Jump to content

Живот хришћана у већинским муслиманским срединама

Оцени ову тему

Препоручена порука

Босанац

Баш тако како си побројао десет геноцида над муслиманима размишљали су и Срби крајем осамдесетих и почетком деведесетих. Хранили смо се својом историјском патњом и туђим злом. Били смо спремни на све да не бисмо дозволили да нам се то више деси. Немој падати у исту замку. То никада не изађе на добро. Идеја о остатцима закланог народа може да опије човека, али не може да га мотивише да уради нешто позитивно. Да смо ми имали памети тада, више би нас било и у Зеници и у Книну. Данас код вас подсећања на геноциде над Албанцима и Турцима имају за циљ националну кохезију, али уместо тога стварају националну фрустрацију која паралише стваралачке снаге.

Шта год да се дешавало у прошлости не мора нам бити идеја водиља за будућност. Православци и муслимани, као колективитети, уопште не морају да се воле, као што се не воле ни Шкоти и Енглези, као што се не воле немачки протестанти и католици, али ће морати да живе једни поред других.

Маните се тих прича, боље је.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ima, gdje god ne žive spletkaroši protiv islama, naići ćeš da muslimani fino žive.

Kakva fina basna... :rolleyes:

A kad neko bude uhapsen i maltretiran mesecima (i maltene osudjen na smrt) samo zato sto u kuci ima Bibliju, onda je taj znaci spletkaros protiv muslimana? Dobro je Solomon sve napisao, evo si sad i sam to potvrdio...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Босанац

Баш тако како си побројао десет геноцида над муслиманима размишљали су и Срби крајем осамдесетих и почетком деведесетих. Хранили смо се својом историјском патњом и туђим злом. Били смо спремни на све да не бисмо дозволили да нам се то више деси. Немој падати у исту замку. То никада не изађе на добро. Идеја о остатцима закланог народа може да опије човека, али не може да га мотивише да уради нешто позитивно. Да смо ми имали памети тада, више би нас било и у Зеници и у Книну. Данас код вас подсећања на геноциде над Албанцима и Турцима имају за циљ националну кохезију, али уместо тога стварају националну фрустрацију која паралише стваралачке снаге.

Шта год да се дешавало у прошлости не мора нам бити идеја водиља за будућност. Православци и муслимани, као колективитети, уопште не морају да се воле, као што се не воле ни Шкоти и Енглези, као што се не воле немачки протестанти и католици, али ће морати да живе једни поред других.

Маните се тих прича, боље је.

Tačno, slažem se s tobom u potpunosti ali pogledaj brate, ovdje su muslimani za sve krivi.Ovdje su oni fitilj za postavljanje nereda.Oni su destruktivni faktor.a ovamo se zaboravlja šta je činjeno tim ljudima.

Logdanov brate , ja ne živim od prošlosti.Izgubio sam 12 članova familije u proteklom ratu.To je Božijs odredba i ne bunim se protiv nje.

Ali se bunim kada neko iznosi konstatacije koje su plod mržnje a ne plod činjenica.

Ova zadnja misao koju ste napisali mi se jako sviđa.Mrzili se mi ili volili ipak smo sudbonosno vezani da živimo jedni pored drugih.Brate, Bog ti dao svako dobro.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Kakva fina basna... :rolleyes:

A kad neko bude uhapsen i maltretiran mesecima (i maltene osudjen na smrt) samo zato sto u kuci ima Bibliju, onda je taj znaci spletkaros protiv muslimana? Dobro je Solomon sve napisao, evo si sad i sam to potvrdio...

Neko maltretiran a neko ubijan silovan bolan ko da živiš na mjesecu a ne na zemlji.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...