Jump to content

Huligani iz Srbije idu na protest u Poljsku, antifašisti iz Nemačke žele da ih spreče

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Huligani iz Srbije idu na protest u Poljsku, antifašisti iz Nemačke žele da ih spreče Video

Pobratimstvo i ekumenisanje srpskih obrazovaca i radikala sas poljski ultrakatolici!

(moj komentar)

Beta | 01. 11. 2011. - 10:41h cat_icn_more.png 11:01h | Komentara: 97

Radikalni poljski nacionalisti iz Nacionalno-radikalnog bloka (ONR) i ultrakatoličke Svepoljske omladine uputili su apele istomišljenicima iz ekstremističke desnice širom Evrope da dođu u Varšavu 11. novembra na Marš nezavisnosti, a kao pojačanje očekuju i huligane iz Srbije.

188074_poljska-foto-reuters_ff.jpg?ver=1320140881

Svepoljska omladina, podmladak ultrakatoličke Lige poljskih porodica i radikalni nacinalisti iz ONR organizuju svake godine pohod Varšavom na poljski nacionalni praznik na kome se redovno čuju slogani "Poljska cela biće bela" ili "Dosta jevrejske okupacije".

Policija još nema informacije

Za sada poljsak policija nema informacije ko će sa evropske neonacističke i esktremističke scene izaći u susret apelu poljskih radikala i doći u Varšavu, ali već je sigurno da će se na državni praznik na ulicama Varšave pojaviti fudbalski huligani.

Svake godine marš ekstremista nastoje da blokiraju anarhisti, podmladak levičarskih partija ili najjača poljska nevladina organizacija koja se bori za prava seksualnih manjina, Kampanja protiv homofobije. Oni su se za blokadu marša ove godine okupili u inicijativu Dogovor 11. novembra.

- ONR i Svepoljaci nas optužuju da mi organizujemo bojovnike, a sami dovlače na Marš ekstremističke organizacije iz Mađarske i huligane iz Srbije - kazao je za današnju "Gazetu viborču" Lukaš Korda, jedan od organizatora blokade marša.

Dolazak na blokadu marša već su najavili nemački antifašisti koji zajedno sa građanim Drezdena u tom gradu uspešno blokiraju pohode neonacista.

Prošle godine 11. novembra policija je imala pune ruke posla jer je pohod preko 2.000 radikala blokirala masa od oko 3.000 anarhista, aktivista za ljudska prava i simpatizera poljske levice, a očekuje se da će ovog godine biti zaista vruće jer se obe strane utrkuju ko će za 10 dana u Varšavu dovesti više međunarodnih istomišljenika.

Pogledajte snimak ranijih demonstracija:

NADCHODZA NACJONALISCI 11 LISTOPADA 2009 FILM BARTLOMIEJA KURZEJI

http://www.blic.rs/V...e-da-im-pomognu

Подели на овим сајтовима

ako postoji nagluplji hobby na svetu onda je to ovaj

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ima zanimljivih komentara, imena sam izostavio, inače s naše slavističke grupa na FB:

Ne kapiram zasto su desnicari huligani, a ekstremni levicari "dobri"?

Před 4 hodinami · To se mi líbí

nisi jedini :)

Před 4 hodinami · To se mi líbí

Polska dla Polaków

Před 3 hodinami · To se mi líbí

Ovi nasi ovde pisu o necemu o cemu nemaju pojma...

Od marsa nezavisnoti koji je svake godine,

i gde se okupljaju od 7 do 77 napravise hitler jugend mars...

Před 3 hodinami · To se mi líbí

ultrakatolicka omladina,hahahhahahahahahahahahhahaha

Před 38 minutami · To se mi líbí

pa njima je sve ultra mega giga xD

Před 34 minutami · To se mi líbí

ziemi moich przodków! Sława towarzyszom broni!

Подели на овим сајтовима

Evo video, gore se pokvario link il šta to bi, taj je samo ilustrativni, s demonstracije od 2009. godine:

NADCHODZA NACJONALISCI 11 LISTOPADA 2009 FILM BARTLOMIEJA KURZEJI

11 listopada 2009 - ulicami Warszawy przemaszerowala wspolna demonstracja narodowcow, w której tym razem udzial wziely bodaj czy nie wszystkie organizacje odwolujace sie do dziedzictwa Narodowej Demokracji (endecji). W pochodzie, wedlug szacunkow policji i organizatorow wzielo udzial okolo 550 osob. Impreza zostala zwienczona przemowieniami Artura Zienkiewicza, Przemka Gornego i Mariana Baranskiego wygloszonymi przed pomnikiem Dmowskiego na Placu Na Rozdrozu. Material dla TELEWIZJI NARODOWEJ zrealizowal Bartlomiej Kurzeja - polski artysta rzezbiarz.

Подели на овим сајтовима

Ne kapiram zasto su desnicari huligani, a ekstremni levicari "dobri"?

Gde je receno? Crni blok, grcki anahristi i ostali ekstremni levicari su takodje huligani.

Nasi anarhisti ASI su takodje cinili huliganske aktivnosti ( motoljev koktel na ambasadu)

Niko nije reko da levicari nisu huligani. Medjutim u istocnoj evropi ekstremni desnicari su brojniji i vece gluposti prave pa se vise o njihovom huliganizmu prirodno i prica.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...