logdanov Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Босанац Баш тако како си побројао десет геноцида над муслиманима размишљали су и Срби крајем осамдесетих и почетком деведесетих. Хранили смо се својом историјском патњом и туђим злом. Били смо спремни на све да не бисмо дозволили да нам се то више деси. Немој падати у исту замку. То никада не изађе на добро. Идеја о остатцима закланог народа може да опије човека, али не може да га мотивише да уради нешто позитивно. Да смо ми имали памети тада, више би нас било и у Зеници и у Книну. Данас код вас подсећања на геноциде над Албанцима и Турцима имају за циљ националну кохезију, али уместо тога стварају националну фрустрацију која паралише стваралачке снаге. Шта год да се дешавало у прошлости не мора нам бити идеја водиља за будућност. Православци и муслимани, као колективитети, уопште не морају да се воле, као што се не воле ни Шкоти и Енглези, као што се не воле немачки протестанти и католици, али ће морати да живе једни поред других. Маните се тих прича, боље је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ima, gdje god ne žive spletkaroši protiv islama, naići ćeš da muslimani fino žive. Kakva fina basna... :rolleyes: A kad neko bude uhapsen i maltretiran mesecima (i maltene osudjen na smrt) samo zato sto u kuci ima Bibliju, onda je taj znaci spletkaros protiv muslimana? Dobro je Solomon sve napisao, evo si sad i sam to potvrdio... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Босанац Баш тако како си побројао десет геноцида над муслиманима размишљали су и Срби крајем осамдесетих и почетком деведесетих. Хранили смо се својом историјском патњом и туђим злом. Били смо спремни на све да не бисмо дозволили да нам се то више деси. Немој падати у исту замку. То никада не изађе на добро. Идеја о остатцима закланог народа може да опије човека, али не може да га мотивише да уради нешто позитивно. Да смо ми имали памети тада, више би нас било и у Зеници и у Книну. Данас код вас подсећања на геноциде над Албанцима и Турцима имају за циљ националну кохезију, али уместо тога стварају националну фрустрацију која паралише стваралачке снаге. Шта год да се дешавало у прошлости не мора нам бити идеја водиља за будућност. Православци и муслимани, као колективитети, уопште не морају да се воле, као што се не воле ни Шкоти и Енглези, као што се не воле немачки протестанти и католици, али ће морати да живе једни поред других. Маните се тих прича, боље је. Tačno, slažem se s tobom u potpunosti ali pogledaj brate, ovdje su muslimani za sve krivi.Ovdje su oni fitilj za postavljanje nereda.Oni su destruktivni faktor.a ovamo se zaboravlja šta je činjeno tim ljudima. Logdanov brate , ja ne živim od prošlosti.Izgubio sam 12 članova familije u proteklom ratu.To je Božijs odredba i ne bunim se protiv nje. Ali se bunim kada neko iznosi konstatacije koje su plod mržnje a ne plod činjenica. Ova zadnja misao koju ste napisali mi se jako sviđa.Mrzili se mi ili volili ipak smo sudbonosno vezani da živimo jedni pored drugih.Brate, Bog ti dao svako dobro. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Kakva fina basna... :rolleyes: A kad neko bude uhapsen i maltretiran mesecima (i maltene osudjen na smrt) samo zato sto u kuci ima Bibliju, onda je taj znaci spletkaros protiv muslimana? Dobro je Solomon sve napisao, evo si sad i sam to potvrdio... Neko maltretiran a neko ubijan silovan bolan ko da živiš na mjesecu a ne na zemlji. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 14, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2011 Ono što je tebe basna Obi -vane za nas je bila tragedija.Kada bi to razumio... I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука