ристМико Написано Септембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 МОНАХИЊА СПРЕЧИЛА ДЕЛЕГАЦИЈУ СУБНОР-А ДА ПОЛОЖИ ВЕНЦЕ ЛЕСКОВАЦ – Једна монахиња манастира Света Богородица из села Јашуња спречила је делегацију СУБНОР-а да положи венце на партизанском спомен обележју на манастирском имању. „Пре него што су дошли поручивала сам им да нећу дозволити да вршљају по Божјој кући и да ме узнемиравају. Безбожници немају шта да траже на манастирском имању. Венце нека полажу на друго место”, казала је монахиња Лидија за агенцију Бета. Чланови СУБНОР су желели да положе венце на место где су погинули њихови другови из Бабичког партизанског одреда. У протестном писму, упућеном владики нишком Иринеју, под чијом је надлежношћу манастир у Јашуњи, СУБНОР је затражио да се монахиња „уразуми” и да не прави проблеме. „Антифашисти су били и верници, а не само комунисти, зато не разумем ову дискриминацију. Ако се пропагирају верске и сексуалне слободе, коме онда сметају антифашисти”, казао је за агенцију Бета секретар лесковачког СУБНОР-а Стојан Марковић. Бета Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Септембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 Bravo za Monahinju Lidiju.A sta su oni mislili,da ce ih neko docekati lebom i sa soli. ako su bili vernici trebali su zapaliti sveceza duse, to im niko nebi branio, al one od cistog voska, ne one od 1 din 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 ???????? ???????? ?????????? ??????-? ?? ?????? ????? ???????? – ????? ???????? ????????? ????? ?????????? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?????????? ??????-? ?? ?????? ????? ?? ???????????? ?????? ???????? ?? ???????????? ?????. „??? ???? ??? ?? ????? ?????????? ??? ?? ?? ???? ????????? ?? ??????? ?? ?????? ???? ? ?? ?? ????????????. ?????????? ?????? ??? ?? ????? ?? ???????????? ?????. ????? ???? ?????? ?? ????? ?????”, ?????? ?? ???????? ?????? ?? ???????? ????. ??????? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ????? ?? ????? ??? ?? ???????? ?????? ??????? ?? ???????? ???????????? ??????. ? ?????????? ?????, ???????? ??????? ?????? ???????, ??? ????? ?? ??????????? ???????? ? ??????, ?????? ?? ???????? ?? ?? ???????? „???????” ? ?? ?? ????? ????????. „??????????? ?? ???? ? ???????, ? ?? ???? ?????????, ???? ?? ??????? ??? ??????????????. ??? ?? ??????????? ?????? ? ????????? ???????, ???? ???? ??????? ???????????”, ????? ?? ?? ???????? ???? ???????? ??????????? ??????-? ?????? ????????. ???? kome su crkva i manastir potrebniji nego upravo onima koji se još nisu susreli sa Bogom ne mogu se složiti sa ovakvim postupkom, zar se razbojnik ne pokaja na samom krstu, zar je njemu Hristos zabranio da mu se obra?a....mislim da pre?esto zaboravljamo..možda prvi me?u nama bude poslednji a poslednji prvi.. Zar Hristos nije došao upravo zbog grešnika 0442_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Септембар 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 То је тачно, али ти субноровци су се вала наполагали својих венаца у овој држави, да су истинољубиви као што нису престали би да лажу о том периоду српске историје. Деценијама су свесно лагали и лагали, зар није време да се о дешавањима 1941-1945 изнесе и учи права истина, ни по бабу ни по стричевима...Да су неки покајници, они би донели свеће да запале за покој душе својим покојним друговима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 oh Alefshine, ja to najbolje znam, imala sam jednog takvog u kući do skora, Bog da mu dušu prosti, ali sam se do poslednjeg momenta nadala i molila Znam da je moj stav često drugima neprihvatljiv, deluje čudan..šta znam.. ja sam navikla da stalno ljudma dajem šansu u nadi da će jednom ipak..takva sam ne umem drugačije..eto ja bi ih pustila..ne zameram ni njoj.. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Септембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 ???????? ???????? ?????????? ??????-? ?? ?????? ????? ???????? – ????? ???????? ????????? ????? ?????????? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?????????? ??????-? ?? ?????? ????? ?? ???????????? ?????? ???????? ?? ???????????? ?????. „??? ???? ??? ?? ????? ?????????? ??? ?? ?? ???? ????????? ?? ??????? ?? ?????? ???? ? ?? ?? ????????????. ?????????? ?????? ??? ?? ????? ?? ???????????? ?????. ????? ???? ?????? ?? ????? ?????”, ?????? ?? ???????? ?????? ?? ???????? ????. ??????? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ????? ?? ????? ??? ?? ???????? ?????? ??????? ?? ???????? ???????????? ??????. ? ?????????? ?????, ???????? ??????? ?????? ???????, ??? ????? ?? ??????????? ???????? ? ??????, ?????? ?? ???????? ?? ?? ???????? „???????” ? ?? ?? ????? ????????. „??????????? ?? ???? ? ???????, ? ?? ???? ?????????, ???? ?? ??????? ??? ??????????????. ??? ?? ??????????? ?????? ? ????????? ???????, ???? ???? ??????? ???????????”, ????? ?? ?? ???????? ???? ???????? ??????????? ??????-? ?????? ????????. ???? ???? ????????? ???? ?? ??????? ???????? ? ??? ??????? ? ???? ??? ??? ?????. ???????? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ???????? ???????, ?? ?? ???? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 ???????? ???????? ?????????? ??????-? ?? ?????? ????? ???????? – ????? ???????? ????????? ????? ?????????? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?????????? ??????-? ?? ?????? ????? ?? ???????????? ?????? ???????? ?? ???????????? ?????. „??? ???? ??? ?? ????? ?????????? ??? ?? ?? ???? ????????? ?? ??????? ?? ?????? ???? ? ?? ?? ????????????. ?????????? ?????? ??? ?? ????? ?? ???????????? ?????. ????? ???? ?????? ?? ????? ?????”, ?????? ?? ???????? ?????? ?? ???????? ????. ??????? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ????? ?? ????? ??? ?? ???????? ?????? ??????? ?? ???????? ???????????? ??????. ? ?????????? ?????, ???????? ??????? ?????? ???????, ??? ????? ?? ??????????? ???????? ? ??????, ?????? ?? ???????? ?? ?? ???????? „???????” ? ?? ?? ????? ????????. „??????????? ?? ???? ? ???????, ? ?? ???? ?????????, ???? ?? ??????? ??? ??????????????. ??? ?? ??????????? ?????? ? ????????? ???????, ???? ???? ??????? ???????????”, ????? ?? ?? ???????? ???? ???????? ??????????? ??????-? ?????? ????????. ???? ???? ????????? ???? ?? ??????? ???????? ? ??? ??????? ? ???? ??? ??? ?????. ???????? ?????? ?? ?????? ?? ?????? ???????? ???????, ?? ?? ???? ??????. ? ????? ?????? ?? ?? ? ????, ??? ?? ?? ????????, ? ????? ????????? ???? ????. ??????, ??????? ????? ????????? ???? ????? ? ???? ? ??????? ???????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ристМико Написано Септембар 23, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 мислим ''венци'' тај смо обичај узели од Римокатолика ... Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Макс Написано Септембар 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 Хм,неразуман и неодговоран потез монахиње 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2009 ??,????????? ? ??????????? ????? ???????? 0409_feel ????? ????????? ????? ?? ????? ?? ????? ??????, ????? ?? ?? ?????? ?? ?? ??? ?????????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Септембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2009 Ne slazem se sa postupkom monahinje...Jer, zaista su ovi iz SUBNOR-a dobro rekli: u tom pokretu bilo je i vjernika, ali su pripadali tom pokretu, iz ko zna kojih razloga-sto ne dovodi u pitanje njihovu vjeru u Gospoda...Pa makar se radilo o par ljudi,a znam da ih je bilo mnogo vise! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2009 петокрака није исто што и крст. моја бака је била народни херој, и то међу првима отишла у шуму, ал је умрла са крстом, а не са звездом ... погледајте симболику звезде, колико се понавља у заставама и грбовима и колико су та учења сва супротна од крсног. слажем се да не треба одбацивати, али звезди нема места на крсној земљи. једини венац за који Православље зна је трнов. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука