Jump to content

Живот хришћана у већинским муслиманским срединама

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Јел има неко место на планети где живе муслимани а да нема изражених међунационалних нетрпељивости, сукоба претњи и ратова?

Нема...где год су муслимани присутни, својим суседим немуслиманима, било да су у питању немуслимани као мањина у њиховим земљама или да су у питању немуслиманске државе које се граниче са њима, увек праве проблеме.

Мирни су само као мањина у немуслиманским земљама и то само док се не створе политички услови за преузимање туђег...уопште су небитни муслимани појединци, који као такви чине мањину и тотално су неважни за целокупну причу, који су суштински лојални грађани и које не интересује идеја да виде како полумесец замењује заставу земље домаћина...да се не лажемо.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ако узмемо ''за пример'' муслиманске верске вође Церића и Зукорлића, видимо како они својим активностима и изјавама подгревају ионако врелу међунационалну атмосферу и како се те њихове активности и зјаве веома допадају великој већини муслимана, упс! бошњака.

Подели на овим сајтовима

нису то вјерске вође, то су политичари а њима није за замјерити. Поред тога што сваки дан гледамо "Белу лађу" на животном лајв стриму и у серији смо исто тако могли видјети да Шојић образа нема, фукара. .. тако да свака прича о њима као вјерским вођама отпада јер ни за Бајрам не могу да кажу нешто а да нису до грла у национализму и ширењу јаза међу вјерама и народом!

Подели на овим сајтовима

Ovo brate Solomone ti reče kao vaš patrijarh po ustoličenju i nakon čega se uljudno izvinio.

Muslimani su problematični jer prave probleme nemuslimanima.Jel to znači da smo mi faktor nestabilnosti?

Mi smo krivi zbog rata u Soveniji, Hrvatskoj, Bosni , na Kosovu, Iraku, Afganistanu, Filipinima, Čečeniji.

Mi smo otjerali milione ljudi u Sibir i pobili ih.

A što se tiče reisa mislim da njegove izjave su odgovarajuće sa situacijom u kojoj se mi nalazimo.

Mislim da je situacija potuno suprotna onome što ovdje iznosite.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

нису то вјерске вође, то су политичари а њима није за замјерити. Поред тога што сваки дан гледамо "Белу лађу" на животном лајв стриму и у серији смо исто тако могли видјети да Шојић образа нема, фукара. .. тако да свака прича о њима као вјерским вођама отпада јер ни за Бајрам не могу да кажу нешто а да нису до грла у национализму и ширењу јаза међу вјерама и народом!

Nego što su ako nisu vjerski lideri.Optuživati nas za nacionalizam je smiješna stvar.Ali ako ako imamo pravo za svoj identitet i ako se zato borimo a sa druge strane nas drugi osporavaju u svakom pogledu i ti koji nas osporavaju sada nam kojekakve lekcije spočitavaju je dokaz da smo na pravom putu.

A što se tiče širenja jaza među vjerama niko veći jaz među vjerama nemože napraviti od onoga koji je gdje god je nešto osvojio vjerske objekte je porušio a vjerske ljude ako je mogao pobiti pobio.Tako da i ta tvrdnja je jedna od laži jedne ideologije čiji akteri se danas osuđuju na najmanje dvocifrene godine robije a često doživotne.

Подели на овим сајтовима

Муамер Зукорлић је за тебе вјерски лидер или Церић који се огласи само пред изборе да попали народ на СДА и националне фолове? Стварно не знам ко од ова два политичара више оспорава и шта почевши од суверенитета државе у којој живе итд...

Подели на овим сајтовима

koji to problem tamo ,covjek kaze da se bori za prava,ok,ali u bosni su razdvojeni, ima republika srbska ,sto nema vise veze sa tim trazenim pravima u bosni ,bosbnjaka, dakle srbija je zemlja i ima zakone za sve iste ,kolko sam se upoznala sa tim , sada nikako razumjeti zasto i od koga i protiv koga se bore muslimani za prava ,mislim da ipak kao sto je negdje ima neki dio necega sto nije realno vise i nemoze biti,ako se ne bore skupa kao komsije u bosni da na jednom putu su za bolje svima,u srbiji za u srbiju ,shvatiti da su drzavljani srbije i da se bore isto na jednom putu za bolje svima sutra, to najnormalnije u jednoj drzavi, ko zeli bolje sutra i mir ko hoce .gdje sada problem protiv koga se bori covjek ?,nikako ukapirati

Подели на овим сајтовима

Ovo brate Solomone ti reče kao vaš patrijarh po ustoličenju i nakon čega se uljudno izvinio.

Muslimani su problematični jer prave probleme nemuslimanima.Jel to znači da smo mi faktor nestabilnosti?

Mi smo krivi zbog rata u Soveniji, Hrvatskoj, Bosni , na Kosovu, Iraku, Afganistanu, Filipinima, Čečeniji.

Mi smo otjerali milione ljudi u Sibir i pobili ih.

A što se tiče reisa mislim da njegove izjave su odgovarajuće sa situacijom u kojoj se mi nalazimo.

Mislim da je situacija potuno suprotna onome što ovdje iznosite.

То што се он извинио не обавезује мене да се извиним јер, за разлику од њега, сматрам да немам ни једног јединог разлога да тражим извињене због нечега што је чињеница.Оно што сам рекао јесте истина,свидело се теби то или не.Милион пута сам ти кроз моја писанија показао и доказао да је историја неумољив сведок непромењивог религиозно-политичког и кулутуролошког обрасца исламске уме где год муслимани живели...то је чињеница и немам воље да ти сто пута исто пишем...шта ме брига што ти то одбацујеш? То је ствар твоје слободе али и твог образа и савести.

Знаш шта ...твоја симпатија звана Зукорлић јесте једна најобичнија Церићева марионета (као што је Церић арапско-турска марионета а сви они заједно су под диригентском палицом САД) ,једна најобичнија битанга и пробисвет опседнут мржњом према Србији и Србима...и жао ми је што то не видиш,али ето...некако сам, на жалост, очекивао то од тебе и невероватно се уклапа у све ово што ћу укратко написати.

САД не постоје толико дуго као ислам и њихова дела и поступци немају религиозну позадину већ они представљају најобичније финасијске предаторе који су данас ту, сутра не морају постојати, који имају различите мотиве и начине опхођења према једним те истим (данас пријатељ, сутра си му непријатељ...све у зависности од финасијског интереса као и тренутне геополитичке ситуације од које зависи њихов даљи "лов")...за разлику од вас (имам у виду целокупну исламску Уму) где је свако освајање,пљачкање,протеривање и убијање у историји увек било мотивисано и оправдавано искључиво религиозним моментом што је, а то је круцијални моменат, и данас непромењиво правило само у исламу, што ми је мучније од било чега другог...то што се неке ствари данас раде на мало софистициранији начин, уз прећутну или директну помоћ великих сила са којима шурујете, што је све подигнуто на један виши ниво, ни мало не мења мотив, повод и циљ остваривања исламске визије света од стране водећих и најмоћнијих исламских земаља света.

За мене сте криви подједнако колико САД и Европа за рат у Босни. Најлакше је окривити Милошевића и Србе за све...још да смо будале па да поверујемо у то. Без обзира на њега, какав год да је био, у суштини САД и европске земље су хтеле по сваку цену распад Југославије и то су вешто испланирали, директно финасирали, изазвали сукобе и мудро спровели свој план у дело...и то уз помоћ вас, Хрвата и осталих који сте то са радошћу оберучке прихватили, претходно лепо искористивши благодати Југославије и Титовог режима добивши нешто што никада нисте имали као своје, а они који су ту исту уср*** Југославију на својим леђима крваво изнели (мислим конкретно у овом случају на други светски рат...незнатан и миноран проценат вас и Хрвата је био у партизанима или је био симпатизер монархије ...скоро сви сте били у усташама, као што сте у првом рату били на страни Аустроугара, као што сте пре тога били на страни Турака...и са црним ђаволом би пре били него са Србима), били су искоришћени, практично обесправљени у односу на све друге, стравично преварени и искоришћавани.Све је рађено на корист вас, Хрвата, Шиптара, Словенаца, Црногораца, Курте и Мурте а све на уштрб Срба..шта ћеш...глупи Срби! Чак и данас у Србији воде коло они који нису или не желе да буду Срби! Одувек сте, као што поменух, заједно са Турцима, Аустроугарима, Хрватима, па и сад у последњем рату заједно са тим истим за муслимане "мрским" САД и "мрском" Европом, покретали сукобе и, као и увек у историји, први почињали да вршите пљачке, протеривања и онемугућавање нормалног живота Срба.Раније сте вршили погроме у име Турака,стајали на страну Аустроугара и нациста,сада сте по не знам који пут устали против Срба уз свесрдну подршку свих европских држава и "безбожне" Америке....и то је необорива историјска чињеница.

Часни појединци међу вама, који су у историји били против таквог опхођења према Србима,појединци свесни да српска крв тече њиховим венама и да религиозна припадност не мења чињеницу припадности одређеном националном корпусу, појединци који су били нормални (јер искрено речено,жеља да се на снову религиозне припадности брише и измишља неко друго национално обележје, јесте за мене психопатологија најтежег степена), представљају изузетке који само потврђују да они нису нити могу бити правило и то је једина и необорива историјска истина.Ви муслимани (муслимани у Босни,Рашкој области,на југу Србије,на Космету и у самој Србији) уопштено и у принципу имате антагонистички став и константни одијумски импулс према Србима и волели би када би Срби били истребљени или када би на било који начин нестали са ових простора па да можете да по милионити пут у историји узмете туђе...то вам је у крви,то је део ваше природе, то је срж исламског опхођења према "иновернима",то је непромењиви темељ ваше религије.То је једина истина, шта год ви причали и чиме год покушавали то да сакријете и маскирате...понављам,часни појединци који постоје нису никакав валидан показатељ јер својим ставом представљају "религиозне дисиденте" и сигурно да се у самој муслиманској заједници у којој они обитавају, на њих не гледа ни мало благонаклоно а најчешће се проналазе начини да се такви, ако остану упорни у свом ставу, одстране из заједнице...буквално или свеопштим заобилажењем у широком луку.

Као што рекох...о исламу у савременом свету, о спрези ислама и обезбожених финасијско-политичких елита САД и Европе, о положају немуслимана у исламским земљама, о сукобима испровоцираним од стране муслимана са својим суседима,како од самог зачетка ислама,преко средњег века па до савременог доба, писао сам много пута и немам жеље да се понављам.

Чим си ти Зукорлићев симпатизер, све ми је јасно...штета...искрено речено,жао ми је.

Можда једног дана увидиш колико грешиш...мада, искрено речено, сумњам у то.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

То што се он извинио не обавезује мене да се извиним јер, за разлику од њега, сматрам да немам ни једног јединог разлога да тражим извињене због нечега што је чињеница.Оно што сам рекао јесте истина,свидело се теби то или не.Милион пута сам ти кроз моја писанија показао и доказао да је историја неумољив сведок непромењивог религиозно-политичког и кулутуролошког обрасца исламске уме где год муслимани живели...то је чињеница и немам воље да ти сто пута исто пишем...шта ме брига што ти то одбацујеш? То је ствар твоје слободе али и твог образа и савести.

Nema razloga za dizanjem tenzija između mene i tebe, Dejane.Obojica iznosimo svoje stavove i svako živi i ponaša se u skladu sa njima.Što se tiče historije ona po meni je najbolji dokaz koji ide suprotno od tvrdnje koju ti ovdje iznosiš.

Gdje su hriščani živjeli u dodiru sa muslimanima i dan danas žive.Savjetujem ti da odeš u Siriju, Jordan , Egipat(u kojem sada situacija nije baš dobra ali nemožeš samo muslimane za to kriviti)

Ali ako već govorimo o Egiptu napravite vi zakon kao kod njih a to je za svaku novu džamiju se gradi i nova crkva...

U Jordanu kada odeš imaš osječaj da je tamo više ckava u pojedinim djelovima nego džamija iako je neznačajan procenat hriščanskog stanovništva..

Ko vam čuva ključeve vaših svetinja u Palestini?

Dokaz naše tolerantnosti prema vama jeste i vaše postojanje i bivstvovanje u području Balkana.Da je naša politika , politika netrpeljivosti vi danas nebiste postojali.Teško će ti pasti ovo što ću napisati ali vama Srbima je se toliko svidjelo pod islamskom vlašću da ste bili najvjerniji saveznici Turcima.Čak su vaši vitezovi u jednoj od bitaka igrali ključnu ulogu u pobjedi Turske.Čak i Marko Kraljević je poginuo boreći se za Tursku(mada to vaši istoričari opovrgavaju).

A historija je neumoljivi svjedok koji svjedoći o vašoj tolerantnosti prema nama.Nemoj da sada o pišem o klanjima i protjerivanjima muslimana kao i rušenju naših vjerskih objekata ne samo u proteklom ratu nego i kroz historiju.Nadam se da nećeš zanegirati da je Užice bilo muslimansko, nadam se da nećeš zanegirati o rušenjima stotina džamija u Srbiji a pogotovo u Beogradu.

Vama je jedna od najvećih kazni od Boga to što imate Albance pored sebe.vi nacionalisti u jednoj krajnosti a oni u drugoj..Klin se klinom izbija.

Tako mi je nekako bezveze da pišeš baš ti kao srbin o netolerantnosti muslimana prema hriščanima a znaš itekaklo dobro što ste nam radili i radite na ovim prostorima.

Знаш шта ...твоја симпатија звана Зукорлић јесте једна најобичнија Церићева марионета (као што је Церић арапско-турска марионета а сви они заједно су под диригентском палицом САД) ,једна најобичнија битанга и пробисвет опседнут мржњом према Србији и Србима...и жао ми је што то не видиш,али ето...некако сам, на жалост, очекивао то од тебе и невероватно се уклапа у све ово што ћу укратко написати.

Što se tiče moje simpatije prema liku ili ličnosti Zukorlića ni u jednom pisanju to nisam naveo ali eto ti si ti zaključio, pa dobro , to je tvoje pravo.Ja kao musliman, stojim iza svojih vjerskih institucija i rijaseta i potpuno se slažem sa svojim reisom dr.Mustafom Ceričem. Što se tiče statusa islamske zajednice u Srbiji mi se zalažemo da on bude isti kao status pravoslavne crkve u Bosni.

Zašto bi mogla crkva u Beogradu biti glavna i da je crkve u Bosni prate tj da su joj potčinjene a da to ne bude i sa džamijama i vjerskoj zajednici muslimana u Srbiji da budu pod ingerencijom rijaseta Bosne.

Vi imate pravo na nešto a mi nemamo.

Naravno vama odgovaraju muslimani koji bi trebali da budu vama sluge kao ovaj beogradski lažni samoproglašeni vjerski autoritet.Vama odgovaraju nejedinstveni muslimani da biste mogli ostvarivati vaše ciljeve.Ipak mi smo dovoljno svjesni nadam se da se historija više neće ponavljati.

САД не постоје толико дуго као ислам и њихова дела и поступци немају религиозну позадину већ они представљају најобичније финасијске предаторе који су данас ту, сутра не морају постојати, који имају различите мотиве и начине опхођења према једним те истим (данас пријатељ, сутра си му непријатељ...све у зависности од финасијског интереса као и тренутне геополитичке ситуације од које зависи њихов даљи "лов")...за разлику од вас (имам у виду целокупну исламску Уму) где је свако освајање,пљачкање,протеривање и убијање у историји увек било мотивисано и оправдавано искључиво религиозним моментом што је, а то је круцијални моменат, и данас непромењиво правило само у исламу, што ми је мучније од било чега другог...то што се неке ствари данас раде на мало софистициранији начин, уз прећутну или директну помоћ великих сила са којима шурујете, што је све подигнуто на један виши ниво, ни мало не мења мотив, повод и циљ остваривања исламске визије света од стране водећих и најмоћнијих исламских земаља света.

Svjestan sam ja da je glavni pokretač akcija SAD-a materijalni motiv u ovom slučaju nafta, kao i NATO saveza.ali čudi me da odmah iza njihovih akcija dolaze desetine pa i hiljade misionara koji svoju humanitarnu pomoć nude u zamjenu za primanje hriščanstva.

ako sumnjaš u ovo što govorim reći ću ti samo jedan podatak.Ja sam ovdje u Bosni dobio od vaših misionara nekoliko primjeraka novog zavjeta i to sa pozlačenim stranicama(skupa štampa).

Što mi dolaze, meni teologu, i to za ramazan.Ko ih šalje?

Ja ih nisam sigurno poslao.

За мене сте криви подједнако колико САД и Европа за рат у Босни. Најлакше је окривити Милошевића и Србе за све...још да смо будале па да поверујемо у то. Без обзира на њега, какав год да је био, у суштини САД и европске земље су хтеле по сваку цену распад Југославије и то су вешто испланирали, директно финасирали, изазвали сукобе и мудро спровели свој план у дело...и то уз помоћ вас, Хрвата и осталих који сте то са радошћу оберучке прихватили, претходно лепо искористивши благодати Југославије и Титовог режима добивши нешто што никада нисте имали као своје, а они који су ту исту уср*** Југославију на својим леђима крваво изнели (мислим конкретно у овом случају на други светски рат...незнатан и миноран проценат вас и Хрвата је био у партизанима или је био симпатизер монархије ...скоро сви сте били у усташама, као што сте у првом рату били на страни Аустроугара, као што сте пре тога били на страни Турака...и са црним ђаволом би пре били него са Србима), били су искоришћени, практично обесправљени у односу на све друге, стравично преварени и искоришћавани.Све је рађено на корист вас, Хрвата, Шиптара, Словенаца, Црногораца, Курте и Мурте а све на уштрб Срба..шта ћеш...глупи Срби! Чак и данас у Србији воде коло они који нису или не желе да буду Срби! Одувек сте, као што поменух, заједно са Турцима, Аустроугарима, Хрватима, па и сад у последњем рату заједно са тим истим за муслимане "мрским" САД и "мрском" Европом, покретали сукобе и, као и увек у историји, први почињали да вршите пљачке, протеривања и онемугућавање нормалног живота Срба.Раније сте вршили погроме у име Турака,стајали на страну Аустроугара и нациста,сада сте по не знам који пут устали против Срба уз свесрдну подршку свих европских држава и "безбожне" Америке....и то је необорива историјска чињеница.

Cjenim tvoju otvorenost iako me mučnina fata od ovoga što si napisao.Da, zapadnim silama je bio u cilju raspad Jugoslavije.Ta država je bila blagostanje za sve a pogortovo za vas.U toj državi muslimani su jedini vjerovali u bratstvo i jedinstvo dok vi svoj nacionalizam ste vješto prikrivali i on je u najgorim oblicima ispoljavan u dešavanjima posljednjih decenija.

Nismo htjeli sa vama i to nam je napametnija opcija.dolaze pozivi u vojsku muslimanima da šalju svoje sinove u borbu za ostvarenje velike srbije i da ginemo za vaše ciljeve.Šta su to nama hrvati skrivili i da se bortimo protiv njih.To je najpametnija odluka predsjedništva koju su uradili.

Zatim, bolje nam je da se borimo za našu državu koja datira stolječima i da joj obnovimo državnost nego da se borimo za državu naroda koji nas je kroz historiju klao kad god je mogao.

Часни појединци међу вама, који су у историји били против таквог опхођења према Србима,појединци свесни да српска крв тече њиховим венама и да религиозна припадност не мења чињеницу припадности одређеном националном корпусу, појединци који су били нормални (јер искрено речено,жеља да се на снову религиозне припадности брише и измишља неко друго национално обележје, јесте за мене психопатологија најтежег степена), представљају изузетке који само потврђују да они нису нити могу бити правило и то је једина и необорива историјска истина.Ви муслимани (муслимани у Босни,Рашкој области,на југу Србије,на Космету и у самој Србији) уопштено и у принципу имате антагонистички став и константни одијумски импулс према Србима и волели би када би Срби били истребљени или када би на било који начин нестали са ових простора па да можете да по милионити пут у историји узмете туђе...то вам је у крви,то је део ваше природе, то је срж исламског опхођења према "иновернима",то је непромењиви темељ ваше религије.То је једина истина, шта год ви причали и чиме год покушавали то да сакријете и маскирате...понављам,часни појединци који постоје нису никакав валидан показатељ јер својим ставом представљају "религиозне дисиденте" и сигурно да се у самој муслиманској заједници у којој они обитавају, на њих не гледа ни мало благонаклоно а најчешће се проналазе начини да се такви, ако остану упорни у свом ставу, одстране из заједнице...буквално или свеопштим заобилажењем у широком луку.

Da, ti časni, jedan od njih je po vama bio i Abdić kojeg ste bili uzeli kao marioonetu i planirali kada završite sa krajišnicima petog korpusa onda ćete njega srediti(ovo je priznanje vašeg generala)Oni, koji su za vas časni , vi podrazumijevate pod tim da vam budu robovi i da rade na ostvarivanju vaših ciljeva.U drugom svjetskom ratu bilo je po vama časnih muslimana koji su bili u četničkim redovima ali to nije četnike spriječilo od klanja muslimana po istočnoj Bosni.

Da negirate nama nacionalnu kulturološku vjersku pripadnost.To je jedan od mnogih razloga zbog kojih nismo niti ćemo s vama sve dok nas ne prihvatite kao ljude koji imaju svoj identitet.Ne zaboravi Solomone da su Bosnu naselili Srbi koji su bili čobani turcima i sada je svojatate kao svoju.Toliko o tome kome je u krvi da uzima tuđe.

Као што рекох...о исламу у савременом свету, о спрези ислама и обезбожених финасијско-политичких елита САД и Европе, о положају немуслимана у исламским земљама, о сукобима испровоцираним од стране муслимана са својим суседима,како од самог зачетка ислама,преко средњег века па до савременог доба, писао сам много пута и немам жеље да се понављам.

Takođe!

Чим си ти Зукорлићев симпатизер, све ми је јасно...штета...искрено речено,жао ми је.

Nisam ja ničiji simpatizer, i bio bih sretan da muslimani tamo nemaju problema i da imaju džamije gdje god postoje a ne samo da imaju siroticu u Beogradu iako ih ima tamo toliko da im treba dvadeset najmanje.ali i nju jadnicu nemožete gledati pa malo , malo pokušate je srušiti, tvojim jezikom rečeno: To vam je u krvi.

Можда једног дана увидиш колико грешиш...мада, искрено речено, сумњам у то.

Možda i ti brate, uvidiš svoju grešku, veselim se tome danu.

Svako dobro od Boga ti želim.Ništa lično!

Подели на овим сајтовима

Јел има неко место на планети где живе муслимани а да нема изражених међунационалних нетрпељивости, сукоба претњи и ратова?

Ima, gdje god ne žive spletkaroši protiv islama, naići ćeš da muslimani fino žive.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...