Jump to content

СТРАХОПОШТОВАЊЕ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Мени непозната емоција-страхопоштовање.

Има ли неко од вас страхопоштовање према некоме?

Подели на овим сајтовима

Мислим да је можда страхопоштовање оно што називају страхом Божијим. Јер Бог не жели да Га се ми плашимо, да се плашимо Његове казне неке и слично....Већ треба да Га волимо, и тада је страхопоштовање оно што осећамо - волимо Га али свесни смо да је Он виши у сваком погледу, и да смо ми нижи, и зато што смо нижи ми се плашимо да нас не одбаци зато што смо нижи....не плашимо се казне нити неког гнева који би грешећи могли да изазовемо, како кажу, већ да се не одвојимо од Њега тиме што грешимо....и онда заиста не желимо да грешимо и трудимо се да не грешимо....

Једна жена ми је пре неки дан рекла Само нас страх Божији води Богу, и у овом контексту чини ми се да је тако, када је то једно страхопоштовање у чијој је основи љубав а не страх....Тако некако доживљавам ово осећање и према људима...

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

Да,апсолутно тачно Антонета  0104_cheesy

страхопоштовање-страх од чињења неправде према некоме не из страха него из љубави према истом  klapklap

Подели на овим сајтовима

Да, љубав изгони страх, Бог је љубав а љубав нема за циљ да опет произведе страх у нама.... ми треба да волимо и да нас љубав подстиче, да нас исправља, а не да смо у грчу, не да се плашимо...klapklap

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...