека свака скврн буде спрана кишом љубави Твоје блато греха умиј! Робу нишчем слабом руку пружи крепку прости зла чињења нестална ума мњења. Земљу нову чисту подари паломе учини кораке блиским Христу! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Vi ste hram Božiji 2. Poslanica Korincanima 6,16 Otvorena vrata duše vaše. Neslućeni gosti Duha svetoga: Vera, Ljubav, Nada. Okupani ste: voda nepomućenog mira gasi zeđ, zauvek. Okrepljeni ste: miris čisti širite carstvom, bezmirisnim. Ozračeni ste: zraci ljubavi Božije reka nepresušna, slivaju se u vaše grudi. Poput novorođenčeta čednog širom otvorenih ruku, uzdahom neizmernim, nedohvatnom Gospodu zahvaljujete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Harfa Naše duše Strune su zategnute Svesveti Nevidni Umetnik Okida Divotni tonovi Odjekuju U rukama njegovim Treperimo Drhturimo Blaženi Radosni Jedna harfa Jedan zvuk Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Isus Hristos dođe u svijet da spase griješnike od kojih sam prvih ja 1. Poslanica Timoteju 1,15 Pred belinom papira osećam nelagodu. Sve je tako velicanstveno, nadahnuto, u prozirnom nebu, strelama sunca, zagasitim krošnjama, koje nevidljivi vetar obara ka zemlji na poklonjenje Gospodu, Nepogrešnom, Nedodirnom. I ja grešni rab, stihova talac, upucujem ove nedozrele reci kao nesavršenu himnu, dok me truleznost moje puti baca na kolena. I ja klečim. Ja plačem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Duh kao golub silazi na njega. Jev. po Marku 1,19 Ne dozvoli, golube beli, da nebom moje duše crni oblaci plove. Ne dozvoli, čistoto sveta, da ladje srca moga sive barjake nose. Jer vidim patnju drugih, djavo me kuša: Uzmi mač u svoje ruke, presudi! Ne dozvoli zato Gospodnje lice svetlo, jednim korakom u odsudnom času ponor zjapeći greha guta me. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 16, 2011 Bog je kadar iz mrtvih vaskrsavati. Poslanica Jevrejima 11,19 1. Bejah mrtav. Ne fizički, Ne telesno. Već duša mi, već misao mi bejahu mrtvi. U duši mi buktaše strasti ognjem silnim. U umu mi ležahu zmije s otrovom jakim. Bejah senka, za svet okovana. Zasužnjena sa osmehom na usnama. 2.Posumnjah. Postojim li stvarno ili me đavo u to ubeđuje, iznova rečima slatkim? 3.Zagađenog, okuženog, nada me pohodi. Okrepljujuca nadežda Avramovska Mojsijevska i kaže: Božije si čedo, vrati se, ispravi put svoj! 4. Sa odra umrlog, ustajem i krećem. Put je dug. Božije oko bdi, Božije oko pazi. Na svakoj stazi na svakom raskrscu rasut njegov sjaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука