Михајло Написано Октобар 4, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 Пронађени записи на арапском и униформа 03.10.2011 22:00 аутор: Горан Маунага БAЊAЛУКA - Радници ангажовани на изградњи аутопута Бањалука - Градишка пронашли су у жбуњу поред пута неколико торби у којима су била лична документа и материјали на арапском језику, два Курана и маскирна униформа, беретка, те мушка и женска гардероба. Торбе су у петак случајно открила двојица грађевинаца у Романовцима код Лакташа, а полиција РС је одмах започела истрагу. Истражиоци су, причају радници, и јуче претраживали терен у потрази за новим доказима. Радник који је са колегом пронашао торбе испричао је "Гласу Српске" да му је било чудно чим је видио шта се у њима налази. - У торбама је било неколико сложених нових бијелих зарова са златним везом, женска муслиманска ношња, димије и новчаник. Чим сам отворио новчаник и видио исказнице, књижице и лична документа на арапском, затворио сам га. Касније је дошла полиција и све то преузела - каже радник који је инсистирао на анонимности. Додаје да је у торбама било много одјеће и поприличан број фотографија на којима се виде људи одјевени типично за исламски свијет. - Колико сам на брзину могао да видим, лична документа била су слична нашим новим личним картама, само мало ужа. Све је било на арапском језику па нисам могао да растумачим о чему се ради. Полиција је поново дошла и цијели дан су претраживали терен и фотографисали - казао је радник. Шеф градилишта Данко Васић казао је да су торбе са сумњивим садржајем пронађене на дијелу пута изнад Романоваца и да је мјештанин који станује у близини одмах позвао полицију када му је радник испричао шта је пронашао. - Рекао сам им да то не дирају, и да сачекају полицију која је узела изјаву од радника. Колико знам у торбама су били записи на арапском језику, мобилни телефон са домаћим картицама и необичне сјеменке - каже Васић. У Центру јавне безбједности Бањалука потврдили су јуче "Гласу Српске" да је приликом радова на аутопуту Бањалука - Градишка пронађена одређена документација на арапском језику. У полицији нису могли рећи о каквој је документацији ријеч, наводећи да ће то бити познато послије вјештачења. Према незваничним информацијама, у неким од откривених материјала су и упутства за терористе, али у полицији то нису могли да потврде. Мјештани Романоваца кажу да су у страху, јер не знају ко је пролазио њиховим насељем. - Сваки дан се негдје дешавају терористички напади и сама помисао да су овдје били такви људи леди крв у венама. Надам се да ће полиција брзо открити о чему се ради - казао је један од мјештана. http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/64295/cir/Pronadjeni-zapisi-na-arapskom-i-uniforma.html Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Октобар 4, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 Гдје баш на Лијевче да ударе? sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 4, 2011 Брате пуна је њих Српска... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука