InterstellarOverdrive Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 Da li mi neko sa znanjem grčkog može objasniti o kom manastiru se radi na ovoj adresi? Da li je grčka slova moguće transkribovati u latinicu i kako bi u tom slučaju ovaj tekst glasio? Hvala na pomoći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 Da li mi neko sa znanjem grčkog može objasniti o kom manastiru se radi na ovoj adresi? Da li je grčka slova moguće transkribovati u latinicu i kako bi u tom slučaju ovaj tekst glasio? Hvala na pomoći. Pa tamo piše Simonopetra Sveta Gora, a radi se o Bogorodičinom manastiru koji je ustvari metohijom (posjedom) Simonopetra manastira. To se vidi i bez učenja grčkog. Za transkripciju mogu pitati svog prijatelja koji se tim bavi, baš tim transkripcijama grčkog na slovenske jezike. Moguće ih je transkribovat u latinicu, kako da ne. Pričekaj par dana pa ti javim odgovor. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 ah, to bude zabava, tamo me pita taj prijatelj, hoću li fonetski po izgovoru ili po pisanju, OMG, ja mu rekao ko amerikancima kad hoćeš na engleskom napisat o čemu se radi, da se može to pronaći dalje na internetu, hahahaha Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 PATRIARHIKON & STAVROPIGIAKON IERON KOINOBION EVANGELISMU TIS TEOTOKU METOHION I.M. SIMONOS PETRAS AGIOU ORUS Ovo je čisto transkripcija na latinicu ali po izgovoru bi to bilo drugačije. Ovo je jedan kojeg sam najbrže našao, on zna nešto osnovno grčki pa barem tako, taj drugi grčki zna odlično ali nije nam sad na grupi. Ostavio sam i njemu taj natpis. Još mi dopisao ovaj sada ovako: Pa isto ti je kao naša kirilica sad kako ko transkribuje ja ne znam Grci čitaju OI kao E, slično latinskom OE =E i OU = U GG =NG B čitaju kao V ali ja sam transkribovao kako piše slovo za slovo Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 A mjesto, lokacija gdje je taj manastir je ovdje: Ormylia, Chalcidice, Řecko http://maps.google.c...F-8&sa=N&tab=wl Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 A ovo je taj manastir: Cenobium of the Annunciation (Ormylia, Chalkidiki, Greece) http://orthodoxwiki.org/Cenobium_of_the_Annunciation_%28Ormylia,_Chalkidiki,_Greece%29 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 Convent of the Annunciation, Ormylia, Chalkidiki, the biggest Orthodox Cenobitic Monastery in the world. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
InterstellarOverdrive Написано Децембар 14, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 Josipe, zahvaljujem na iscrpnom i detaljnom odgovoru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2011 Josipe, zahvaljujem na iscrpnom i detaljnom odgovoru. Za malo, i meni je bilo to zanimljivo, čovjek se uvijek nečem novom nauči. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука